Köpük tedavisi; allerjik reaksiyonlar ,nekroz ( yara), enfeksiyon, ağrı, ödem, yeni damar oluşumu sık karşılaşılan komplikasyonlarıdır. Transdermal Lazer tedavisi; yanık oluşabilme riski yanında yeni damarlar oluşumuna sebep olabilmesi sık karşılaşılabilen komplikasyonlarındandır.
Ayrıca köpük tedavisi yapılan hastalarda kılcal damar oluşumuna genetik bir yatkınlık bulunmaktadır ve hiç damar oluşmayabileceği gibi başka yerlerde yeni damarlanma da oluşabilir. Bacaktaki her damar kapatılmadığı için yeni damar oluşumu engellenemez ancak oluşmaması için dikkatli davranmak mümkündür.
Köpük tedavisinin hemen ardından 20 dakikalık yürüyüş yapılarak bacak kasları çalıştırılmalı, tedavi boyunca ağır egzersizlerden uzak durulmalıdır. Hafif egzersizlerden kaçınmaya gerek yoksa da bacaklara aşırı yük bindirilmemelidir. Bunun yanı sıra sauna, hamam gibi etkinliklerden de kaçınmak gerekir.
Köpük tedavisi kimlere yapılamaz? Hamilelere, damar tıkanıklığı olanlara, kullanılan (sklerozan madde) ilaca karşı alerjisi olanlara uygulanmaz. İşleme hazırlık açısından neler yapılır? İşlem Lazer-RF Ablasyon tedavisiyle beraber yapılacaksa, ek hazırlık gerektirmez.
İlgili 16 soru bulundu
Ancak, özellikle bilinmelidir ki köpükle varis tedavisi hemen birkaç gün içerisinde kesin sonuçlar alınabilecek bir tedavi yöntemi değildir. Tecrübeli ve doğru teknik uygulayan bir doktor tarafından, sabırlı bir hastaya uygulandığında mükemmele yakın sonuçlar elde edilebilir.
Orta boy varisler için yapılan köpük tedavisinden sonra çok hafif ağrı olabilr ve çok daha kısa sürer. Ama geneli ağrısızdır. Kılcal varis tedavisi sonrasında hemen hiç ağrı olmaz. Ağrı genellikle varislerin büyüklüğüne ve sizin bünyenize bağlıdır.
Tedavi sonrası, elastik sıkıştırma çorabı giymeniz gerekebilir. Bu çorap, bacaklardaki şişliği azaltmaya yardımcı olur ve kanın normal akışını destekler. Çorap, genellikle birkaç gün veya hafta boyunca kullanılır. İşlem sonrası, yaklaşık bir hafta boyunca aşırı fiziksel aktivitelerden kaçınmanız önerilir.
Köpük Skleroterapinin her seansının fiyatı, tedavi edilecek alana ve varisli damarların miktarına bağlıdır. Seans sayısı da tedavi edilecek varisli damarların miktarına göre değişir, genellikle 3-4 seans önerilir.
İyi planlanmış bir varis tedavisi sonrasında varisin tekrarlaması mümkün değildir.
Ameliyatsız varis tedavisi ücretleri SGK tarafından karşılanmamaktadır. Ancak özel sağlık sigortasına sahip hastaların tedavi ücretini sağlık sigortalarından almaları mümkün olabilmektedir.
Yani tek bir tedavi ile bütün varislerin içine ince iğne ile girip köpük ilacı versek bile tek seansta tüm varislerin kaybolması mümkün olamayabilir. Köpük tedavisinde bilhassa yeşil renk orta boylu varislerin tedavisi için en çok kullanılan metod olmakta. Bu tedavi son derece etkili bulunmaktadır.
Genelde varisin nedeni olan kaçak yada yetmezlik bulunduran safen toplardamarı tek bir seansta tedavi edilebilir. Buna karşın hastanın bacağındaki varislerin hepsinin tek bir seansta tedavisi amaçlanarak tedaviye başlansa da bazen tek bir seans yeterli olmaz ve ek seanslar gerekebilir.
Variste pıhtı olma olasılığı ortalama dir. Varisli damarlar içinde kan akımı yavaşladığı için diğer bazı faktörlerinde etkisi ile pıhtı oluşabilir. Ağrı, kızarıklık ve şişlik ile karakterize olan ve iyileşmesi haftalar süren bu durum tromboflebit olarak bilinir.
Beklentiniz öncelikle sağlığınız ve damarlarınızın korunması ise ; mikro cerrahi önünüzde ki tek seçenektir. Konforlu ve risksiz bir yöntem istiyorsanız ; endovenöz lazer, radyofrekans ablasyon yine mikro cerrahi bir seçenektir.
Peki komplikasyonları yok mudur? Elbette var. En önemli risk bu yöntemlerin işe yaramama riskidir. Bunun yanında yanık , enfeksiyon, nörolojik hasar, neoangiogenesis (matting) denen yeni damar oluşumları ,ağrı, ödem en sık rastlanan komplikasyonlardır.
Evet bu mümkündür. Sadece tek seansla tüm varislerin tamamen kaybolması mümkün değildir, çünkü dünyada böylesine etkili bir yöntem yoktur. Genel olarak büyük varisler çok kolay tedavi olur. Orta boy ağ şeklindeki yeşil varisler de genellikle 1-2 seansta tamamen kaybolabilir.
Lazer tedavisi etkinliği %95 ile %100 arasındadır. Çok küçük bir hasta grubunda ek tedavi gerekir. Sonuç olarak bir tedavi seansı ya da fazlası yapılarak varislerin tümü kesin olarak yok edilir. Yani sonuçta tüm büyük varislerin kaybolma oranı %100 dür.
Skleroterapi, varislerin ve örümcek ağı şeklinde görülen ince kılcal damarlanmaların ve genişlemiş yeşil yan dal varislerini tedavi etmek için kullanılan tıbbi bir prosedürdür.
Sağlıklı beslenme varise de iyi geliyor.
Beslenmenize dikkat ederek hem sık aralıklarla hem de az miktarda yemek yemeye özen göstermelisiniz. Tüketeceğiniz sebze ağırlıklı ve bol lifli yiyeceklere varis oluşumunun önüne geçecektir. Aşırı baharat içeren gıdalardan, kahve, alkol ve sigaradan uzak durmalısınız.
Klasik varis ameliyatlarında, hastaların yaklaşık %5 inde derin ven trombozu (toplardamar pıhtılaşması) gelişmektedir.
Varis Çorapları, varis ilaçları , skleroterapi yani köpük tedavisi, lazer, radyofrekans veya ameliyatlı tedavileri YALNIZCA aktif olarak tüm kalp damar tedavilerini ve ameliyatlarını yapan KALP DAMAR cerrahları tedavi edebilir.
Köpük tedavisi hasta için konforlu bir süreç sağlamaktadır. Herhangi bir ağrı ya da acı hissetmesine neden olmamakla birlikte tedavi sonrası şişlik problemi diğer varis tedavisi yöntemlerine oranla daha az yaşanmaktadır.
Köpük Tedavisi sırasında bacak toplardamarlarının içerisine uygulanan ilaç damar içinde etki yapmaktadır. Bu etki sayesinde bacak toplardamarları yapışarak kapanmaktadır. Varis bu şekilde sona ermektedir. Tedavinin yapılması sırasında bacak toplardamarlarına çok ince iğneler ile ilaç verilmektedir.
Köpük tedavisi tamamlandıktan 1 ay sonra , tedavi bölgesine direk güneş ışığı alınabilir. Ancak yine de ilk yıl 50 faktörlü güneş koruyucu kullanmak ve tedavi bölgelerini uzun süre güneşe tutmamakta fayda vardır. Denize girmekte, yüzmekte hiçbir kısıtlama yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri