5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir.
Eğer KLOROBEN diğer ağız içi temizlik uygulamalarına alternatif olarak kullanılıyorsa, ağız en az 1 dakika süreyle KLOROBEN ile çalkalanmalıdır.
Gargaranın yutulması genellikle tavsiye edilmez, bu nedenle gargara yaptıktan sonra ağzınızı tekrar suyla çalkalamanız önemlidir. Gargaralar genellikle günde bir kez veya ihtiyaç duyuldukça kullanılır.
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Sonrasında yutmadan ağzın her tarafına gidecek şekilde çalkalanır ve tükürülür. Gargaralar içerisinde çeşitli kimyasal ve alkol türleri bulundurduğundan kesinlikle yutulmaması gereklidir.
İlgili 40 soru bulundu
Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir.
Kapağın ölçüsü, tek seferlik ağız hijyeni için yeterli olan miktara göre tasarlanır. Ağız çalkalama suyunu kullandıktan sonra tükürmeniz yeterlidir. Ağzınızı tekrar suyla çalkalamanıza gerek yoktur. Ağız çalkalama suyunun etkisi uzun süreli ve düzenli kullanımda çok daha etkin bir şekilde görülür.
5-15 ml KLOROBEN ile her 1.5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir. Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması nedeniyle, 12 yaşın altındaki çocuklarda KLOROBEN'in kullanılması tavsiye edilmez.
Gargara, genellikle dişleri fırçaladıktan sonra kullanılır. Bu iyi bir uygulama olsa da, ağızdaki kalıntıları durulamak için fırçalamadan önce de kullanılabilir. Böylece, fırçalama ve diş ipi kullanımı daha etkili olur.
Gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Kullandığınız ürünün üzerindeki talimatları okumanız bu konuda kesin bilgiyi edinmenizi sağlayacaktır.
KLOROBEN yanlışlıkla içilirse, belirtilere yönelik tedavi yapılmalıdır. Belirli bir panzehiri yoktur. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız. Herhangi bir etki beklenmemektedir.
KLOROBEN FORT nedir ve ne için kullanılır? KLOROBEN FORT ağız içi bölgesel tedavisinde kullanılan bir ağız preparatıdır. yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde ve diş hekimliğinde yapılacak işlemlerden önce önleyici olarak kullanılır.
5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir. Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması nedeniyle, 6 yaşın altındaki çocuklarda KLOROBEN'in kullanılması tavsiye edilmez.
KLOROBEN FORT'un içeriğinde bulunan klorheksidin tedavi süresince plak ve diş eti iltihabı oluşumunda azalma yapar.
KLOROBEN yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırılmalıdır. Seyreltilmeden kullanılır. Boğaz ağrısı bakteriyel enfeksiyonla oluşmuş veya enfeksiyonla birlikte görülüyorsa KLOROBEN kullanımına ilave olarak antibakteriyel tedavi düşünülebilir.
Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.
Ayrıca su içmek veya içecek tüketmek için dişlerinizi fırçaladıktan sonra en az yarım saat bekleyin. DİŞ İPİ KULLANIN Diş fırçasının ulaşamadığı dişler arasındaki artıkları çıkarmak için günde en az bir kez diş ipi kullanmak gerekir.
Ayrıca su içmek veya içecek tüketmek için dişlerinizi fırçaladıktan sonra en az yarım saat bekleyin.” Diş ipi kullanmamak: Henüz günlük diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getiremediyseniz; hemen başlamalısınız.
Fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamak
Hijyen uzmanlarımızın tekrarladığı yaygın bir fikir, dişlerinizi fırçaladıktan sonra (buna su ile durulamanın yanı sıra gargara da dahildir) durulamamanız gerektiğidir.
Ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde, • Dişleri çevreleyen dokulardaki işlemlerden önce ve sonra, • Işın tedavisi ve kanser ilaç tedavisi sonrası veya diğer nedenlere bağlı ağız içi ...
Diş hekiminiz durumunuza göre alkol içerikli bakım suyu önermedikçe alkolsüz olanlarını tercih etmeniz gereklidir.
Tuzlu su gargarası; tuz, su ve karbonat karışımından oluşur. Doğal içeriklerle oluşturulmuş bu gargaralar; boğaz ağrısı ve diğer ağız ağrılarında kullanılan bir nevi ev ilacıdır. Doktorlar ve diş hekimleri genellikle ağız ve boğaz ağrısını hafifletmek için tuzlu su gargaraları kullanımını önerirler.
Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak fırçalamaktır. Diş fırçalama işlemi ortalama 2 dk sürmeli, her dişin üzeri 8-10 kez fırçalanmalıdır. Diş fırçalarken mutlaka diş diş eti birleşim yeri özellikle fırçalanmalıdır.
Florürü ve diğer faydalı maddeleri durulamamak için ağzınızı çalkaladıktan sonra 20 ila 30 dakika boyunca içecek içmekten veya yemek yemekten (ve sigara içmekten) kaçının. Diş eti hassasiyetiniz varsa veya ürün çok güçlü geliyorsa su ile 1:1 oranında seyreltin.
Ağız temizliği yöntemlerine alternatif olarak kullanılıyorsa GERAL en az 1 dakika ağızda tutulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri