Kediler diğer canlılar gibi sevildiklerini, önemsendiklerini anlarlar. Hatta yavru kediler insan sahiplerini ebeveynleri olarak görebilirler, annelerine sergiledikleri davranışları insan ebeveynlerine de gösterebilirler. Evcil kedilerin konuşkanlığı aileleri söz konusu olduğu zaman ortaya çıkar.
Kedinize onu sevdiğini söylemenin harika bir yolu. Mırlamak kedi dilinde birçok farklı anlama gelebilir, ancak çoğu durumda mırlamak, kedinizin size yakın olmaktan mutlu olduğu anlamına gelir. Kediniz üzerinize oturur veya uzanırsa, bu sizi sevdiğini gösteren bir işarettir.
Bir anda durum ne yaptığınızı anlamaya çalışacak ve surat ifadenizi titizlikle inceliyor olacaktır. Bu davranış sayesinde algılar harekete geçer. Sonuç olarak bu sayede üzüldüğünüzü hemen anlar. Kedi dostlarımız duygusal zekaya sahip değillerdir.
Kediler kendi algıları ile sahiplerini anlar. Bu yüzden onların ne anladığını bilmek, kolay değildir. Çoğunlukla bir şeyler anlasalar da tepkisiz kaldıklarını düşünürüz. Oysaki kulaklarını kaldırmaları, kuyruk sallamaları ya da konuşur gibi ses çıkarmaları ile onlarda bize bir şey anlatmaya çalışır.
İlgili 28 soru bulundu
Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler. Kedilerin özlediğini gösterme yöntemleri çok farklı olabilir.
Öpmek ve öpülmek bizler arasında sevgi ifadesidir. Seni çok seviyorum demenin beden dili ile gösterilmesidir. Bunu bir kediye ilk defa yaptığınızda öpüldüğünü elbette hisseder.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kediler, insanlar gibi suçluluk veya utanç duyma kapasitesine sahip olmasalar da, bir dizi duyguyu deneyimleme yeteneğine sahiptirler. Kedilerde genellikle suçluluk veya utanç olarak nitelendirdiğimiz davranışların kökleri büyük olasılıkla korku, endişe ya da teslimiyetten kaynaklıdır.
Japon bilim insanlarının ortaya koyduğu yeni bir araştırmaya göre, kediler hem sahiplerinin hem de diğer kedilerin isimlerini biliyor. Japonya'daki Kyoto Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir aile evinde veya bir kedi kafesinde en az iki evcil hayvanla birlikte yaşayan toplam 48 kediyi inceledi.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Bazı kediler mutluyken de sessiz olmalarına rağmen bazı kediler konuşmayı tercih eder. Eğer kediniz sesli iletişim kurmayı seviyorsa size seslenerek mutlu olduğunu gösterir. Mutlu kediler tiz sesle miyavlamayı tercih ederler. Diyaframdan gelen mırıldanmalar da mutlu kedilerin sıkça çıkardığı sesler arasında yer alır.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Kediler sahibinin kokusunu, koku hafızasına kaydeder ve nasıl biz bir kişiyi veya yiyeceği düşündüğümüzde otomatik olarak aklımıza o kişi veya yiyeceğin kokusu geliyorsa, kedilerde aynı şekilde sahibinin kokusunu hatırlar.
Kediler eğer ortama güveniyorsa, ortamda mutluysa kuyruklarını dik ve ucunu kıvrık tutarlar. Kediniz size güvendiği zaman ve ortamda mutlu olduğu zaman bu şekilde yürümeye meyilli olurlar. Eğer kedinizin kuyruğunu havada ve ucunu kıvrık şekilde görüyorsanız kediniz size güveniyor demektir.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi. Eğer kediniz sizi yoğurmaya başladıysa şanslısınız demektir.
Kediler sevildiğini anlar mı sorusunun cevabı şüphesiz ki evet olsa da kötü bir haberimiz var, kediler bunu umursamayabilirler. Elbette kedilerin umursamaması ile insanlarınki çok farklıdır. Bir kedi sevildiğinin farkında olsa da günün büyük bir zamanında oldukça bağımsız zaman geçirmeye odaklanabilir.
İnsanların kokularını alır ve içgüdüleri ile yaklaşırlar. Kokuların onlara verdiği güven duygusu ile insanlara yaklaşırlar.
Yapılan dünya çapındaki araştırmalara göre kediler de tıpkı insanlar gibi sahiplerine küsebilir, tavır alabilir ve alınabilirler. İlk duyulduğunda inanması kulağa güç geliyor olabilir çünkü kediler son derece umursamaz ve tepkisiz hayvanlardır.
Teknik olarak, kediler renkli görebilirler, ancak muhtemelen bizi - ve diğer her şeyi - bizden çok farklı bir ışıkta görürler. Kedilerin gözlerinde kırmızı ışığa tepki veren çok az sayıda koni vardır, bu nedenle dünyayı mavi, gri ve sarı görürler.
Kedilerin istediği tek şey sevgi ve güvendir. Bulundukları ortamda güven ve rahatlık var ise mutlu olurlar. Siz ne kadar tersini düşünseniz de kediler sahiplerini bir arkadaş olarak görürler. Kendilerini yanında rahat ve güvende hissetmiyorsa, evden kaçmaya ve mutlu olabileceği bir yer aramaya başlarlar.
Birisi, size ait olduğunu hissettiğiniz bir şeyi alabilir ve bu şekilde kıskançlık duygunuzu ortaya çıkarabilir. Kediler evdeki her bireye farklı şekilde davranabilir ve bu durum kıskançlık duyguları var mı sorusunu akla getirebilir.
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
Kediler için konuşacak olursak birbirlerinin poposunu koklamaları bir çeşit selamlaşma yoludur. Çiftleşme döneminde de bu hareketi yaparak eşleşmeye davet edebilirler. Anne kediler yavrularını diğer kedilerden koruyarak kendi yavrusu olduğunun anlaşılması için de yavrularının üzerine kendi kokusunu bırakabilir.
Geride tutulan kulaklar, sıkışmış kuyruk, diken diken olan tüyler ve bunlar gibi diğer vücut işaretleri, kedinizin üzgün olabileceğini gösteren sessiz iletişim biçimleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri