Bugün size Kemalpaşa tatlısı ile bir muhallebi hazırladım. Aslında orijinal adıyla Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı demeliyiz çünkü bu leziz tatlı adını Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesinden almıştır. 1950'li yıllardan beri üretimi devam eden tatlı özel bir peynirle yapılmaktadır.
İlçe halkı tarafından PEYNİR TATLISI olarak bilinen bu lezzet sadece ilçemize özgü olduğu için lezzeti ilçe dışına çıktığı zamanlardan beri MUSTAFAKEMALPAŞA PEYNİR TATLISI, MUSTAFAKEMALPAŞA TATLISI ya da kısa adıyla KEMALPAŞA TATLISI olarak anılmaya başlamıştır.
Peynir tatlısını o günlerde küçük imalathanesinde keşfetti. Özel olarak peyniri mayalayıp tasarladığı hamuru küçük parçalara bölüp pişirmek için semtteki fırına götürdü. Tatlının içindeki un, peynir, irmik ve yumurta bulunuyordu. Bunları yoğurarak 3-4 cm çapında kurabiyeler haline getirip fırında pişirdi.
Kemalpaşa Tatlısı'nın hikâyesi Bursa, Mustafakemalpaşa'da başlıyor. Tarihi 1920'li yıllara dayanan peynir tatlısı, kısa sürede ilçenin simgesi ve mirası haline gelmiş.
Kemalpaşa Tatlısı (Peynir Tatlısı Olarakda Bilinir)
İlgili 20 soru bulundu
Kemalpaşa, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir.
Hayrabolu Tatlısı; Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinin Trakya şivesinde söylenişi Hayrabol ismiyle de bilinen ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan şerbetli bir yöresel tatlıdır.
Kemalpaşa'nın Neyi Meşhur? Kemalpaşa'nın en çok kirazı meşhurdur. Öyle ki ilçede belediyenin yaptırdığı bir de kiraz heykeli bulunuyor. Bunun yanı sıra ilçede her yaz düzenlenen kültür ve sanat festivalinin ismi “Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali”.
Hazırladığınız Kemalpaşa tatlısını ortadan ikiye kesip arasına sıkma torbasına doldurduğunuz krem şanti sıkabilirsiniz. Üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi çok yakışır. Tatlınızın üzerine tahin döktükten sonra üzerine kırılmış tuzsuz yer fıstığı serpebilirsiniz. Yanına bir top dondurma harika gider.
1 pakette genelde 25 adet oluyor. Yumuşayıp tatlılar şişene kadar kısık ateşte 25 dk. kaynatın ve geniş düz bir kaba alın. Soğuduktan sonra kaymakla, dondurmayla veya hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir.
Hep Kemalpaşa tatlısı ve peynir tatlısı arasındaki farkı merak etmişimdir ikiside birbirine benzer ve aynı şekilde pişer. Meğer esas olanı yani meşhur Kemalpaşa tatlısı zaten peynirle yapılırmış. Diğerleri , içerisine peynir koyulmadan yapılan taklit tatlılarmış..
şekerpare. farsça şakar (şeker) ve bûre (börek) kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır.
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Şanal Kemalpaşa 140 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Özellikle 2 kilometrelik plajı bulunan Hopa/Kemalpaşa Beldesi'nin, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en güzel plajlarına sahip olması nedeniyle, bir çekim merkezi konumundadır. Hopa ilçesi Kemalpaşa Beldesi sınırları içerisinde bulunmaktadır.
Mustafakemalpaşa ilçesinin iklimi Marmara Bölgesi iklimine girer. Zaman zaman Akdeniz ve Karadeniz iklimi etkisi altındadır. belde belediyesi olmak üzere 7 belediye ve 104 köy bulunmaktadır.
İzmir'de gezilecek yerler arasında olan bölgelerden Kemalpaşa, muhteşem bir yerdir. Nif dağının eteğinde, 200 m yükseklikte kurulan Kemalpaşa, İzmir'in en soğuk ilçelerinden biridir. 658 km'lik yüzölçümü ile İzmir'in en soğuk ilçelerinden olan Kemalpaşa, Akdeniz ikliminin yaşandığı yerlerdendir.
Hazır Kemalpaşa Tatlısı İçin Servis Önerisi
Üstüne fıstık veya hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
Paşapare Kemalpaşa Tatlısı işlenmiş gıdadır. Helal|Vejetaryen tüketime uygundur.
Hindistan'ın en tanınmış sokak lezzetlerinden biri olan jalebi, çıtır çıtır kızarmış halka şeklindeki hamurların şerbete bulanmasıyla elde ediliyor. Bu tarifle tulumba ya da halka tatlısını hatırlatan jalebi'nin en önemli farkı, hamurunda pirinç unu ve zerdeçal bulunması.
Kıvrım - Antalya
Bir baklavalık yufkayı alınız, düz bir zemine yayınız. Üzerine fırça ile erimiş tereyağı sürünüz. 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içini yayınız ve yufkayı pile pile buruşturup bant yapınız.
Trakya şivesinde Hayrabol ismiyle bilinen, ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan Hayrabolu, şerbetli bir yöresel tatlıdır. 1972 yılında Hayrabolu'da üretilmeye başlanan tatlı, ilk yıllarda 'Kadı Göbeği Tatlısı' olarak adlandırılsa da zaman içerisinde Hayrabolu tatlısı, olarak anılmaya başlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri