Arifoğlu Köfte Baharatı 60 gr. kimyon, kişniş, acı toz kırmızıbiber, tatlı toz kırmızıbiber, yenibahar, kekik, karabiber, tarçın, soğan, sarımsak, zencefil, havlıcan, kuru maydanozdan oluşan bir baharat karışımıdır. Köfte yapımında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Köfte baharatı, genellikle kişniş, kimyon, acı ya da tatlı toz kırmızı biber, kekik, karabiber, tarçın, soğan, sarımsak, zencefil, havlıcan ve kuru maydanozdan oluşur. Köfte baharatının içerisine isteğe göre yenibahar da eklenebilir.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Karabiber, acı toz biber, kişniş, köri ve kimyon baharatlarının yanı sıra; yulaf ezmesi, galeta unu, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz ve toz şeker gibi yardımcı malzemeler içermektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Köftelik kıymanın kuralı %70e %30dur. Dana kıyması ile koyun kıymasını daha et çekilmeden karıştırmak gerekir. Seçeceğiniz kıyma mutlaka yağlı olmalıdır fakat ne pişirdiğinizde ekmek banacak kadar çok yağ bırakacak kadar çok yağlı ne de pişirirken kuruyup kalacak kadar az yağlı olmalıdır.
Kıymayı geniş bir kaba alın. İnce kıydığınız soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, biber salçası, su, tuz ve tüm baharatları ekleyip iyice yoğurun. Harçtan mandalinadan biraz daha küçük parçalar koparın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri Ayçiçek yağında kızartın.
*İçindekiler: Kişniş, Kimyon, Tarçın, Karabiber, Karanfil.
Beş baharat tozu, kahverengi bir toz olarak gösterilen öğütülmüş baharatların bir karışımıdır. Bu baharatlar genellikle tarçın, karanfil, yıldız anason, Szechuan karabiberi ve rezene tohumu veya zencefil içerir.
Çiğ Köfte Baharatı ürünü içerisinde; İsot, Kimyon, Kişniş, Köri, Tuz, Karabiber, Yenibahar, Soğan, Sarımsak, Tarçın, Reyhan bulunmaktadır.
Bu baharatlar: isot, kimyon, tarçın, tuz, karabiber, toz biber ( acı ya da tatlı damak tadınıza bağlı),yenibahar, kişniş, reyhan. Çiğköftenin faydaları da oldukça fazladır.
Kırmızı et tarifleri için; taze ya da kuru kekik, kuru soğan ve sarımsak tozları, hardal tohumu, kişniş tohumu, karanfil, defne yaprağı, tarçın, zerdeçal, kimyon, kırmızı biber ve karabiber çeşitleri.
Çalışmalar baharatların kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürdüğünü, şeker hastalarında kan şekerini düzenlediğini, kanı sulandırdığını, iltihap giderici etkilerinin bulunduğunu ve kanser gelişimini önleyebileceğini göstermektedir.
Yıllarca sadece Safranbolu'da yetiştiği bilinen safran, artık farklı projelerle birçok ilde yetiştiriliyor.
Mesir macunu, 41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan bir macun çeşididir. İlk olarak 1522 yılında Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanıldığı söylenmektedir.
Et sote, tavuklu sebzeli türlü, ciğer ezme, kâğıt kebabı, sini kebabı veya çiğköfte gibi birçok yemekte kullanılan yedi baharat, acuka yapımında ve kahvaltılık olarak da kullanılır. 25 yıllık firma deneyimiyle taze ve organik baharat çeşitlerini el değmeden tüketiciye ulaştıran Aksoy Baharat yöresel kaliteyi yaşatır.
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Köfte baharını, hazırlanan köfte harçlarına direkt olarak ekleyebilirsiniz. Et, tavuk ve sebze yemeklerinde, çorbalarda baharat olarak veya sos olarak kullanabilirsiniz. Et ve tavuklarınızı köfte baharıyla marine ederek veya ovarak pişirebilirsiniz.
7-Şimdi sıra baharatları karıştırmaya geldi; bir tatlı kaşığı kimyon, bir çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber, bir tutam kekik eğer seviyorsanız bir çay kaşığı toz kişniş ve bir çorba kaşığı galeta unu.
Yoğurma kabına kıymayı baharatları tuzu soğanın posasını sarımsağı ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştıralım. Ardından galeta unu ile birlikte kabartma tozunu ekleyelim galeta ununu yavaş yavaş ekleyelim birden dökmeyelim çünkü yumurtanın büyüklüğüne göre ölçü değişebilir.
Baharat olarak karabiber, kimyon ve bazen de kırmızı toz biber kullanıyorlar. Tuzu ilk aşamada eklemiyorlar, çünkü tuz etin suyunu çekebiliyor. Köftenin kabarması için karbonat ekleyenler de var. 1 kilo kıymaya 1 tatlı kaşığı eklenebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri