Bir porsiyon aeropress filtre kahve demlemek için 15 gr kahve ve 225 gr su kullanmalısınız. Kullanacağınız suyun sıcaklığı 85-90 derece aralığında olmalıdır. Eğer kahve demlemek için hassas ısıtıcınız yok, normal kettle kullanıyorsanız suyu kaynattıktan sonra 3-4 dakika bekletip bu ısı aralığına getirebilirsiniz.
Evde makine kullanmadan kahve hazırlamak istiyorsanız, suyu kaynattıktan sonra yaklaşık 1 dakika kadar biraz soğuması için bekleyin. Makineler ısıyı otomatik olarak ayarladığı için beklemeniz gerekmez. Ancak genellikle kahve 96C'de hazırlandığı için yeni kaynamış suyu doğrudan dökmeniz kahvenin tadını bozabilir.
Filtre torbaları ise diğer bir seçenek
Konu evde filtre kahve yapmak olduğunda akla gelen en pratik yöntemlerden biri de filtre torbaları! Hazır filtre torbalarının içerisine 7 gram filtre kahve ekleyin ve torbaları fincanlara yerleştirin. Ardından sıcak su ilave edin ve 4 dakika kadar bekleyin. İşte bu kadar kolay!
İlk Adım Suyu Kaynatmak
French Press ile filtre kahve yapmak için ilk adımınız suyu bir kettle veya ocak vasıtasıyla kaynatmak. Suyu kaynatın, ancak kaynar su kullanmayın. Lezzetli bir kahve hazırlamanın en önemli püf noktalarından biri kullanılan suyun sıcaklığında saklı.
İlgili 21 soru bulundu
Filtre kahve, içerisine şeker veya süt eklenmediği sürece zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle yemeklerden sonra içilmesi yağ oluşumunu engeller. Ayrıca spor, yürüyüşten yarım saat önce içilen kahve, yağ yakımını da hızlandırabilir.
Suyu kaynatın ve ağzı açık şekilde 1 dakika bekleyin. Beklerken kullanacağınız french press ve fincanları sıcak sudan geçirin. French presse her bir fincan için ortalama 1,5 tatlı kaşığı filtre kahve koyun. Kahvenizi daha sert istiyorsanız kahve oranını arttırmanız yeterli olacaktır.
Filtre Kağıdı Yerine Ne Kullanılabilir? Filtre kağıdı yerine yukarıda bahsettiğimiz maddelerden elde edilen kahve filtresi kullanabilirsiniz. Özellikle kumaş kahve fitresi hem rahat kullanımıyla hem de kolay temizlenmesi sebebiyle tercih edilebilir. Hatta evde kendi kumaş kahve filtrenizi yapabilirsiniz.
Kahve Çekirdeğinin Tazeliği
Taze kavrulmuş kahve kaliteli bir içim için çok önemlidir, bu nedenle kahvenizi küçük miktarlarda alın (ideal olarak her biri iki haftaya kadar). Demlendikten sonra, aynı kahveyi tekrar kullanmayın, demlenen kahveden aroma fincanınıza geçer ve geriye sadece acı tadı olan bir kahve kalır.
Damak tadınıza uyan tüm kahveler filtre kahve yapmak için kullanabilirsiniz. Evde kendi kahve öğütme aletiniz yoksa, satın aldığınız yerden kahve çekirdeklerini filtre kahveye uygun çektirebilirsiniz.
Evde filtre kahve hazırlamak istiyorsanız kahve filtre kağıdı kullanmanız gerekir. Bu kağıtlar, öğütülmüş kahveni aromasının suya geçmesi için kullanılır. Kağıt, öğütülmüş kahve parçalarının suya geçmesini engeller. Böylece kahve içerken oluşan tortu miktarı azaltılır.
En iyi su filtre kahve tavsiyelerine gelecek olursak; Tchibo, Oze, Mehmet Efendi, Davidoff, LavAzza, Blendblack, Julius Meinl ve Starbucks, Jacobs yoğun aromaya sahip, yumuşak içimli, French Press'e uygun, hoş kokulu, lezzetli, kaliteli, taze filtre kahve markaları olarak öne çıkıyor.
Filtre kağıdını, v60'ı ve kupanızı sıcak suyla çalkalayın. İnce öğütülmüş 15 gr kahveyi filtre kağıdının üzerine ekleyin ve kahveyi elinizle düzleyin. Tüm kahveyi ıslatacak kadar suyu gezdirerek ön demleme işlemini gerçekleştirin. Toplamda 250 ml olacak şekilde kalan suyu dairesel hareketlerle kahvenin üzerine ekleyin.
Peki bir fincan filtre kahve için ne kadar kahve gereklidir? Filtre kahve su oranı, normal bir filtre kahve ölçüsü 7 gram kahve ve yaklaşık 125 ml su ile yapılır ve bu filtre kahve ölçüsü ile orta sertlikte bir kahve elde edilir. Daha sert kahve içimi tercih edenler her fincan için 8 gr kullanabilir.
Evde Filtre Torbaları ile Filtre Kahve Yapımı
Bağladığınız filtre torbasını fincanın içine yerleştirin ve kaynattığınız suyu yavaş bir şekilde torbanın üstüne dökün. Nefis kahveniz yaklaşık 4-5 dakika içerisinde hazır olacaktır.
Kahve Dünyası Filtre Kahve Kağıdı 80'li - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Bardak içi süzgeçle kahve demlemek için de çaydanlıkta kaynattığınız sıcak suyu bardağın içerisine koymalısınız. Ardından süzgecin içerisine iki yemek kaşığı filtre kahve ilave etmelisiniz. Filtre kahve ilave ettiğiniz süzgeci bardağın içerisine bırakarak kahveyi 7 dakika kadar demlendirmelisiniz.
Filtre kağıtlar, kahvenin suyla buluşmasını ve süzülerek mis gibi kahvenin yapılmasını sağlar. Kağıt filtreler tek kullanımlıktır. Birden fazla defa kullanılması önerilmez. Kullanımından sonra çöpe atmanız gerekmektedir.
doğru cevap kettle'da ısıtmaktır. ocağın üzerinde unutup da yaktığınız çaydanlığın üretimi için gereken enerji, kettle'da su kaynatmaktan daha fazladır. kesinlikle ocakta ısıtmak daha karlıdır.
Bol köpüklü Türk Kahvenizi kettle özellikli Pratik Kahve Makinesi sayesinde 1,5 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz. Minik tasarımı sayesinde az yer kaplayan ama çok iş yapan kahve makinesini istediğiniz yere götürerek kahve keyfinizi her an yaşayabilirsiniz.
Su ısıtıcısı elektrik akşamlara sahip olduğu için kesinlikle suya daldırılmaması yani bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekir. Bulaşık makinesine girmemesi gereken bu parçaların aynı zamanda ıslak yüzey üzerine konmaması veya sürekli nemli ortamlarda bulunmaması da bir diğer önemli ve koruyucu husus olmaktadır.
Filtre kahve, vücuda enerji verir. Adrenalini arttırır. Düzenli filtre kahve içen kişilerin, diyabete yakalanma ihtimali %30 oranında daha azdır. Yapılan çalışmalara göre düzenli filtre kahve tüketimi, alzheimer'a yakalanma riskini %65 azaltır.
Kişi sayısına göre cezveye su ve kahve ekleyerek kısık ateşte ısıtın. Yaklaşık 30 sn – 1 dakika kadar karıştırarak su ile kahveyi homojen bir kıvama getirin. Daha sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar süt tozu ekleyip karıştırarak suda eritin. Kahve kaynayıp taşmaya başladığında ocaktan alın ve fincan/fincanlara doldurun.
Demleme Oranı. Damla ve daldırma demleme yöntemleri için standart oran. Bir litre suya düşen kahve miktarını gösterir. Çoğu zaman, 1 litre başına 60 gr kahve kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri