Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Bu doğrultuda kombinin arıza durumundan çıkarılıp yeniden çalışır hale gelebilmesi için, cihazın kapatılıp tekrar açılması ve çalışması anlamına gelmektedir. Bu sayede cihaz kendini sıfırlar ve böylece tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam eder.
Kombiler gerekli çalışma koşulları sağlandığında reset gerektirmez, ancak arıza durumunda reset gerektirir. Arıza durumunda adım adım yapılması gerekenler: Kombinin elektrik beslemesinin açık olduğu ve kombiye enerji ulaştığını kontrol edilmeli. Kombinin gaz vanası açık ve tesisatta gaz akışı olduğundan emin olunmalı.
Kombinizin ön panelinde reset butonu bulunuyorsa 5 saniye kadar basılı tutarak resetleyebilirsiniz. Reset butonu bazı modellerde sadece R tuşu olarak gösterilmektedir. Bazı modellerde on/of açma kapama düğmesi ile bütünleşik olmaktadır. Açma kapama konumuna getirerek resetleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Eca confeo plus kombi panelinde açma kapama on – off düğmesinin hemen üzerinde yer alan R ( Reset ) düğmesi eca kombi arızası durumunda kırmızı yanar. Kombiyi resetlemek için “R” tuşuna bir kez basmanız yeterlidir. Resetleme işleminden sonra kombiniz resetlenip yeniden açılacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
basınç düşmüştür. kombinin altndaki doldurma vanasını açarak 1.5 a kadar su basın. sonra o kırmızı yanan düğmeye bir kere basıp reset atın. basınç düşmüştür. kombinin altndaki doldurma vanasını açarak 1.5 a kadar su basın.
Kombinin sıcak suyu vermemesi sıcak su sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Hard reset, mobil sistemlerde uygulanan telefonu tamamen sıfırlamaya yardımcı olan bir işlem türüdür. Fabrika ayarlarına döndürmekten farklı bir şekilde yapılmaktadır. Telefon içerisinde yer alan bütün uygulama, yazılım ve bilgileri silmektedir. Telefon sıfır haline gelerek, ilk kurulumunda ki durumuna getirir.
Bilgisayarı yeniden başlatmaya yarar. Bilgisayarınız donduğunda ve tepkisiz kaldığında kullanabilirsiniz. Çoğu kişi böyle bir düğmenin olduğundan dahi habersiz. Fişi çekerek veya güç tuşuna uzun süre basılı tutarak aynı işi yapıyor çoğu kişi.
Kombinin devamlı çalışıyor olmasının temel nedenlerinden birisi kalorifer filtresinin tıkalı oluşudur. Kaloriferin dönüş borusu dahilinde bulunan filtrenin tıkanmasıyla peteğe ısının iletilmesi engellenir. Bu nedenle kombiniz peteği ısıtabilmek için devamlı çalışmayı sürdürür.
Kombiyi elektrik fişinden kapatırsanız eğer; elektrik gelmediği için pompa dura dura sıkışabilir, soğuk havalarda kombi donabilir. Yani kombi bu durumda kendini koruma altına alamaz. Kombinizi kullanmadığınız durumlarda açma-kapama düğmesinden kapatabilirsiniz.
Kombiye gelen elektrik akımı kesildiği için cihaz “Off” modunda çalışır ve sıcak su veya ısınma sağlanmaz. Elektrik kesintisi sonrasında, kombinin tekrar çalışması için fişini kontrol edin, eğer fişi takılı ve güç kaynağı normal ise, kombiyi yeniden başlatın.
Bunlardan en önemlisi ise, eşanjör cihazının arızalı olmasıdır. Bunun yanında tesisatta kaçak ya da sızıntı olması, banyodaki gider vanasının bozulması, tesisat borularının ek yerlerinden su patlaması ve su kaçırması gibi durumlarda kombinin su basıncı sürekli olarak düşer.
Kombi su basıncı düşüyorsa ve bu her zaman oluyorsa tesisat sisteminizde su kaçağı olabilir. Kalorifer tesisatındaki su kaçakları kolay kolay fark edilmez. Tesisattaki su basıncı az olduğu için, su kaçağı olduğu zaman seste gelmez. Ancak kombi bar göstergesinde basıncın düştüğünü gördüğünüzde şüphelenirsiniz.
Kalorifer tesisatında su kaçağı olması kombi su basıncının düşmesi anlamına gelir. Bununla birlikte peteklerin hava yapması da kombi su basıncının düşmesine neden olur. Kombi su basıncı düşerse kalorifer tesisatı ve kombiye herhangi bir şekilde zarar gelmez.
Basit reset, modemin üzerinde yer alan sıfırlama işlemi için konulmuş tuşa basılması ile gerçekleşir. Aynı zamanda elektrik kesilmesi gibi güç kaynağının aktif olmadığı zamanlarda da basit reset otomatik atılır. Bu resetlemenin yapılması durumunda modemde kayıtlı bilgiler ve verilerde bir değişiklik yaşanmaz.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir.
Modem resetleme yapılabilmesi için modemin arkasında reset tuşu yer almaktadır. Reset tuşları ise modemden modeme farklılık göstermektedir. Modemin arkasında yer alan tuşlara 10 saniye basılı tutulduğunda modemin ışıkları sönecektir.
Video, Belge, Fotoğraf, Kişi listesi gibi tüm bilgiler geri yüklenir.
“Modem resetlemek nedir?” Modeme reset atma, fabrika ayarlarına döndürme işlemidir. Modeme reset atarsak, tüm ayarların sıfırlanmasını sağlamış oluruz. Resetleme işlemi sonrasında, bütün ayarlar tekrar yapılandırılır ve internet bağlantınız veya internet hızınıza ilişkin yaşadığınız sorununuz ortadan kalkar.
Modem kurulum işlemleri modem ara yüzünden yapılır. Ancak ilk kurulum için modeme LAN kablosu ile bağlantı sağlanması önerilir. Sıfırlama sonrasında modem 192.168.1.1 (Bazı modellerde farklılık gösterebilir) IP'sini alır. BU IP'ye giriş yapılmasıyla modem kurulum ekranına erişim sağlanacaktır.
Eğer kombi basıncı düşük olduğu için ısınma sorunu yaşıyorsanız, kombinin altında bulunan su takviye musluğunu açmanız gerekiyor. Su takviye musluğu şebeke suyuna bağlı olup basıncı ideal seviyeye çıkarmanızı sağlayabilir. Bar göstergesi 1,5 olduğunda musluğu kapatarak sorununuzu çözebilirsiniz.
Sorununuz büyük ihtimalle şebeke basıncı ile alakalıdır. Şebeke basıncı, gündüz erken saatlerde ve geceleri su tüketimi az olduğu için yüksek olur. Ayrıca banyodaki musluk tesisatın sonundaysa diğer musluklara nazaran basıncı daha düşük olur. Sorunun çözümü için binaya hidrofor taktırılabilir.
Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir. Kombi basıncının 1 barın altına düşmesi durumunda su doldurma musluğunu; 2 barın üstüne çıkması durumundaysa tahliye musluğunu açarak basıncın 1,5 bar seviyesine gelmesini sağlayın. Bu işlemler için detaylı bilgiyi ürününüzün kullanma kılavuzunda bulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri