Akıl ve ruh sağlığı bozuklukları, sinir sistemi bozuklukları, kan hastalıkları (AIDS), iskelet sistemi bozuklukları, eksik uzuvlar, uzun süreli bulaşıcı hastalıklar, duyu organlardan denizde çalışmaya engel olabilecek sorunlar gemi adamı sağlık raporu almaya engel olan durumlar arasında yer alır.
Gemi Adamı Sağlık Raporu Genel Muayenede yapılan tetkikler:Akciğer Grafisi, Odyometri (duyma testi), EKG, Hemogram, Lipid paneli, Açlık Kan şekeri, Tam idrar tahlili, Üre, Kreatinin, Antiv Hiv (aids), Anti Hcv, HBs Ag, Karaciğer Enzim, İdrarda madde bağımlılığı testleri.
Kişi 18 yaşından büyük ise Nüfus Müdürlüğüne giderek “Gemi Adamı Olur” yazısı ve “İkametgâh Belgesi “alır. Bu belgeler tamamlanıp Liman Başkanlığına Başvuru sonrasında kendisine verilen C kodu ile bankaya ödeme yapar ve dekontları Liman Başkanlığına teslim eder. kendisine posta yolu ile ulaştırılır.
İlgili 42 soru bulundu
Gemi Adamı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Gemi Adamı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 28.800 TL civarındadır.
Gemiadamı (Gemici/Yağcı) eğitimi 32 gün olup eğitimlerimiz Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Urla Yerleşkesinde yapılmaktadır. Kayıtlar sürekli olup kurs planlaması için 10 kişilik kayıt oluşması gerekmektedir.
BU ALANDAKİ MESLEKLER:
Gemi Yöneticiliği (Güverte Zabitliği), Gemi Elektroniği ve Haberleşme Zabitliği, Makine Zabitliği, Yat Kaptanlığı, Balıkçı Gemisi Kaptanlığı, Su Ürünleri Üretimi Teknisyenliği.
18 yaşını tamamlamış olup, en az ilköğretim okulu mezunu olan ve aşağıda ki şartlardan birini tamamlayan herkes USTA GEMİCİ olabilir. GEMİCİ Belgesi ile 18 ay deniz hizmetine sahip olmak. Askerlik görevinin oniki ayını faal gemilerde serdümen ya da porsun eri olarak yaptığını belgeleyip, USTA GEMİCİ Kursuna katılmak.
Gemi adamı bir gemide görev yapan tüm zabit, yardımcı zabit, stajyer, tayfa ve yardımcı hizmet personeline denir.
- İdaremizce düzenlenen “Gemiadamı Cüzdanı'nın süresi 5 yıldır. - PVC kart şeklinde dizayn edilen “Gemiadamları Belgesi”nin süresi yeterlilik belgesi ve STCW Sertifikalarının süresinin bitimine bağlıdır.
Heyet raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekir. Randevu tarihine göre gidilen hastanede ilgili bölümlerde muayene olunur. Heyet raporu hem devlet hem de özel hastanelerden kolay bir şekilde alınabilir.
Gemiadamı sağlık yoklama belgesinin bitim tarihi itibariyle 6 ay içinde periyodik muayenesini yaptırmayan gemiadamları, genel muayeneye tabi tutulur.
Hangi belge için harç dekontu yatıracaksak o belge türünü seçiyoruz. Daha sonra, ad soyad yazıp hesapla diyoruz. Harç bedeli Amatör Denizci Belgesi için 39.70 TL– Kısa Mesafe Telsiz Belgesi için 25.10 TL olarak gelecektir.
Hatta ünlü şahısların yatlarında gemi adamı cüzdanı ile çalışacak kadınlar geçmiş yıllarda Akten'den eğitim almışlar. Yüzme bilmek şart değil.
Öğrencilerimizden mezun olup da gemiye çıkmak isteyen her öğrenci gemiye çıkmıştır. Ama bunu 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite okuyarak da taçlandırmak isteyen öğrencilerimiz haliyle üniversitelerden stajlarına çıkmaktadırlar. Ama liseden çıkan öğrenciler de kesinlikle sektörde ve gemide çalışabiliyorlar.
Gemide çalışmak birçok kişi için bir tutkudur. Oldukça zorlu yönleri ve hiyerarşinin hakim olduğu gemi hizmetleri hem psikolojik hem de bedenen sağlıklı insanların yapabileceği zorlu meslek grupları arasında yer almaktadır. Her meslekte olduğu gibi gemi hizmetlerinde de hem olumlu hem de olumsuz birçok yön vardır.
Soru 17: Gemi adamının günlük ve haftalık çalışma süresi ne kadardır? Genel bakımdan iş süresi günde 8 ve haftada 48 saattir. 48 saatlik süre haftada çalışılan işgünlerine eşit bölünerek bulunur. Haftada 5 gün çalışan gemi adamı günde 9,6 saat çalışmış sayılır.
Lisans eğitimini tamamlamadan hemen sonra, lise diploması ile de gemilerde de kaptan olabilirsiniz. Bunun için de getirilen bazı sınırlamalar bulunur.
Bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Gemi adamı olmak için üniversite diploması gerekmiyor, kursları var ona gidip sertifa alman gerek. ama gemide kıdemli çalışan olmak istersen denizcilik bölümü okumalısın.
Gemi adamı olmak için öncelikle istenilen gemi personeli alanı seçilmesi gerekmektedir. Gemi personeli alanı seçildikten sonra, alana uygun olarak açılan gemi adamı kurslarına gidilir. Kurs sürecinde başarılı bir eğitim alan gemi personeli adayları, kurs sonunda gemi adamı sınavlarına girmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri