Kolonya saça zarar verir mi, zararları nelerdir? Saç derisinde kızarıklık, kaşıntı gibi alerjik reaksiyon görülebilir. Saç köklerine zarar verip, saç dökülmelerine yol açabilir. Saçların canlılığını kaybetmesine neden olur.
Yanlış kullanımı ise oldukça fazla zarar verir. Saça sürülen kolonya, dökülen cansız saçlara ve kepeğe sebep olabilir. Kolonya aynı zamanda saçların kurumasına sebebiyet verirken, parlaklığını yitirmesine de neden olur. Saç renginin açılmasında bir etkisi yoktur.
Bebek kolonyaları saçlara da sürülebiliyor. Bu kolonyalar saçlara zarar vermiyor.
Buna güvenerek her kolonyanın değil, limon kolonyasının saçları beyazlattığını söyleyebiliriz. Ancak bu da tek kullanımda gerçekleşmiyor. Saçlarınızın beyazlaması için sık sık kolonya kullanmanız gerekmekte. Ancak kolonyayı saçlara uygulamak beyazlamasından daha fazla zarar veriyor, aman dikkat!
Alkol uzun ömürlü favori şekillendirme ürünlerine yardımcı olur ve bakteri serbest Ama aynı zamanda saçınızın doğal yağların kurumasına neden olabilir. Alkol saça hacim veren popüler bir madde olduğu için aynı zamanda daha büyük, dolgun saçlar yaratmak için saç derisini kapatacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Saçtaki nem dengesini bozarak kurumasına sebep olur. Saçlar matlaşır ve canlılığını yitirir. Ayrıca saç diplerinde kepeklenmeye ve alerjiye sebep olabilir. Saç diplerini güçsüzleştirir ve saç dökülmesine sebep olur.
3. Kolonya Nerelere Sürülmez? Kolonya genellikle cilt temizliği ve ferahlama amacıyla kullanılan bir üründür, ancak bazı durumlarda bazı bölgelere sürülmemesi daha uygundur. Kolonya göz çevresine sürülmemelidir. Alkol içeriği ve diğer bileşenler, gözlerde tahrişe neden olabilir ve rahatsızlık hissi yaratabilir.
Saçınızı mikrofiber havluyla daha hızlı kurulayın
Ancak herhangi bir havlu değil. Saçları havluyla kuruturken normal banyo havlunuz yerine yumuşak bir mikrofiber havlu kullanmalısınız. Daha yumuşak doku iki kat daha fazla su emer ve bunu saçınızı kabartmadan kurutur.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
Kolonya, içerisinde bulunan alkol nedeniyle ferahlık sağlar. Özellikle sıcak yaz günlerinde, ferahlamak için insanlar kolonya kullanır. Bu noktada kolonya yüze sürülür mü sorusu aklına takılmış olabilir. Göz ve çevresi ile temas ettirilmediği sürece, yüze kolonya sürmenin bir zararı olmadığını söyleyebiliriz.
İhtiyacınız olan miktarı avucunuza püskürterek bebeğinizin cildine nazikçe uygulayın. Bebek ve yetişkin kullanıma uygundur.
Sirke, kolonya, ıslak mendil, el ya da yüzey dezenfektanları ve tentürdiyot gibi ürünlerin yüz derisine teması ellerde olduğu gibi yüzde de kurumaya, kızarıklığa ve hatta egzamaya neden olabilir. Bu da koronavirüsün hasarlı deriden bulaşmasını kolaylaştırıp ciddi bir risk oluşturmaktadır” dedi. Dr. Öğr.
Kolonya saçın pH dengesini bozarak saçlarda kuruluk meydana getirir. Alkollü bir ürün olduğundan saçlara çok fazla sürülürse ya da saçlarda sık aralıklarla kullanılırsa saç tellerinde beyazlama olabilir. Saç derisinde kaşıntı ve kızarıklık gibi alerjik reaksiyonlar gösterebilir.
İçeriğinde vitamin ve minerallerle limon, saç tellerini kalınlaştırıyor ve gürleşmesine yardımcı oluyor. Limon saç kepeklerine karşı da iyi bir kurtarıcı. Saçlarda kepek oluşumunu engelliyor ve olanların da yok olmasını sağlıyor. Aynı zamanda da doğal bir saç şekillendirici görevi görüyor.
SAÇLARINIZI KURUTMAYA ÖZEN GÖSTERİN
Banyodan sonra saçlarınızı kurutma makinesi ile kurutun ve diplerinin nemli kalmasını önleyin. Saçlarınızı banyodan sonra evde olsanız bile mutlaka kurulayın. Saçlarınız ıslak olarak acil sokağa çıkmanız gerekiyorsa baş, ense ve kulaklarınızı mutlaka bir bere ve atkı ile kapatın.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Saçı kestirmek gürleşmesini sağlamaz
Figen Akın “Sadece saçların uzaması ile saç telleri daha kırılgan bir hale gelir. Saç bu kırılmaların temizlenmesi ile daha kolay uzar ve daha canlı hale gelebilir” açıklamasında bulundu.
Kolonyaların sakinleştirici yönlerinin olduğu bilinmektedir ve sinirli, üzgün veya kızgın olunduğunda kolonya sürmek ya da hafifçe koklamak iyi gelecektir. Türk kültüründe oldukça yaygın olan kolonyanın bir diğer faydası da özellikle baygınlık geçiren kişiler üstünde ayıltıcı bir etkisinin olmasıdır.
Kolonya ve krem sürmenin abdesti bozup bozmadığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Günlük hayatta kullandığımız pek çok kozmetik ürün içinde güzel kokular da yer alıyor. Ele ve yüze alkol içeren krem ve kolonya sürmek abdesti bozmaz.
kolonyadaki etil alkol anhidrotik(bölgeyi kurutucu susuz bırakıcı etki) yapıyor ,böyle bir özelliği var etil alkolün,bu kurutucu etkiyle belli süreliğine kıl kök hücrele faaliyetini engelliyor olabilir,ama kökten yok etmez,sadece büyümesinde bi gecikme görülebilir oda çok yüksek ihtimal değil..
Alkollü makyaj temizleyiciler, kolonyalar, parfümler ve tıraş sonrası losyonlar sürüldükten hemen sonra güneşe çıkmak da kalıcı lekelere zemin hazırlıyor. Günel, "Yazın serinlemek amacıyla yüzüne ve boynuna limon kolonyası sürenlerde, güneşin de etkisiyle kızıl kahverengi lekeler oluşuyor.
– Cilde sürülen kolonya cildin tahriş olmasına, matlaşmasına ve kurumasına neden olabilir. – Güneşe çıkmadan önce yüzünüze sürdüğünüz kolonya lekelenmelere neden olabilir. – Dezenfekte olarak kullandığımız kolonya yerine su kullanmak daha hijyenik bir seçim olabilir.
Kolonyanın içeriğinde alkol bulunduğundan sivilceleri kurutucu etki gösterdiği doğrudur. Ancak burada asıl sorun hassas bir cildiniz varsa cildinizin tahriş olmasıdır. Kolonya sivilceye iyi gelir mi sorusuna evet diyebilirim ancak özellikle yüzünüze kolonya sürmenizi tavsiye etmem.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri