Yeni bir iş kurmanız gerekiyor. KOSGEB eğitimini aldıktan sonra alacağınız sertifika ile ömür boyu şirket kurabilirsiniz. Ancak şirket kurduktan sonra destek alabilmeniz için, kuruluştan sonraki 2 yıl içerisinde başvurmanız gerekmektedir. İsterseniz eğitimden 10 yıl sonra şirket kurun önemli değil.
KOBİ beyannamesi onaylanan işletme proje başvurusunu yapabilir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler adresinden ilgili destek programına başvur linkine tıklanarak başvuru formu ekranına geçiş yapılır ve başvuru formu doldurulur.
DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ:
MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.
KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.
Komite kararları salt çoğunluk ile alınır. İşletme, proje süresince en fazla 2 defa revizyon talebinde bulunabilir. İşletme, revizyon talebini en erken program başlangıç tarihinden itibaren 4 ay sonra, en geç ise yatırım proje süresi tamamlanmadan 2 ay öncesine kadar yapabilir.
İlgili 21 soru bulundu
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
KOBİ'lere enerji verimliliği, işletme geliştirme ve işbirliği konusunda destek sağlanır. KOBİ Gelişim Destek Programı bu hususta ön plana çıkar. Öte yandan uluslararasılaştırma için yurt dışında gelişimi hızlandıran ve dış pazarda kalıcılığı sağlayan destek programları bulunur.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Açıklama. KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
b) Proje Odaklı İşletme için kredi üst limiti azami 200.000 (ikiyüzbin) TL'dir. c) Teknoloji Tabanlı İşletme için kredi üst limiti azami 300.000 (üçyüzbin) TL'dir. (ç) Stratejik ve Öncelikli Sektörlerdeki İşletme için kredi üst limiti azami 500.000 (beşyüzbin) TL'dir.
Bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e İlk Başvuru" linkine tıklamalısınız. Yeni Girişimci Desteğine başvuracaksanız "Yeni Girişimci İlk Başvuru" alanından, diğer tüm destek programları için "İşletme İlk Başvuru" alanından "Başvur" butonunu tıklayarak işleminize başlayabilirsiniz.
KOSGEB desteğiyle kurulmuş olan işletmeler, 50.000 TL ve 10 puanlık destek alabiliyor. Stratejik ve önceliklendirilmiş sektörlerdeki işletmelerde ise kredi üst limiti 500.000 TL ve destek puanı 12'dir.
Uzaktan eğitim sistemi ile alınan sertifikalar için geçerlilik süresi bulunmamaktadır. Dolayısıyla KOSGEB girişimcilik belgesini yenilemeye de gerek yoktur. Dilerseniz e-Devlet üzerinden KOSGEB girişimcilik belgesi sorgulama işlemini yapabilir, eğitim bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.
KOSGEB Girişimcilik Eğitimi
KOSGEB'in sunmuş olduğu girişimcilik eğitimi; işletme yönetimi, pazarlama, finansal yönetim, stratejik planlama gibi konularını içerir ve yaklaşık 5 ila 10 gün sürer.
Eğitimin süresi KOSGEB yönergesine göre 4 gün 32 saat olarak belirlenmekte ve tek bir eğitici tarafından verilmektedir.
KOSGEB girişimcilik sertifikası almak için e-Devlet üzerinden kayıt olarak online eğitimi tamamlamak gerekir. Eğitimlere https://www.kosgeb.gov.tr/ adresinden Online Girişimcilik Eğitimleri bölümünden ya da https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresinden erişebilirsiniz. e-Devlet üzerinden katılım sağlanan eğitimler ücretsizdir.
Not: İşletme sahibi, ortakları ve bunların eşi, annesi, babası, kardeşi, çocuğu destek kapsamında istihdam edilemez. Destekten yararlanmak için işletmenin ya da işletme ortaklarının ortağı olduğu işletmelerden personel kaydırılması şeklindeki muvazaalı işlemlerin tespiti halinde destek ödenmez.
İlk 12 Ay Ödemesiz
İllerdeki 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin lira ve üstünde olan KOBİ'ler, 300 bin lira kredi kullanabilecek. KOBİ'ler, ilk 12 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli, sıfır faizli kredi kullanabilecek.
31.12.2018 saat 23:59 itibari ile Yeni Girişimci Desteğine yeni başvuru alınmamaktadır.” %80 uygulanır. %90 uygulanır. (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
KOSGEB Değerlendirme ve karar Kurulunun uygun bulduğu aşağıdaki giderler için destek sağlanır: (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.
Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır. Kılavuz'da Yeni Girişimci Desteği başvurusu ve başvurunun kabul edilmesi sonrası süreç hakkında bilgilere yer vermektedir.
Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için harekete geçen hükümet, yeni destek paketi hazırladı. Bakan Mehmet Özhaseki açıklamasına göre, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi yapısını yerinde yapmak isteyen afetzedelere, konutları için 500 bin TL, iş yerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek.
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri