Oldukça basit bir çalışma yöntemi olması ile beraber, kombiler ev ve iş yerlerinin vazgeçilmez beyaz eşyaları arasında gelir. Bütün kombilerde yaz ve kış konum düğmesi yer almaktadır. Kış konumu hazırlanmış durumda iken, kombiler kalorifer tesisatına ısıtır ve bu doğrultuda sıcaklık yayılır.
Kombi ısı ayarı, kullanılan kombinin çeşidine göre de farklılık göstermektedir. Eğer yoğuşmalı kombi kullanıyorsanız kombinizin ısı ayarı 55 dereceyi geçmemelidir. Yoğuşmalı kombilerde ısı ayarı 50 derecenin üzerine çıkarsa yoğuşma oranı düşecektir.
Kombi hesabı yapılırken direkt olarak metrekare üzerinden hesap yapmamalısınız. Eğer eviniz kuzey cepheye bakıyorsa, kombinin ısıtma alanı 15 m² düşer. Petek uzunluğu ise 2 metre azalır. Yani 24 kcal/h'lık bir kombi, 150 m² ev için ve 11 m petek için yeterlidir.
Mekânda sadece bir veya birkaç peteğin ısınmaması ya da kısmen petek ısınmıyorsa hava olduğu anlamına gelir. Bunun nedeni petek içindeki havanın peteğin üst kısmında birikmesinden dolayıdır. Peteğin üst kısmında biriken havanın hacminden dolayı su yukarı çıkamamaktadır.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
İlgili 23 soru bulundu
DOĞALGAZ FATURA HESAPLAMA 2022
40 derecede ne kadar doğalgaz yakar: 40 derecede çalışan bir kombi saatte yaklaşık 0,42 metreküp doğalgaz tüketir. Yani saatlik ücreti 96-97 kuruş artı KDV civarındadır.
40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir.Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.
Kombili bir evde eğer çok uzun süre evden ayrılacaksanız sistem kapatılmalı. Ancak bir veya birkaç günlük bir zaman dilimi için en düşük ayara getirerek evi ılık tutacak ısılara getirmek, eve gelindiğinde ise termometreye bakarak ısı 20 derecenin altına düştü ise ısıyı arttırmak uygundur.
Evimizde kullandığımız doğalgaz kombi sistemi suyu ısıtarak borular ile evi gezdirip ısıtıyor bu kombinin içine başka bir motor daha takıp yazında soğuk su dolaştırdığımızda evin içinin soğuması ve bu şekilde evimizde gereksiz yere kullandığımız klimaları kullanmayız ve elektrikten büyük tasarruf ederiz.
Kombi çalışıyor ama petekler ısınmıyorsa kalorifer tesisatında su kaçağı ihtimali vardır. Su kaçağının olduğu yer ufaksa, kombiye konulan özel bir ilaçla bu su kaçağı kendiliğinden tamir edilir.
Kombilerin çalışma prensibi gereği en az 3 peteğin yanması gerekmektedir. Bu tasarruf açısından fazla görünebilir fakat 3 petekten az kullanmakta tasarruf ettiğiniz anlamında gelmemektedir. Kombilerde yer alan pompa devir daim sağlar ve böylelikle de petekler ısınır.
Doğalgaz kombisinin balkonda, soğuğa karşı korumasız olmasının ısı kaybına neden olduğu belirtiliyor. doğalgaz kombisinin balkonda korumasız olmasının yaklaşık yüzde 10 ısı kaybına, bu kaybın da faturaya ciddi şekilde yansıdığını belirtmek isteriz.
Pratik kalorifer petek boyu hesaplama: 1 metre boyunda 60 cm yükseklikte 22 tip panel radyatör ortalama 9-12 m² alan ısıtmaktadır. Bu rakamı pratik petek boyu hesabı yaparken ortalama 10m² alan için 1 metre petek olarak alabiliriz.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Kombiyi 65-70 derecede sürekli yakmazsanız 18-20 m3 yakmaz. Kombinizi servisi adam etmeli. 45 derecede oda termostatsız konvansiyonel (yoğuşmasız) kombi en fazla 9-10 m3 yakar. 50 derecede 12-13 m3 civarında.
Isı mühendisliğine göre konfor şartları bakımından bir evin farklı mekanlarının farklı sıcaklıklarda olması gerekir. Bu değerler antre, hol, koridor için 15°C, oturma ve yatak odaları ile mutfaklar için 20°C, banyo için 24°C'dir (Bkz. Makina Mühendisleri Odası Yayınları-Kalorifer Tesisatı Kitabı Yayın No: 352).
Hayır, gece yatarken kombiyi kapatmamalıyız. Kombi ayarının sürekli değiştirilmesi ya da kombinin açılıp kapatılması, yanlış bir uygulamadır.
Kombiler, lpg veya doğalgaz kullanan ve ev veya mekanların ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan cihazlardır.
Öte yandan kombiler ısınma amacıyla da tercih edilen çözümlerdir. Ancak kış aylarında havaların aşırı soğuması nedeniyle kombi suyu donar ve kombi donması problemleri yaşanır. Bu durumda kombi donması ile alakalı önlemler almak gerekmektedir.
Uyarıda karbon monoksit zehirlenmeleri ve doğalgaz kombisi kullananların dikkatli olması gerektiği, vatandaşların kombinin bulunduğu odada uyumaması gerektiği vurgulandı.
Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.
Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır. Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır. Kombinin içerisinde bulunan bu suyun tükenmesinin ardından cihazda su basınç hatası göstergesi meydana gelmektedir.
Kış Aylarında Evde Olunmadığında Kombiyi Kapatmak, Eve Gelindiğinde Kombiyi Açmak. Tasarruf yaşanıyor gerekçesi ile uygulanan bu yöntem yakıt tüketimini 2 katına çıkarmaktadır. Kış dönemlerinde evde olsanız da olmasanız da kombiyi kısık bir ayarda sürekli çalıştırmanız gerekir.
Birçok kişi farkında bile değil: Doğalgazda herkesin yaptığı hata cepleri yakıyor. Tam yoğuşmalı kombilerde 50 derece ve altında ayarlarsanız tasarruflu şekilde kullanabilirsiniz. Vatandaşlar doğal gaz faturalarını hafifletmek için tasarruf yolları arıyor. Tüketimi azaltmak için kombi ayarına ve yalıtıma dikkat..
Kombi elektrik tüketimi Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır. Kombiler 30 gün*1kw= 30kw ile 30 gün*1,5kw = 45 kW arasında elektrik tüketirler .
50 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 50 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.53 metreküp doğalgaz tüketir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri