Klozete dökülen kola lekelerin çabucak çıkmasını sağlayacaktır. Fakat bunun için en az bir saat beklemeye özen gösterin. Ekstra bir güç harcamak istemiyorsanız gee döküp sabaha kadar da bekletebilirsiniz.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Ortofosforik asit içeren kola, kireç gibi istenmeyen kalıntıların temizlenmesinde çok etkilidir. Banyo temizliği için kireçli bölgelere sünger yardımıyla kola sürüp, gece boyu bekletin. Duruladıktan sonra kireçten eser kalmayacaktır.
İlgili 16 soru bulundu
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır. Bunun yanı sıra kireç sökücü, sprey ve krem formunda olan tuvalet ve banyo temizliği ürünleri farklı yüzeylerde kullanılır.
Klozetin suyunu boşaltıyoruz kireçli bölgeye bol miktarda karbonat dökün ve 15 dakika dokunmayın. Daha sonra limon suyunu karbonatlı bölgelere dökün ve klozet fırçasıyla ovun ve sifonu çekin. Haftada 2 kez bu yöntemi uyguladığınızda klozetinizin pırıl olur.
Karbonatı tuvalet taşına dökün ve sirkeyi üzerine boşaltın. En sonunda yapacağınız durulama işlemi ile tuvalet taşının bembeyaz olduğunu göreceksiniz. Bu işlemi limon suyu ve karbonat ile de yapabilir böylelikle tuvalet taşı sararmalarına çözüm üretmiş olursunuz.
Evde en sık kullanılan ve en hassas olunması gereken yer tuvalet/banyodur. Bu alanı haftada bir defa anti-bakteriyel ürünlerle temizlemeli, hafta içerinde de minik dokunuşlarla hijyenik kalmasını sağlamalısınız.
Pisliği parmakla alıp eli yıkamalı. En sonunda kalan pislik varsa onu da su ile yıkamalı. Erkekler, istinca yaparken, arkadan öne doğru, kadınlar ise önden arkaya doğru yıkamalı. Böylece ön avret yerine pislik bulaştırılmadığı gibi, tahrik edilerek şehvete de sebep olunmaz.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
Özellikle kolanın faydalarından olarak rahatlatıcı etkisinden bahsedilebilir. Kola içildiği durumlarda vücutta rahatlık etkisi baş gösterir. Sakinleştirir ve psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlar. Mutluluk hormonu salgılanır.
TENCERE TAVA TEMİZLİĞİNDE Yağ sökücü olarak etkinliği sayesinde, tencere ve tavalarınızdaki pişmiş yağın çıkarılmasına yardımcı olması için kola da kullanabilirsiniz. PASLANMIŞ BIÇAKLAR Kolanın asidik değeri, tıpkı turunçgillerde de olduğu gibi biraz yüksektir.
Son senelerde saçlarda yeni bir trend hakim saçı kola ile yıkamak, peki kolayla saç yıkanırsa nolur? Öncelikle şunu bildirelim ki kola asidik yapısı ile saça parlaklık ve hacim kazandırmakta çok etkilidir, fakat kolada bulunan şeker, saçlarınızda yapış yapış bir görüntüye de yol açabilir.
evde yaşayan kişi sayısıyla doğru orantılıdır. evin mutlaka gün aşırı süpürülmesi silinmesi( çocuk veya evcil hayvan var ise her gün), her gün tuvalet lavabolarının ve klozetin hijyeni için temizlenmesi, duşların haftada 2 kez temizlenmesi gerekir.
Evin devamlı tozlanmasından evde bulunan mefruşat da belli oranda sorumludur. Bu nedenle evde bulunan nevresim, çarşaf, koltuk kılıfı, paspaslar, perdeler ya da kıyafetler yıkanmadan uzun süre bekletilirse üzerlerinde bolca toz birikir.
Geceden klozetin içerisine bir adet bulaşık makinesi tableti atarsanız, sabaha kadar şifonun içerisinde kalmasını sağlayın. Sabah fırçayla ovarak şifonu çekin klozetin tertemiz olduğu ve daha geç pislendiğini göreceksiniz. Yaklaşık 2 dakika gibi kısa bir sürede banyoda ve tuvalette işleriniz bitecek.
İlk olarak, kuru bir klozete iki yemek kaşığı kabartma tozu eklemeniz gerekecek. Bundan sonra üç veya dört bardak Kola ekleyin ve kimyasal reaksiyonun gerçekleşmesini bekleyin. On dakika sonra bir tuvalet fırçası kullanın ve tuvaletteki sarı lekeleri fırçalayın. Gerekirse klozeti durulayın veya işlemi tekrarlayın.
1 çay bardağı karbonat(mutfakta kullanılan) ya da kabartma tozu, 1 su bardağı sirke ve 1 litre sıcak suyu klozete dökülür. Klozet dibinden köpürmeye başlayacaktır. 2-3 saat beklettikten sonra temizlenebilir. Sirke ve karbonat karışımı sadece doğal yapıdaki cisimleri eritmeyi sağlar.
Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz. Dilerseniz eşit miktarda sirke ve Arap sabununu karıştırarak krem temizleyici elde edersiniz.
Boraks ve Sirke
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri