Temizlediğiniz kırmızı biberleri kullanacağınız kadar poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra dondurucuya kaldırın. Közlenmiş olan kırmızı biber poşetleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın.
Tohumlu kısımlarını da çıkarın. Ardından buzdolabı poşetlerine aktarın. Buzlukta dondurarak saklayın. Közlenmiş biberleri sadece közleyip, kabuklarını soymadan, oda sıcaklığına geldikten sonra bütün halde buzdolabı poşetlerine aktararak da saklayabilirsiniz.
kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.
Kavanozların yarısından fazla olacak şekilde tencereye su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra, altını kapatın. Kavanozları sudan çıkartarak oda sıcaklığında 6-7 saat bekletin. Kavanozlar tamamen soğuduğunda buzdolabında veya güneş almayan bir yerde muhafaza edin.
İlgili 15 soru bulundu
Temizlediğiniz kırmızı biberleri kullanacağınız kadar poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra dondurucuya kaldırın. Közlenmiş olan kırmızı biber poşetleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın.
Dondurucudan çıkartılan biber hiç bekletilmeden kızgın yağa atılarak yüksek olmayan orta ateşte pişirilir. Böylece biberin rengi kararmadan yeşil olarak kalacak ve lezzetinde önemli bir kayıp olmayacaktır.
Öncelikle kırmızı kapya biber lerimizi içini temizleyip yıkadıktan sonra istediğiniz boyutta kesebilirsiniz. Buzdolabı poşetlerine koyarak ardından pipeti poşetin içine koyarak ağzınızla poşetin içindeki tüm havayı çekin. Böylelikle içinde hiç hava kalmayarak iyice vakumlanır ardından buzluğa kaldırabilirsiniz.
Antioksidan özelliği sayesinde özellikle kış aylarında görülen; nezle, grip gibi hastalıkların hem önlenmesine hem de tedavisine yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler. Hazmı kolaylaştırır. A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir.
Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp (15 saniye kadar) sirke, sıvı yağ, tuz ve zeytinyağını koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra iri doğranmış sarımsağımızı ve maydanozumuzu da ekleyip harmanlıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Temiz cam kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız kızartmalık biberleri buzlukta üst üste düzgün bir şekilde koyup, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Dondurucuya Çiğ Biber Nasıl Konulur? Biberler güzelce yıkayıp suyu süzüldükten sonra içlerini temizleyelim. Ve hepsini küp küp doğradıktan sonra poşetlere istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biberleri mutfak robotunun içine koyun. Üzerine 2 tutam maydanoz, yarım su bardağı ceviz, tuz, kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 diş sarımsak ekleyin. İyice püre haline getirin. Hazırladığınız kahvaltılık közlenmiş kırmızı biber ezmesini servis tabağına koyun.
Piştikten sonra çıkarıp soğumasını bekliyoruz. İyice soğuyunca kabuklarını sıyırıp musluğun altına tutarak hepsinin içini dışını çekirdeklerinden arındırarak güzelce yıkıyoruz.
Diyetisyen Emre Uzun bir bardak (149 gram) kıyılmış kırmızı biberin 46 kalori olduğunu bildirmektedir. 1 adet közlenmiş biber 15 kaloridir. 100 gram közlenmiş kırmızı biber 30 kaloridir. Kırmızı biber ile zayıflama süreci hızlanır. Ölçülü tüketildiği takdirde istenmeyen sonuçlara yol açmaz, bilakis sağlığı korur.
Biberlerin içini çıkartıp yıkayıp fırında közleyip kabuklarını soyuyoruz. Küp küp doğrayıp karıştırma kabına koyuyoruz. Üzerine doğranmış, maydanoz, dereotu, tuz, limon suyu, zeytinyağı ve sarımsağı alarak karıştırıyoruz. Afiyet olsun…
190 derecede fırının ızgarasını çalıştırın. Tepsiyi fırına sürün ve biberlerin kabukları kabarıp soyulacak kıvama gelene kadar pişirin. Dikkat edin çok uzun süre pişirirseniz kabukları soymak problem olabilir. Bir yönü piştikten sonra çevirerek diğer yönünü de pişirin.
Ardından fotoğraftaki gibi doğrayalım ve dilediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine veya kilitli buzluk poşetlerine doldurup çok yer kaplamaması açısından yassılaştırarak buzluğumuza veya derin dondurucumuza yerleştirelim kışın afiyet 'le sağlıkla yemek nasıp olsun ınşallah 😊😊.
Sivri biber veya çarliston biberi, Saplarını kesip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ihtiyacınız ölçüsünde poşetleyin ve dondurucuya kaldırın. Donmuş halde kullanabilirsiniz. Saklama süresi 8-10 aydır. Biberleri kızartıp soğutun, poşetleyin ve dondurucuya kaldırın.
Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri