Amaç müşteriyi satın almaya ikna etmek ve satış yapmaktır. Örneğin bir giyim mağazasında satış danışmanının müşteriye yardımcı olarak ona alternatif ürünler sunması ve müşteriyi alışa ikna etmesi kişisel satış örneğidir.
Kişisel satışın belli başlı özellikleri vardır. •Esneklik: Satıcı müşterinin ihtiyaç ve beklentilerine göre sunum yapabilir. ilgisini çekmek diğer iletişim yöntemlerine göre daha kolaydır. •İkna etme: Müşterinin istek ve şikayetlerine duyarlı bir satış görüşmesi son derece ikna edicidir.
Kişisel satış ; en eski tutundurma metodu olmak yanında, kişisel karşılaşma yoluyla tüketiciyle direkt ilişki kurmaya dayandığından en etkili iletişim şeklidir. Ancak buradaki etkili olma kişisel nitelikli olup, reklam da etki alanının genişliği ve kitlesel olması bakımından ayrı bir üstünlüğe sahiptir.
Kişisel satış teknikleri, müşteriyle birebir etkileşim kurularak yapılan en etkili pazarlama stratejileridir. Kişisel satış tekniklerinde müşterilerin memnuniyeti çok önemlidir. Kişisel satış tekniklerinde özellikle müşterinin satış kapama evresindeki garanti, servis gibi gereksinimlerine özen gösterilmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Bir başka örnek olarak, telekomünasyon şirketinizin sizi arayarak yeni paket bilgilendirmesi yapması hatta pazarda portakal alırken tezgahtarın size o portakalı satması… işte bunlar birer kişisel satış örneğidir.
Kişisel satış stratejisi, bir bireyin veya satış profesyonelinin müşteri ilişkileri kurma, ürün veya hizmetleri tanıtma ve satış yapma sürecini yönetmek için kullandığı plan ve yaklaşımların bir kombinasyonudur.
En basit ifadesi ile mal veya hizmetlerin el değiştirmesidir. Kişisel satışta satış personeli müşteri ile yüz yüze etkileşimde bulunarak mal hakkında bilgi vermek, mal ya da hizmete olan ilgiyi arttırmak, fiyatları ya da ödeme koşullarını görüşmek gibi faaliyetleri de yerine getirmektedir.
Kişiselleştirilmiş pazarlama, şirketlerin veri toplama, analiz etme ve otomasyon teknolojisinin kullanımı yoluyla, bireyselleştirilmiş içerik sağlama stratejisidir. Hedeflediğiniz müşteri sayısı ne olursa olsun, Kişiselleştirilmiş Pazarlama, doğru içeriklerin, doğru müşterilere ulaşmasını sağlar.
Kişisel satış daha çok bilgisayar, hayat sigortası, makine gibi nispeten pahalı olan, yoğun olarak satın alma işlemi gerektiren siparişe bağlı ürünlerin pazarlanmasında kullanılan bir satış çabasıdır (Tek ve Özgül, 2005:636).
Kişisel satış, alıcı taraf ile satıcı tarafın yüz yüze geldikleri, karşılıklı görüştükleri bir satış türüdür. Kişisel olmayan satışta ise alıcı ile satıcı fiziksel olarak karşı karşıya gelmezler. Alıcı taraf ancak bir takım araçlar vasıtası ile satan taraftan ve ürününden haberdar olur.
Satış hedefleri belirleme süreçlerinde; aylık hedefler, etkinlik hedefleri, kazanç oranları, birimsel hedefler, uzman hedefleri ve esnek hedefler gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Satış hedefleri sürecinde her detay ekiple paylaşılmalı; uygulanan aşamalar konusunda ilgili kişilere bilgilendirme yapılmalıdır.
Satış geliştirmenin amacı, satın alma kararını yönlendirerek ve bu sürece hız katarak satışlarda geçici bir artış yaratmaktır. Satış geliştirme faaliyetleri bu amacıyla ilişkili olarak kısa dönemli kârlara odaklanmıştır. Satış geliştirme, işletmelerin giderek daha çok tercih ettiği bir pazarlama iletişimi etkinliğidir.
Misyoner satış elemanı : Sipariş olmadan mevcut ve potansiyel alıcılara iyi niyet ziyareti yaparak bilgi veren satış elemanıdır. İşletmeye karşı olumlu ve iyi duygular yönetme amacı güder.
Kişiselleştirilmiş hizmetler, bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere göre özelleştirilmiş ürün ve hizmetler sunarak tüketicilere kendilerini özel ve değerli hissettirir.
Bir ara-yüzey fonksiyonu olarak pazarlama faaliyetlerinin amacı tüketici ihtiyaç ve isteklerine uygun mal ve hizmetlerin, arzu edilen zaman ve mekanda uygun bir fiyatla tüketiciye ulaştırılmasıdır.
Bir diğer adı birebir pazarlama olan kişiselleştirilmiş pazarlama son yılların gözdesi olan dijital pazarlama stratejilerinden biridir. Bireysel pazarlama müşterilerin tercihlerinden ve seçimlerinden öğrenir, bu tercihler ise ilgili müşterilere ulaşmak için pazarlama faaliyetlerini şekillendirir.
Kişisel satış sürecinde ilk aşama olan aday müşteri bulma ve müşteri yeterliliğine karar verme üç adımdan oluşur. – Müşteri profilinin belirlenmesi: Bir ürünün her müşteri için uygun olmayacağı açıktır. Dolayısıyla satışçı ilk önce iyi bir aday müşterinin özellikleri hakkında düşünmelidir.
Satışta ikna teknikleri, başkalarının tutumlarını, inançlarını veya davranışlarını etkilemeyi amaçlayan bir iletişim yöntemidir. Satış bağlamında, ikna tipik olarak bir satış temsilcisi bir olası müşteriyi ürün veya hizmetinin sorunu için en iyi çözüm olduğuna ikna etmeye çalışırken gerçekleşir.
Satış, belirli bir zaman diliminde satılan mal veya hizmet sayısı ile ilgili faaliyetlerdir. Bir züccaciye satıcısının tezgahı. Satıcı veya mal ve hizmetlerin sağlayıcısı, bir devralma, tahsis, talep veya satış noktasında alıcıyla doğrudan bir etkileşime yanıt olarak bir satışı tamamlar.
Satış teknikleri, bir fikrin markalaşma sürecinden sonra hizmetini ya da ürününü pazarlaması için kullandığı yöntemlere denir. Kişilerin satın alma davranışlarını güdülemeyi amaçlayan bu tekniklerle size ve markanıza dair önemli ve ilgi çekici noktalar ön plana çıkarılır.
Bir işletmenin mal veya hizmetinin satışını kolaylaştırmak amacıyla üretici-pazarlamacı işletmenin denetimi altında yürütülen, müşteriyi ikna etme amacına yönelik, bilinçli, programlanmış ve eşgüdümlü faaliyetlerden oluşan bir iletişim sürecidir.
Sinsi Pazarlama, büyük organizasyonlara resmi olarak sponsor olan firmaların yapmış oldukları faaliyetleri göz önüne alarak, resmi sponsor olmayan fir- maların geniş kitlelerin dikkatini farklı şekillerde çekerek, resmi sponsor- ların itibarını zayıflatan ve kendi itibarını güçlendiren bir pusu faaliyetidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri