Kirpik kıvırıcılar, plastik bantları arasında kirpiklere baskı uygulayarak kıvırmaya, kaldırmaya ve uzatmaya yarıyor. Böylece kısa ve inatçı bir şekilde düz olan kirpikler çok daha kıvrık ve uzun görünüyor.
Özellikle, kıl köklerini besleyen yağ asitleri ve vitaminler içeren yağlar kirpiklerin sağlıklı büyümesini destekler. Jojoba yağı kirpiklerin uzaması için gerekli bileşenleri sağlar ve kirpikleri güçlendirir. Tatlı badem yağı yüksek miktarda vitamin ile kirpikleri besler ve hızlı uzamasını destekler.
Doğal ve Uzun Süreli Etki: Kirpik lifting işlemi, yaklaşık 6-8 hafta boyunca etkisini korur. Bu süre boyunca kirpiklerin kalkık ve kıvrık görünümü devam eder. Hızlı ve Pratik İşlem: Kirpik lifting işlemi, yaklaşık 1 saat kadar sürer ve hızlı bir şekilde uygulanabilir.
Kirpik kıvırıcıları doğru kullanıldığında zarar vermiyor. Kirpik kıvırıcı kullanırken kirpik köklerinizde hafif bir çekilme hissi normaldir, ağrı değildir. Ürünü kullanırken kirpiklerinize zarar vermemek için elinizi sabit tuttuğunuzdan emin olun. Öte yandan kıvırıcı işlemini maskara sürmeden uygulamalısınız.
Ancak gözün iç kısmındaki üst ve alt kirpikler daha az yoğun ve daha ince iken gözün dışında yer alanlar daha fazla yoğun ve kalındır. Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır.
İlgili 28 soru bulundu
Vazelinin kirpikleri gürleştirdiği ve uzattığına dair bir bilgi söz konusu. Bu bilgi gerçekten doğru mu? Açıkça söylemek gerekirse cevap; hayır! Vazelinin kirpiklerin uzamasına ve gürleşmesine doğrudan katkı sağladığını ortaya koyun somut bir veri bulunmuyor.
Yeterli miktarda B vitamini, A ve E vitaminleri günlük beslenmeye eklenmelidir. Bu vitaminler saçlarınızın daha canlı görünmesini ve kirpiklerinizin daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır.
Kirpik kıvırıcı ürünü kesinlikle maskara ya da rimel sürdükten sonra kullanmayınız. Islak yapı, kıvırıcı süngere kirpiklerinizi yapıştırabilir ve sonuç olarak kirpikleriniz kopabilir. Bu gibi önemli problemleri yaşamamak için ürünü mutlaka temiz kirpik üzerinde kullanın.
Günde 2 defa kirpiklerinizi kirpik tarağı ya da fırçası ile tarayın. Eğer kirpik fırçası yoksa temiz bir maskara fırçası da kullanabilirsiniz. Fırçaya birkaç damla E Vitamini yağı ekleyin ya da bu yağı direkt kirpiklerinize sürün. E Vitamini yağı kirpiklerinizin dökülmesine engel olacaktır.
Meral Hanım'ın söylediğine göre 2-3 aya kadar kalıcı bir ürün. Kişiden kişiye değişiyormuş ama minimum 2 ay sizi götüren bir uygulama.
Kirpiklerinizi kıvırma işlemini mutlaka makyaj yapmadan önce yapmalısınız. Makyaj yaptıktan sonra kirpiklerinizi kıvırmak, kirpiklerinize zarar verebilir. Bu yüzden her zaman maskaradan önce kirpik kıvırma işlemini yapabilirsiniz.
Kirpilerin dünya genelinde on dört cins vardır ve dört türü bulunmaktadır. Ortalama 4-9 yıl yaşamaktadırlar. 40 güne kadar gebe kalabilen bu sürüngenler 4-9 yavru yapma kapasitesine sahiptir.
Kirpik çekme: Triotilomani, saç/kıl çekme dürtüsü ile karakterize olan psikolojik bir durumdur. Bu dürtü vücudun herhangi bir yerindeki kılı etkileyebilir, yani kirpikler de bu durumdan etkilenebilir. Çekilerek koparılan kirpiklerin tekrar uzaması birkaç ayı alabilir.
Kirpiklerin kökleri hasar görmedikçe yeniden uzama mümkündür. Ancak kıl kökü zarar gördüğünde veya yeni kirpiklerini çıkmasını önleyecek gözkapağında bir yarar söz konusu olduğunda kirpikler yeniden uzamayabilir.
Kirpiklerin yukarı itilmesi için pamuklu olan çubuğun plastik bölümü kullanılır. Kirpik çizgisi süresince pamuklu olan çubuk yatay tutulur ve kirpikler kıvırılır. Kürdan ya da tırnak törpüsü gibi ince ve uzun aletler de pamuklu olan çubuğun görevini görüp, kirpiklerin kıvrılmasına yardım edebilir.
Her şeyden önce, kirpikler sonsuza dek uzayamaz, her bir kirpik kendisini yenileyip sonunda dökülmesi gerekmektedir, böylece yeni bir kirpik uzayabilir.
İpek kirpiklerini zararsız çıkarmak için yağ bazlı makyaj çıkartıcı kullanmalısın. Makyaj çıkarma suyunu önce çalkala, daha sonra yoğun bir şekilde pamuğa dök. Makyaj temizleme pamuğunu gözünün üzerinde 30 saniye kadar tut ve hafifçe elini yana kaydırarak pamuğu gözünden kaldır.
Doğal sızma zeytinyağı kirpiklerinizin uzaması için mükemmel bir yağdır. Antioksidanlar, E ve K vitaminlerinden zengin olan zeytinyağı kirpiklerinizi uzatıcı etkiye sahiptir. * Kullanmadığınız temiz bir maskara fırçasını zeytinyağına batırın ve kirpiklerinize sürün. * Her akşam düzenli olarak bu uygulamaya devam edin.
Vazelin üstüne rimel sürülür mü? Temiz bir rimel fırçası ile, rimelinizi uygulamadan önce kirpiklerinize vazelin sürerek, daha kolay şekil almasını ve rimelin daha kolay uygulanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca vazelin kirpiklerinize bakım da yapar.
Alt kirpiklere maskara sürmek, sizi daha yaşlı gösterir. Çünkü alt kirpiklere sürülen maskara gün içinde aktığında ya da etrafa bulaştığında göz altınızı karartır. Böylece yorgun ve çökkün görünürsünüz. En iyisi, alt kirpiklerinizin uçlarına hafifçe renk verin.
Kirpik kıvırıcısını, fön makinası ya da sıcak su ile ısıtın ve ardından kirpiklerinizi kıvırın. Doğru sıcaklığı kirpiklerinize uygulamanız, onların daha uzun ve kıvrık gözükmesine yardımcı olacaktır.
Temel malzemelerimiz şunlar: Zeytinyağı, Hint Yağı, Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı, lavanta yağı, aloe vera jeli, E vitamini yağı veya ampulleri, yeşil çay. Bu malzemelerin her birini tek başına uygulamanız da kirpik ve kaşlarınızı güçlendirmeye yardımcı olur.
Birçok losyon, el kremi ve yüz bakım ürününün içerisinde bulunan vazelin özellikle kuru ciltler için çok yararlıdır. Vazelin içerisinde bulunan doğal yağlar sayesinde kaş ve kirpiklerin uzamasına yardımcı olmaktadır.
Cildimiz için tam bir nemlendirici işlevi gören vazelin, kaşlar ve kirpikler için de oldukça etkili bir formüldür. Yapısı itibariyle kaşlarınıza hem yoğunluk hem de canlılık sağlayan vazelin aynı zamanda kıl köklerini besleyerek kökten uca tam bir etki sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri