Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı? Hangi ilden olursa olsun araç kiralama hizmetlerinden bilgi vermeniz halinde il dışına çıkabilirsiniz. Ancak lokasyon bilgilerinizi teyit ettirmek maksadıyla bildirmeniz gerekiyor. Elbette kiralık araçlar takip edilmektedir.
Araç kiraladığınız şirkete haber verdiğiniz durumlarda kiralık aracınızla şehir dışına çıkabilirsiniz. Hatta yalnızca şehirler arası gidiş yolculuğu için araç kiralamanız gerekiyorsa farklı şehirlerde şubeleri olan bir firmadan aracınızı kiralayarak aracı başka bir şehirde teslim etmeniz de mümkün.
Zaten bu yönde sözleşmeler de yapılmaktadır. Ayrıca yurt dışına çıkmak istediğinizde yasalar da kiralık araçlar ile yurt dışına yani sınırı geçmenize izin vermeyecektir. Dolayısı ile ihtiyacınız yurt için yani şehirler arası yolculuk yapmak ise bunu firmaya belirtmeniz gerekir.
Söz konusu alana ismi yazılan kişiler haricinde aracın kiralama süreci boyunca başka kişiler tarafından kullanılmaması gerekiyor. Eğer kullanılırsa ve herhangi bir kaza durumu olursa araç üzerindeki tüm sigortalar geçersiz oluyor ve masrafı ödemek de aracı kiralayan kişiye düşüyor.
Firma talebinizi koşullara göre değerlendirip uygun olması durumunda sizin adınıza ekstra bir belge çıkarır. Bu belgeyi aldıktan sonra yurt dışına seyahat için gerekli vize ve pasaport belgelerinizi yanınıza alarak kiralık aracınızla yurt dışına gidebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Özel aracınızla yurt dışına çıkmak için pasaport, Schengen vizesi, aracın ruhsatı, yeşil kart sigortası, seyahat sigortası poliçesi gibi belgeleriniz de hazır olmalı. Ayrıca pasaport bitiş süreci vize bitiş süresinden önce sonlanıyorsa seyahatinizi planlamadan pasaport yenileme işleminizi yapmalısınız.
Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.
Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.
Başkası adına araç kiralayabilirsiniz ancak aracı, kiralama sözleşmesinde ve teslimat belgesinde ismi geçen sürücü veya sürücüler kullanabilir. Bu nedenle aracı teslim alırken aracı kullanacak kişinin sözleşmeyi imzalaması gerekir.
Kiralık araç trafik cezası makbuzu emniyet tarafından araç kiralama firmasına tebliğ edilir. Bu tebliğde kesilen cezanın ve saati de yer almaktadır. Araç kiralama firması bu bilgiler ışığında araçları o tarih ve saatte kim tarafından kiralandığını tespit eder.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Kiralık aracı kiracı haricinde başkası sürebilir mi? Kiralık araç, aracı kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilir fakat rezervasyon aşamasında Zizycar üzerinden belirttiğiniz ek sürücü haricinde başkası kullanamaz.
SIXT kiralık araçlarında sigara içmek serbest mi? Hayır, SIXT, Türkiye'de %100 dumansız bir filoya sahiptir ve tüm araçlarımızda her türlü sigara (pipo, sigara, puro) yasaktır.
Kullanıcı Bilgisi. Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Sözleşmede belirtilmeyen üçüncü kişilerin, aracı kullanmaları halinde meydana gelebilecek hasarlarda, hiçbir hasar güvencesi geçerli değildir.
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Kullanılması zorunlu bir teknolojidir. Oto kiralama firmaları olası çalınmalara karşı araçlarının yerini tespit edebilmek için GPS teknolojisini kullanmaktadır. Kiralık araçlarda bulunan GPS cihazı uydu üzerinden sinyal takibi yapılmasını sağlar.
Stajyer ehliyet ile araba kiralanabilir mi? Üzülerek cevaplıyoruz ki maalesef stajyer ehliyet sahibi kişi araç kiralayamaz. Kiralama rehberi sayfamızdan da detaylıca yazıp belirttiğimiz gibi oto kiralama için öncelikle 2 yıl ehliyet şartı koyulmaktadır. Bunun yanında 25 yaş altı kişiler de araç kiralayamaz.
Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir. 21 yaşın altındaki kişiler araba kiralayamazlar.
Araç kiralama süresince yapılan trafik ihlali sorgulamasını e-devletten gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet üzerinde cezanızın tüm detaylarını görüntüleyerek ödeme yapabilirsiniz.
Araç kiralama süresi boyunca aracın HGS masrafı kiralayan sürücüye aittir. Otoyollar, köprüler ve tüneller için tahsil edilmesi gereken aracı kiralayan kişinin HGS'sinden çekilir.
“Sürücülere plakadan trafik cezası yazılmayacak” dedi ve genelge yayınlayarak tüm illere gönderdi. Ancak mobese ve seyyar radar cihazlarıyla fahri trafik müfettişlerinin tespit ettikleri, kural hatası yapan araç plakalarına trafik cezası kesilmeye devam edilecek.
Türkiye'den çıkış yapmak için sınır kapısına gelen araçlar gümrük araç tescil bölümünde işlemleri sırasında trafik cezası varsa, gümrükteki veznelere ödeme yapmadan yurtdışına çıkamayacak.
Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Yabancı plakalı taşıtın adına kayıtlı olduğu kişi taşıtın içinde olsa bile yukarıda belirtilenlerden başka hiç kimse taşıtı kullanamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri