Ayrıca kedi mamalarında da kullanılan yulaf, buğday ve arpa otlarının da kedi beslenmesinde yeri vardır. Evde bakacağınız saksı bitkilerinden aşk merdiveni, kurdele çiçeği, palmiye çeşitleri, Afrika papatyası ve muz bitkileri de kedilere faydalıdır.
Özellikle patates, havuç, yeşil fasulye, bezelye, bal kabağı, brokoli ve pırasa gibi sebzeleri pişirerek yedirebilirsiniz. Bu sebzeler hem vitamin açısından zengindir hem de kedinizin uzun bir süre tok kalmasını sağlar.
Kedilerin ot yemesi normal bir durum değildir. Kediler eğer bir sağlık sorunu yaşıyorsa ot yeme ihtiyacı hissedebiliyor. Özellikle bağırsak ve mide sorunları yaşıyorsa kendini rahatlatmak adına ot tüketimi yapabiliyor. Kediler ot tüketerek midesini bulandırabiliyor ve kusabiliyor.
Buğday Çimi: Buğday çimi mineral, vitamin ve amino asit açısında çok zengindir. Bu nedenle kedilerin günlük beslenmelerinde tamamlayıcı rol oynamaktadır. Çavdar Çimi: Diğer çimlere göre çavdar çimi çok daha esnek ve dayanıklıdır. Bu yönüyle kedilerin ısırırken ya da koparırken en çok eğlendiği çim türüdür.
Kedilerin ot yemesinin zararları
Ot olarak sokaktan çimen vb yiyor ise temiz olmadığı için enfeksiyon bulaşma riski vardır. Çok sık yemesi mide bağırsak üzerinde faydadan çok zarar vermeye başlayabilir. Kedilerin yedikleri otu sindirmeleri zor olduğundan mide ve bağırsaklardan geçiş süresi uzundur.
İlgili 22 soru bulundu
Kedilere Yararlı Otlar
Bu bitkiler, kedilerin tadına bayıldıkları kedi nanesi ve limon otu ile meyan kökü, yonca gibi bitkilerdir. Ayrıca kedi mamalarında da kullanılan yulaf, buğday ve arpa otlarının da kedi beslenmesinde yeri vardır.
Kedinize kedi otu verdikten sonra agresifleşme görürseniz bir daha vermemeniz kediniz için daha sağlıklı olacaktır. Çiftleşme davranışı ile bağlantılı olan bu agresifliği yaşamaması için kedi otu yerine hanımeli gibi alternatiflere yönelebilirsiniz.
%37'si ise çim yedikten sonra kustu. Bu araştırma kedilerin iyi hissetmek için çim yemediğini çünkü çim yiyen kedilerin %94'ünde bir hastalık olmadığını ortaya koymuştur. "Kediler neden kedi çimi yer?" sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Kediler muhtemelen çimin tadını ve kokusunu sevdiği için çim yemektedir.
Bunu yaparken kedinizin uyku saatlerinde uygulamanızı tavsiye edebiliriz. Bu sayede kediniz, uykusu geldiği zaman yatağına geçecek ve bir süre sonra sürekli orada uyumaya alışacaktır. Bunun dışında kedi otu, kedilerin tuvalet eğitimlerinde de sık sık kullanılır.
Bir ev kedisinin dışarı çıkması için tüm aşılarının tamamlanmış olması gerekir. Yani yavru kedilerin dışarı çıkarılması uygun değildir. Aşıları eksiksiz olan yetişkin kedinizi dışarı çıkarırken ise mutlaka tasma kullanmalısınız. Tasma kedinizin güvenliğini sağlar ve kaybolmasının önüne geçer.
Kediler de tüm canlılar gibi üşümeye meyillidir. Elbette üşüme oranları, sahip olduğu tüy yapısı, tüy uzunluğu ve sıklığına göre değişiklik gösterir. Fakat normal yaşam şartlarından daha düşük sıcaklıklara sahip ortamlarda kedilerin burnu, kulakları ya da patilerine dokunarak üşüyüp üşümediğini fark edebilirsiniz.
Maksimum süre ise 24 saat kabul edilir. Kedilerin 24 saatten fazla yalnız kalmaları mutsuzlaşmalarına neden olabilir. Çünkü kediler sosyal canlılar olarak insanlarla etkileşime ihtiyaç duyarlar. Sağlıklı yetişkinlerden farklı olarak, yavru kediler, evde daha kısıtlı sürelerde yalnız bırakılmalıdır.
Yeşil fasulye, ıspanak, bezelye, kabak, karnabahar, havuç, kuşkonmaz; muz, yaban mersini, kavun gibi meyve ve sebzeler hem severek tüketecekleri hem de besin değeri yüksek yiyeceklerdir. Kediler etobur hayvanlar olmakla birlikte tahıl ürünleri de tüketmektedirler.
Kedi otu kediler için kullanılabilir. Bilinen bir zararı olmamakla birlikte, kullanım durumu ile ilgili belirlenmiş bir sınırı da yoktur. Bu ürünü kullanarak hayvanlara eğitim verebilir ya da bir ödüllendirme aracı olarak kullanabilirsiniz.
Yere uzanmak, stresi azaltabilir ve kedilerin güvende hissetmesini sağlar. Patili dostunuzun yere yatması, enerji tasarrufu yapmasına ve dinlenmesine fayda sağlamaktadır. Kediler doğaları gereği uyumayı ve dinlenmeyi oldukça sevdikleri için sürekli yere yatabilirler.
Kediler bazen maydanoza da ilgi gösterebilirler. Maydanoz kediler için zararlı olmayan bitkilerdendir. Kedi otu yerine de kullanılabilir.
Trixie Kedi Matatabi Çiğneme Ödülü 10Gr %100 Matatabi ağacı parçası olan bu ürün kedinizin doğal kemirme, dişleme içgüdüsünü tatmin etmesini, aynı zamanda dişlerini temizlemesini sağlayacak çok faydalı ve özel bir üründür. Özellikle kedilerin çok sevdiği bir ağaçtır.
Kedilerin evde bakılan diğer bitkilere zarar vermesini önleyen kedi çimi, patili dostlarımızın B vitamini almaları için de gereklidir. Kedi çimi kullanılırken dikkat edilmesi gereken nokta ise miktardır. Kediniz tadını sevdiği için sık sık kedi çimi yemek isteyebilir.
Kedi çimi ekmek diğer bitkileri yetiştirmekle hemen hemen aynıdır. Paketin içinden çıkan çim tohumlarını paketteki kutunun veya kendi belirlediğiniz saksının toprağına bastırarak tohumları yerleştirin. Fakat saksıyı temin ederken kedinizin zorlanmadan ulaşarak yiyebileceği boyutlarda bir saksı olduğundan emin olun.
Kediler ekşi kokulardan hiç hoşlanmaz. Bu aromaların başında sirke, limon, portakal ve kahve kokusu gelir. Bitkinin saksısına veya toprağına bu kokulardan sıkarak kedinizin çiçeğe yaklaşmasına engel olabilirsiniz. Kedilerin sevmediği bitkileri tercih etmek, can dostunuzun bitkiyi görmezden gelmesini sağlar.
Et olarak günlere göre yağsız dana eti, tavuk eti (kemiksiz), balık vb. verilir. Günlük yiyeceklerinin yarısının protein (yani et) olması gerekir. Et kıyma şeklinde verilmektense kuşbaşı şeklinde verilmelidir. Kediler obur hayvanlar değillerdir.
Yavru kedi 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğünle beslenmelidir. Bundan sonra günde 2-4 öğün tavsiye edilir. 12 aylık olduklarında, yavru kediler günde iki öğün şeklinde yetişkin mamaları için hazırdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri