Kemalpaşa tatlısı (Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı veya Mustafakemalpaşa Tatlısı), Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, küçük süthanelerde üretilmeye başlanan bir peynir tatlısıdır.
Ve çukur bir çanağı andıran bu ilçe mutlu bir şehre dönüştü... İlk önceleri Uludağ'ın karlarından yaptığı dondurmalarla adı "Dondurmacı Ahmet" e çıkan Ahmet TABAK, daha sonra bu tatlıları insanlara sunacaktı. Kemalpaşa Tatlısının hikayesi Mustafakemalpaşa'da başlıyor.
Bugün size Kemalpaşa tatlısı ile bir muhallebi hazırladım. Aslında orijinal adıyla Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı demeliyiz çünkü bu leziz tatlı adını Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesinden almıştır.
Dünya savaşı başlarında ilçeye gelen (o zamanki adı Kirmasti) muhacır (göçmen) ailelerin bu lezzeti ilçeye getirdikleri rivayet edilir. O dönemlerde sadece koyun sütünden senenin belli zamanları evlerde tüketilmek için yapılmış bir tatlıdır.
Kemalpaşa tatlısı ne zaman bulundu? Kemalpaşa Tatlısı'nın hikâyesi Bursa, Mustafakemalpaşa'da başlıyor. Tarihi 1920'li yıllara dayanan peynir tatlısı, kısa sürede ilçenin simgesi ve mirası haline gelmiş.
İlgili 39 soru bulundu
Yüksek besin değerine sahip olan tatlı, binlerce yıllık geçmişiyle Türk lezzetleri arasında geleneksel bir değer haline geldi. Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan aşure, BBC tarafından efsanelere dayanan geçmişi ve temsil ettiği kültürel kodlarla 'dünyanın en eski tatlısı' olarak nitelendirildi.
Tatlıları ikiye böldüm sıkma torbasına aldığım kremayı hem aralarına hem de üstlerine sıktım. Tabağa yerleştirdim. Ben tahin ve fıstık ile servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Meşhur MustafaKemalpaşa Tatlısı
Ürünümüz; GÜVENAL GIDA TARAFINDAN MUSTAFAKEMALPAŞA / BURSA'DA ÜRETİLMİŞTİR.
Soğuduktan sonra kaymakla, dondurmayla veya hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın. Ben kaymak tercih ettim. Mübarek Ramazandaki sofralarımızda herkese afiyet olsun.
Tereyağını, vanilyayı, limon kabuğunu koyup karıştıralım . Bu şekilde şerbeti çekene kadar kısık ateşte 30 dk dk pişirelim .
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Hayrabolu Tatlısı; Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinin Trakya şivesinde söylenişi Hayrabol ismiyle de bilinen ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan şerbetli bir yöresel tatlıdır.
Kemalpaşa tatlısı kaymak, tahin, ceviz ve dondurma ile sunularak çeşitlendirilebilir.
Paket içi 285 adet.
Şanal Kemalpaşa Tatlısı 140 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Gerçek Kemalpaşa tatlısı, peynirsiz yapılmaz. Taze ve günlük sütten üretilmiş tuzsuz peynir içermelidir. Peynirsiz yapılan Kemalpaşa tatlısına, hakiki Kemalpaşa tatlısı dememiz mümkün değildir. Tatlının lezzetinin en büyük sırrı, doğal süt ile yapılan özel bir peynirden hazırlanmasıdır.
Kemalpaşa tatlısı taze peynir içerdiği için çok dayanmıyor ne yazık ki. Raf ömrü neredeyse 4-5 gün.
Şerbeti kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra Kemalpaşa tatlılarını içerisine atıp ara ara karıştırın. Yaklaşık 10-15 dakika kadar şerbetle beraber kaynatın.
Sütlü Kemalpaşa Tatlısı ( Hafif Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler. Ölçüleri 2,5 bardak süte 1.5 bardak su ve şeker ilave ederek NGS marka ile yaptım muhteşem oldu.
Kemal Paşa tatlısı Bursa'nın Kemal Paşa ilçesinde üretimi çok olduğu için adını buradan alır. Ama aynı tatlının bir boy büyüğü Edirne ve hatta tüm Trakya'da Hayrabolu tatlısı olarak yapılıyor.
Şok Marketler | Sadece #ŞOKMarketler'de bulabileceğiniz Piyale ve Mis ürünleriyle hazırladığımız #ŞOKNefisTarif'imiz Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı, hem sütlü hem de... By Şok Marketler | Facebook.
Şerbet çok fazla kıvamlı veya çok suluysa, bekledikçe şekerlenir ve lezzet kaybı yaşanır. Şerbeti ekleyeceğiniz zaman hem şerbetin, hem de baklavanın sıcak olması gerekir. Bu sayede baklava daha uzun süre dayanır ve şekerlenmez.
1/2 paket kemalpaşa tatlısı Şerbeti İçin: 500 gr toz şeker (2 su bardağı) 500 ml su.
çikolatalısı da çıkan bir çeşit tatlı. kemalpaşa'dan geçerken fabrikasına uğranıp alınası.. tüm şuruplu tatlılarda olduğu gibi yapımında kullanılan şurubuna göre tadı acaip değişen tatlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri