Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak. Bu lamba söndükten sonra klima sıcak hava üflemeye başlayacaktır.
İdeal klima sıcaklığı konusuna, klimada sıcak ayarı nasıl yapılır hatırlayarak başlayalım; Öncelikle kumandada modu, klimada sıcak işareti olan güneş ya da Heat moduna ayarlamanız gerekiyor. Sonra aynı soğutmada olduğu gibi TEMP alanındaki düğmelerle dereceyi istediğiniz seviyeye getirin.
Klimalar sayesinde ekonomik ısıtma sağlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 dereceyi aşmamalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamanız gerekir.
Klimada soğuk mod hangisidir? Klima modellerine ve kumanda çeşitlerine göre değişmekle birlikte Cool ya da kar tanesi sembolü ile ifade edilen mod, soğutma modudur. Klima sıcaklık işaretleri ise Heat ya da güneş sembolü ile anlatılır.
Klima modellerine ve kumanda çeşitlerine göre değişmekle birlikte Cool ya da kar tanesi sembolü ile ifade edilen mod, soğutma modudur. Klima sıcaklık işaretleri ise Heat ya da güneş sembolü ile anlatılır.
İlgili 21 soru bulundu
HEAT (Isıtma) Modu:
Isıtma modunu seçtikten sonra istediğiniz sıcaklık ayarını yaptıktan sonra, fan tuşu ile üfleme hızını ve swing tuşu ile fan üfleme açısını ayarlayabilirsiniz. Klimanızı ısıtma modunda çalıştırmaya başladığınızda, soğuk üflemeyi önlemek için iç ünite hava üflemeyi 1-5 dakika kadar erteleyecektir.
Klima yaz modu için aslında yapmanız gereken çok basit bir işlem var. O da klimanızı “COOL” moduna almak. Klimalarda “COOL” soğutma modu olarak biliniyor. Bu sayede yaz mevsiminde ya da sıcak hava şartlarında serinleyebilmek için bu moddan yardım alınabiliyor.
Ekranda güneş sembolü belirdiğinde klima ısıtma konumuna alınmış olur. Aşağı/yukarı şeklindeki sıcaklık ayar tuşlarına basarak sıcaklığı arttırabilirsiniz. Son olarak, klimanın iç ünitesinden "bip" şeklinde bir sinyal sesi geldiğinde klimanın ön panelinde en sağda yer alan ikinci lamba yanar.
Klimanın sinyal kablolarında sorun olabilir. Klimanın kurulumu esnasında ısı ayarı doğru yapılmamış olabilir. İç ünitede hava akışının çıktığı kanatçık yukarıya dönük olabilir. Tüm bu sebepler klimanın sıcak hava üfleyememesi, üflese bile fark edilememesi anlamına gelebilir.
Temiz su girişinde bir sorun varsa gösterge panelinde “su musluğu” sembolü görüntülenir.
Klima soğuk ayarı konfor sıcaklığının 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartabiliriz. Doğru kullandığımız zaman klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klima sıcak ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
Bunun için klimanın ters yönde çalışması gerekir. Klimalarda ısıtma işlevselliğini elde etmek için ters çevirme valfi olarak bilinen küçük bir cihaz kullanılır. Ters çevrilebilir klimalar şık bir icattır ve yazın serinletirken kışın tam tersini yapan bir ünite isteyen herkes için idealdir.
Peki kışın klima kaç derecede çalıştırılmalı? Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 derece olmalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamak gerekir. Klimanın üfleme hızını gereğinden yüksek tutmayarak da harcanan enerjiden tasarruf edebiliriz.
Klima kumandanızın orta kısmında açma/kapama düğmesi varsa ona basın. Sol tarafta yer alan "Mod" tuşuna basarak ısıtma moduna alın. Kumanda ekranında ''güneş'' sembolü gözüktüğünde aşağı/yukarı ok tuşları ile sıcaklık 30° seçin.
Klima Ne Kadar Sürede Isıtır? Klima çalıştıktan sonra yaklaşık 10 – 15 dakika içerisinde ısıtmaktadır. Tabii ki bu durum alanın metre karesine bağlı olarak da değişebilmektedir.
Klima Gazının Bitmesi Klimanın Isınmasını Etkiler mi
Yeterli gaz yoksa, klima havayı yeterince soğutamaz ve bu da ısıtma performansının düşmesine neden olur. Ek olarak, soğutucu akışkanın bitmesi hava akışında önemli bir azalmaya neden olarak ısıtma performansının daha da düşmesine neden olabilir.
Isıtma konumu için "Mode" tuşuna basın ve kumanda ekranında "güneş" sembolü gözüktüğünde aşağı/yukarı ok tuşları ile 30 santigrat dereceye ayarlayıp deneyin. Ayrıca kumandanın "JET MODE" yazan hızlı mod tuşuna basıp hızlı ısıtma özelliğine alabilirsiniz.
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor. Sonuç olarak, elektrik tüketimi de yaptığınız açma ve kapama sıklığına bağlı olarak sürekli artıyor.
Bu düğmeye basıldığında uzaktan kumandanın LCD ekranında yaprak sembolü görünür. Klima bu durumda ionizer fonksiyonu aktif demektir. Bu fonksiyon ortama negatif ion yayarak ferah ve rahat bir ortam hissettirir.
Bu, hava filtresinin temizlenmesi gerektiği anlamına gelir.
Yaz aylarında klima derecelerinin genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması tavsiye edilir. Örneğin 30 derecelik bir sıcaklıkta uyku halindeyken klimanın derecesinin 23 civarına sabitlenmesi önerilir.
Yani sıcak bir günde 4 saat çalışan bir klima 2 liralık elektrik tüketmektedir. Bir evde ortalama olarak 6 ila 8 saat çalışan klimanın günlük maliyeti 3 ila 8 lira arasında olacaktır. Yazın sıcak günlerinde kullanılan klima ortalama 110 ila 140 lira arasında elektrik yakmış olacaktır.
Cevap: ECON tuşu ? Econ lambası yanarsa klima çalışmaz, sadece havalandırma moduyla çalışır. ECON lambasını söndürürseniz klima devreye girer yani klima için yakıt tüketimi de aktif hale gelir, o tuşu sonra AC on/off olarak adını değiştirdiler..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri