Takip süresi ise 3 dönem/ay olmak üzere toplam 90 gündür. Kredi kartı borcu yapılandırma işlemiyle ilgili sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi adına yeni taksitleri düzenli bir şekilde ödemeniz son derece önemlidir. Kredi kartı yapılandırma en fazla 12 taksit ile yapılır.
Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için bankalar ile görüşüp talep oluşturulabilirsin. Kredi kartı borçları en fazla 12 ay vade ile yapılandırılmaktadır.
İhtiyaç Kredisi Yapılandırması Nasıl Yapılır? Alınan ihtiyaç kredisinin düzenli ödenememesi durumunda bankaya ihtiyaç kredisi yapılandırma başvurusunda bulunulabilir. İhtiyaç kredilerinin yapılandırma vadesi en fazla 72 aya kadar bir kereliğine uzatılabilir.
Yasayla ayrıca, devlete olan borçların yapılandırılması için tanınacak başvuru süresi, 30 Nisan'dan 31 Mayıs 2023'e uzatılacak. Yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri de 31 Mayıs yerine 30 Haziran'da başlayacak.
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Taksitlendirmeye uygun işlemleriniz için 2-9 ay arası taksit seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Taksitlendir işlemi için uygulanacak faiz oranı %3,66 (KKDF ve BSMV hariç) olacaktır.
Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını belirlenen tarihe kadar ödemesi gerekiyor. Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.
Uygulanabilecek akdi faiz ise 2023 yılı 1 Kasım itibarıyla aylık %3,66'dır. Kredi kartı için uygulanabilecek en yüksek gecikme faizi tutarı ise aylık %3,96 olarak TCMB tarafından belirlenmiştir.
Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Normal şartlarda kredi kartını bankaya başvuruda bulunup dilekçe vererek kapatabilmek mümkün. Bunun dışında telefon bankacılığı üzerinden müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek ya da internet bankacılığını kullanabilmek de mümkün.
Mevcut kredilerinizin vadelerini uzatabileceğiniz ve aylık ödeme tutarlarını düşürerek bütçenizi rahatlatabileceğiniz kampanya dahilinde borç kapatma kredisi hesaplama işlemleri, kullanılan kredi tutarı ve vade süresine göre değişen faiz oranları üzerinden yapılmaktadır.
Genelde protokollerde ödeyemediğiniz noktadan itibaren borcun ilk haline döner. Ancak yine ödenmezse yasal takip başlar. İcra takibi ve sonrasında bu süreç devam eder. Ancak yasal takip, icra takibi gibi durumlar sizin için hem daha maliyetli olur hem de ilerleyen yıllarda kredi çekmek istediğinizde başınıza dert olur.
Talebinizden sonra Akbank sistemine kayıtlı cep telefonunuza gönderilecek SMS'de yer alan kodu 5990'a göndererek, peşin olarak aldığınız her şeyi sonradan 18 aya kadar taksitlendirebilirsiniz. Akbank Mobil ve İnternet'e ister müşteri numaranızla, isterseniz Akbank kredi kartı bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz.
Borcun tamamı muaccel hale gelir ve banka tarafından borçluya ihtarname çekilir. İhtarnamede, borcun 30 gün içerisinde ödenmesi gerektiği yer alır. Üst üste 2 taksitin ödenmemesi üzerine, verilen 30 günlük süreninde hesabı dikkate alındığında; 90 gün (3 ay) sonra yasal takip süreci başlatılır.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi için tanınan süre ise bugün dolacak.
Ödemesi zamanında yapılmayan ve yasal takip süreci başlatılan kredi kartına haciz gelebilir. Diğer bir deyişle kredi kartı borcu ödenmezse borçlunun banka hesaplarına, taşınmazlarına ve evine icra gelebilir.
İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir3.
İkişer ay şeklinde yapılacak olan taksitler 6,9,12 ve 18 taksit olarak değişkenlik gösterir. Azami ödeme şekli 36 taksittir.
Kredi kartı üzerinden nakit çekilmesi durumunda en fazla 12 ay taksit yapılabiliyor. Ayrıca bankalar kendi inisiyatifinde daha düşük bir taksit sayısı da uygulayabiliyor. Öte yandan kredi kartı üzerinden doğrudan nakit çekim işlemlerinde en fazla Merkez Bankası tarafından açıklanan akdi faiz uygulanabiliyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) taksitlendirmeyi düzenleyen yönetmeliğine göre taksit sayısı Beyaz Eşya alışverişlerinde en fazla 9 ay, Elektronik Eşya alımlarında 4 ay, Bilgisayar ürünlerinde en fazla 12 ay ve Tablet alımlarında 6 ay olarak uygulanır.
Kredi kartı borcu taksitlendirme, artık önü alınamayan ekstreleri hafifletmenin en mantıklı yolu. Kredi kartı borcu taksitlendirme, artık önü alınamayan ekstreleri hafifletmenin en mantıklı yolu. Ancak zarara uğramamanız için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.
Kredi yapılandırması nasıl yapılır? Kredi yapılandırması yapmak isteyen bir tüketici, öncelikle kredi veren bankayla iletişime geçmelidir. Banka, borç durumunuzu ve ödeme geçmişinizi inceleyecektir. Bu incelemeler sonrasında, kredi yapılandırması hakkında size bilgi verecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri