Tahıllı ürünlerden yulaf ezmesi ve pirinç çiğ olarak da pişmiş olarak da verilebilir. Yüksek ölçüde B vitamini içeren yulaf ezmesinin tadı ve dokusu kedilerin hoşuna pek gitmese de beslenmeleri için verimli bir yiyecektir.
Kediler tahıllardan enerji sağlarlar. Bunlar arasında yulaf ezmesi ve pirinç sayılabilir. Bunlar pişmiş veya pişmemiş taze sebzelerle karıştırılarak verilmelidir.
Kedilerin doğal olarak etobur olduğunu ve temel besin ihtiyaçlarının etten karşılanması gerektiğini unutmamalısınız. Yulaf, bir besin takviyesi olarak tüketilebilir lakin kedinizin ana besin kaynağı olarak tercih edilmemelidir.
Bir yavru kedi ilk 2 ay boyunca anne sütüyle beslenmelidir. Bu yüzden ilk 3-4 ay içerisinde yavru kediye yulaf vermek doğru değildir. Sonraki süreçlerde ise bir veteriner hekim onayı oldukça önemlidir. Yulaf B-6 vitamini açısında zengin bir besin kaynağıdır ve kediler için de oldukça faydalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Yeşil fasulye, ıspanak, bezelye, kabak, karnabahar, havuç, kuşkonmaz; muz, yaban mersini, kavun gibi meyve ve sebzeler hem severek tüketecekleri hem de besin değeri yüksek yiyeceklerdir. Kediler etobur hayvanlar olmakla birlikte tahıl ürünleri de tüketmektedirler.
Yulaf; at, sığır, ruminant, koyun, köpek, domuz ve kümes hayvanları için yem ham maddesi olarak kullanılır. Bununla birlikte, tahıl ve tam ürün olarak yulaf, mısır ve bazı tahıllara nazaran düşük besin değerine sahiptir ve yüksek verimli hayvanların enerji gereksinimlerini karşılayamaz.
2 aylık yavru kedi ne kadar mama yer? 2 aya kadar yavru kedilerin anne sütü ile beslenmeleri gerekir. Anne sütünden ayrılmak durumunda kalan yavru kediler için anne sütüne benzer olan kedi sütü tozu sağlıklı bir seçim olacaktır.
Yavru kedi 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğünle beslenmelidir. Bundan sonra günde 2-4 öğün tavsiye edilir. 12 aylık olduklarında, yavru kediler günde iki öğün şeklinde yetişkin mamaları için hazırdır.
Bol miktarda nişasta ile protein, vitamin ve mineraller de içeren yulaf taneleri en çok hayvan yemi olarak kullanılır. Ayrıca bitki tazeyken biçilerek yeşil yem ya da taneler hasat edildikten sonra kuru yem olarak hayvanlara yedirilir.
Tahıllı ürünlerden yulaf ezmesi ve pirinç çiğ olarak da pişmiş olarak da verilebilir. Yüksek ölçüde B vitamini içeren yulaf ezmesinin tadı ve dokusu kedilerin hoşuna pek gitmese de beslenmeleri için verimli bir yiyecektir.
Yoğurt veya süte koyup tüketebilir, kurabiye yapabilir ya da yulaf ezmesiyle sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Gece acıkmalarınızı da kolayca bastırabileceğiniz yulaf ezmesi nasıl yapılır? İçine dilediğiniz meyveleri ve kurularını ekleyip, damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
Yulaf ezmesi, chia tohumu, süt ve su küçük bir kavanozda karıştırılarak 1 gece beklemek üzere dolaba kaldırılır. Sabah dolaptan çıkarılır ve üzerine meyveler, badem ezmesi, tarçın eklenir. Afiyet olsun.
Öncelikle işlenmiş etlerin ne yavru ne yetişkin ne de yaşlı kedilere verilmesi uygundur. Sucuk, sosis ve salam gibi işlenmiş etlerin içeriğinde yüksek oranda tuz bulunur. Tuza ek olarak koruyucu ve katkı maddeleri de içerdiği bilinen şarküteri ürünleri, yavru kedilerin sağlığına zarar verebilir.
Kedi artık annesinden ayrılmaya hazır hale geldiğinde yani 8 haftalık olduğunda ise ideal kilosunun 900 - 1000 gram aralığında olması gerekir. 3 aylık kedinin ideal kilosu ise 1,5 kilograma yaklaşması beklenir.
Sağlık ve sıhhatleri için yavru kedilerin gevşeyip kendilerini güvende hissedebilecekleri sessiz bir yerde bolca uyumaya ihtiyaçları vardır. Yavru kediniz günün yaklaşık 20 saati uyuyabilir ve yetişkin bir kedi olduğunda halen daha 18 saat kadar uyumaya ihtiyaç duyabilir.
Yulaf tüketimi, sağlıklı durumdaki bireylerde pek de zararlı olan nitelikteki olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
Bebeklere Yulaf Ezmesi Ne Zaman Verilebilir? Yulaf ezmesi, anne sütü ile beslenmeye devam eden 17 haftayı doldurmuş bebekler için verilmeye başlanabilir. Bir hekim tarafından çölyak tanısı almamış veya herhangi bir başka sebepten yulaf ezmesinin yasaklanmadığı bebekler için tüketilmesi uygundur.
Mama İçeriğine Dikkat Edin
Eğer kedinin protein ağırlıklı beslenmesine engel olacak bir sağlık sorunu yoksa yüksek protein içeren mamalar tercih edilebilir. Beslenmenin geri kalanında yüksek yağ ve düşük karbonhidrat olması yine kedilerde kilo alımını destekleyecek bir seçimdir.
DİKKAT: Ev yemeklerinin kediler için zararlı olmasının nedeni; çoğu zaman baharat, tuz ve yağ bulunduruyor olmasıdır. Yararlı olan yiyeceklere de bunlar eklendiği vakit aynı zararı elde edebilirsiniz.
Buna rağmen karpuz, kedilerin cilt ve göz sağlığını koruyan en lezzetli meyvelerden bir tanesidir. Bu yüzden karpuzu da çekirdeklerini ayıklamak kaydıyla kedinize verebilirsiniz. Bunun yanı sıra elma, kayısı, kızılcık, portakal ve armut da kedilerin tüketebileceği meyve çeşitleri arasında yer almakta.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri