Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır. Köpek beslenmesinde en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri de çikolata ve şeker içerikli besinlerden kaçınılması gerektiğidir.
Eğer kuru mama yemeye başlatamazsak alternatif olarak;kuru mamasını yine öğünlere bölüp, mamasına biraz tat ve koku kazandırmak amacıyla haşlanmış et suyu ya da konserve mamalar asgari miktarda katılabilir. Bu miktar daha da azaltılarak 3 ila 4. günden sonra sade kuru mama verilir.
Mamadan tasarruf etmek için evcil bir hayvana sürekli olarak ev yemeği vermekten kaçınmalısınız. Köpek yiyecekleri arasında kuzu, dana, tavuk ve balık etleri yer alır. Yoğurt gibi süt ürünlerine de hayır diyemeyen köpek dostlarınıza haşlanmış patates, makarna ve pilav gibi gıdaları da verebilirsiniz.
-Sade ve doğal yoğurt, köpekler için genel olarak güvenlidir. Yoğurt, sevimli dostlarınızın bağırsak sağlığı için faydalı probiyotikler içerirken aynı zamanda protein ve kalsiyum besin değerleri bulunmaktadır. Bazı yoğurtlar tatlandırıcı ya da şeker içerdiği için köpeklere verilmeden önce muhakkak içeriği okunmalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
3) Pişmiş Patates
İçerisinde bolca A, E ve C vitamini bulunur. Kalsiyum, potasyum ve demir açısından da oldukça zengindir. Köpeklere yedirilen patates haşlanmış, pişirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış olmalıdır. Köpeği asla çiğ patates ile beslememelisiniz.
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır.
İnsan gıdalarındaki baharat karışımları, sarımsak, soğan gibi bileşenler hayvanlar için ve köpekler için oldukça zararlıdır. Bu tip içeriklere sahip yemekler köpeklerde mide ve bağırsak sorunlarına yol açabilir, sindirim sisteminin çalışma şeklini bozabilir.
Muz dışında köpekler, elma, armut, çilek, balkabağı, yaban mersini ve karpuz yiyebilir. Önemli not: Küçük miktarda verdiğinize emin olmanız gerekir. Meyveler, sebze ve protein bakımından düşük olan her gıda köpeklere az miktarda verilmelidir. Köpekler için beslenme protein ağırlıklı olmalıdır.
Evden verebileceğiniz gıdalar olarak en başta yoğurt ve kefir gelmektedir. Tavuk eti, kırmızı et, balık eti gibi protein kaynaklarını verebilirsiniz. Yumurta verebilirsiniz. Fakat buradaki en önemli konu ANA BESLENME KURU MAMA OLACAK ve TÜM BU EK GIDALAR HAFTADA BİR GÜN BİR ÖĞÜN ŞEKLİNDE OLACAKTIR.
Yoğurt, sindirim sağlığını geliştirmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek faydalı canlı bakteriler içerdiğinden köpekler için iyi bir probiyotik kaynağı olabilir.
Yetişkin köpekler için önerilen beslenme programı günde iki kez. Önceden belirlenmiş köpek maması hacmi iki eşit parçaya bölünmeli ve 8 - 12 saat arayla beslenmelidir. İdeal yetişkin bakım ağırlığını korumak için köpek maması miktarı gerektiği gibi ayarlanmalı.
Mamaya Ne Karıştırılır? Eğer yavru köpeğiniz kuru mamayı reddediyorsa, mamasına biraz et suyu ya da konserve mama karıştırarak tadını değiştirebilirsiniz. Köpekler de insanlar gibi farklı lezzetleri keşfetmeyi severler.
Köpek maması ideal olarak günde iki öğün şeklinde verilmelidir. Sabah ve akşam olacak şekilde köpeğin mama saati oluşturulmalıdır. Köpek maması miktar olarak da köpeğin kilosunun 2 katı olacak şeklide ayarlanmalıdır. Örnek olarak eğer köpeğiniz 5 kilo ise 5*2=10 gram mama verilmelidir.
Bu kuru mamayı ıslatarak vermeniz çok daha iyi olur. Yavrular bu mamaları koklarlar, yalarlar ve ısırırlar. Islatma işlemi sayesinde lezzeti daha da artmış bir besin köpeğimiz için daha iyi olacaktır. Mamanın ıslatılmış olması sütten kesilmiş bir köpeğin daha yumuşak şekilde mama yemesini sağlar.
Ekmek, köpekler için iyi bir protein ve besin kaynağı olmamasından dolayı ve aşırı miktarda tüketildiğinde sindirim sorunlarına sebep olabilir. Şayet köpeğinize ekmek vermek istiyorsanız, çok az porsiyonlarda ve ara sıra atıştırmalık olarak vermeniz önerilir.
Şayet köpeğinize yumurta vermek istiyorsanız, pişmiş yumurtaların daha güvenli olduğunu bilmelisiniz. Çiğ yumurta köpeğiniz için zararlı olmasa da, haşlanmış yumurta köpekler için çok daha güvenlidir.
Normal şartlarda köpeklerin açlığa ortalama 3-7 gün, max. 3 hafta açlığa dayanabildiği bilinmektedir.
Et: Her tür kırmızı ve beyaz et. Sebzeler: Ispanak, bezelye, patates, havuç, kabak, fasulye, nohut, brokoli. Tahıllar: Pirinç (esmer veya beyaz), erişte, makarna, kepekli makarna, buğday, yulaf. Ek olarak: Yumurta ve zeytinyağı.
Köpeklerin çoğu çene altı, karın, göğüs ve kuyruğun son kısmından okşanmayı severler.
KÖPEĞİN KİLOSU x 2 dir. Örnegin 10 kg lık köpek günde 10x%2= 200 gram 20 kg lık köpek günde 20x%2= 400 gram gibi. 4-) Yavru köpeklerin haricinde de bu miktarlar günde iki öğün (sabah ve akşam) olarak verilmelidir.
Köpeğinize verebileceğiniz meyve ve sebzeler arasında karpuz, armut, elma, ıspanak, marul, havuç, kabak, bezelye, karnabahar gibi gıdalar bulunur. Mineral, vitamin, lif açısından zengin olan bu gıdalar aşırıya kaçmadan ve köpeğinize verilebilir.
Küçük parçalar halinde peynir verilmesinde bir sakınca yoktur fakat yalnızca arada bir vermek gerekir. Nadiren de olsa, bazı köpekler süt ürünlerine karşı isteksiz ve hassas olabilirler, eğer köpeğiniz süt ürünleri içeren yiyecekler yedikten sonra ishal ya da hasta oluyorsa, elbette ki bunlardan kaçınılmalıdır.
Köpekler Hangi Meyveleri Yemeli
Ödül gibi verebileceğiniz ve köpeklerin yine severek yediği havuç, elma, armut, karpuz, ananas ve muzu sayabiliriz. Bu meyvelerin köpekler için faydası muhakkak vardır ama her biri şeker barındırdığından fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri