Eğer gaz vanası boruyla aynı hizada ise açık, tam tersi yöndeyse ise kapalı demektir. Bu durumda açık yöne çevirmelisiniz. Gaz vanası açık ancak buna rağmen ocak yanmıyor, kombi ateşleme yapmıyor ise bölgenizde gaz çalışması yapılıyor ve gazınız kesilmiş olabilir.
Kombi gaz ayarı bozuk olursa ne olur, Gaz valfini normal standartlarda yapılmadığı takdirde kombiniz daha fazla yakıt tüketecektir.
Eğer ocağa ve kombiye gaz gelmiyorsa;
Vanayı açmanız halinde gaz akışının sağlanması gerekmektedir. Kolun yönünün gaz borusu ile aynı yönde olması lazım. -Zaman zaman ocak ya da kombi yanındaki gaz vanası tatil gibi durumlarda kapatılmaktadır. Döndüğünüzde onu unutmuş olma ihtimaliniz bulunmaktadır.
Kalorifer basıncı 2 mbar ile 10 mbar arasında olur. (Derece ayarı ve NTC sıcaklığına göre değişir.) yapılır. bakılmalıdır.
Gaz valfi uzun süre dayanan ve kolay bozulmayan parçalardan birisidir. Ancak zaman içinde ısınmadan kaynaklı olarak yanma meydana gelebilir. Ayrıca kombi içerisindeki mevcut su akıntısı gaz valfine geldiği takdirde yine arızalanma görülür. Böyle bir durum oluştuğu zaman, tamamen durur ve çalışmayı sürdürmez.
İlgili 21 soru bulundu
Kombi içerisindeki gaz valfinin bozulması durumunda gaz kaçağı meydana gelebilir. Bu nedenle arıza mümkün olan kısa sürede mutlaka giderilmelidir.
Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir. Yani alev söndükten sonra kombiler 1 ila 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlar.
Bu sebeple soğuk kış mevsiminde ısı ayarınızı en az 20 derecede olacak şekilde ayarlamanız sizler için yeterli olacaktır. Kombi ayarı, kış aylarında 15 dereceye kadar düşen ortamlarda 50-55 dereceye çıkartılabilir.
Anahtar kilit ilişkisi gibi birbirine uyumlu olan ve peteğin üst tarafında purjör vanası vardır. Ya tornavida ya da purjör anahtarı ile gevşetilebilecek olan purjör vanası, su akışı sağlanarak hava alma işlemi yapılır. Bu vanayı su gelene kadar açık tutmak, su geldiğinde de peteğin havasını almak için yeterlidir.
Ocağınız da yanmıyorsa dairenizde gaz kesintisi olduğu anlamına gelir. Daha sonra kapı dışında yer alan ana vanayı kontrol edip gaz gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Eğer gaz vanası boruyla aynı hizada ise açık, tam tersi yöndeyse ise kapalı demektir. Bu durumda açık yöne çevirmelisiniz.
Kombi açılırken dikkat edilmesi gereken bir başka önemli husus gaz vanasının açık olmasıdır. Gaz vanasının kapalı olması durumunda kombi yine çalışmaz. Kombi yanında yer alan gaz vanası açık ve kombi ve çalışmıyor ise dış kapı önündeki Gaz saati vanasının açık olması gerekir.
Gaz kesik olabilir. Doğalgaz vanası kapalı olabilir. Cihazın ateşleme elekrotu arızalı olabilir. Kombi anakartında arıza meydana gelmiş olabilir.
Kombinin patlamalı (Pat Pat Ses Gelmesi) çalışmasının nedeni nedir? Kombiden pat pat ses çıkması ya da patlamalı halde çalışması, gaz memelerinin tıkalı olmasıyla ilgili. Gaz memeleri tıkanırsa düzgün bir gaz geçişi sağlanmaz. Ateşleme olsa da kombide patlama sesleri duyulacaktır.
Normal koşullarda evin oturma odası, mutfak gibi bölümleri için 20°C sıcaklık yeterli oluyor. Fakat evde küçük çocuk veya hasta varsa bu sıcaklık genellikle biraz daha yükseltiliyor. Kış aylarında 15°C'ye kadar düşen ortam sıcaklığını artırmak için kombiyi 50-60°C'de çalıştırmak gerekiyor.
Kombi bacasının tıkalı olması ya da ateşleme elektrodunun arızası da bu soruna neden olabilir. Yukarıdaki temel sebeplerin yanı sıra iyon elektron arızalanması ve su basıncının belli seviyenin altında seyretmesi de kombinizin ateşleme yapmamasının sebeplerindendir.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
50 derecede ne kadar doğal gaz yakar: 50 derecede çalışan bir kombi saatte yaklaşık 0,53 metreküp doğalgaz tüketir.
Ev ortamınız 22 derecelik bir ısıdaysa ideal ısıya ulaşmışsınız demektir. Kombiyi fazla yakarak hem ekonomik hem de sağlığınız açısından oldukça yararlı olacaktır. Kombiniz sürekli açık kalmalıdır. Eğer evde çok vakit geçirmeyen bir bireyseniz kombinizi eve gittiğinizde yakabilir ve tüm gece yakmayı sürdürebilirsiniz.
Bozuk bir lpg kalibrasyonu; en belirgin şekilde sabah benzinle olan ilk çalışmada sorunlara sebep olur. Araç, çalışır ancak rölanti düşüktür, stop etme meyillidir. gaz yemez yada geç tepki verir, stop eder. Tekrar edilen marş düzgündür ancak motor ısınıp lpg'ye geçene kadar bu şekilde devam eder.
OTOGAZ beyni üzerindeki hava ve gaz ayarı iyi yapılmamışsa çekmeme problemi görülebilir. LPG DE hem de benzinde düşer. Aracın motorunda problem var ise çekişe etki edebilir. OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu yetersiz veya sıcaklığı düşük olabilir.
LPG sistemine sahip olan bir aracın bakımları 10.000 kilometre veya 6 ayda bir ( önce hangisi dolarsa) şeklinde yapılması gerekir. Bakımların geciktirilmesi sonucunda aracın sadece yakıt tüketimi etkilenmez. Bakımlarının yapılması durumunda motor arızası vererek yolda kalmanıza neden olabilir.
Hayır, gece yatarken kombiyi kapatmamalıyız. Kombi ayarının sürekli değiştirilmesi ya da kombinin açılıp kapatılması, yanlış bir uygulamadır.
Kombi elektrik tüketimi Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır.
40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır. 50 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 50 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.53 metreküp doğalgaz tüketir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri