Bana çok fazla soru geliyor; kremşanti yerine pastacı kreması ile pasta kaplanır mı diye. Sorulara cevaben bu tarifi paylaşmak istedim. Evet pastacı kreması ile elbette yapabilirsiniz. Ben bu pastanın hem içine hem de dışına pastacı kreması kullandım.
Çok kolay: Köpük krema ya da krem şanti
“Whipped cream” veya “Crème Chantilly” olarak bilinen bu krema, normal kremanın iyice kabarana ve hafifleyene kadar çırpılmış halidir. Genellikle şekerle tatlandırılır ve içine vanilya aroması atılır.
Krema iyice kaynayıp piştikten sonra tencerenin altını kapatıp kremanın içerisine vanilyayı boşaltıyoruz. İlk sıcağı çıkan kremanın içerisine bir poşet krem şanti ekliyoruz. Mikser yardımıyla 2 dakika boyunca çırpıyoruz. Krem şantili pasta kremasını soğuduktan sonra istediğiniz pastada kullanabilirsiniz.
Krem şanti yerine krema kullanarak süslü minnoş cupcake'ler yapabilirsiniz. Hem krem şantiye göre daha hafif ve katkısız, hem de daha az şekerli. Misafire ya da çocuklara ikramlık olarak renkli renkli hazırlanabilir.
Derin bir çırpma kabında kremayı ve pudra şekerini bir mikser yardımı ile katılaşıp, kabarıncaya dek çırpın. Bu tarife elenmiş olarak 1 tatlı kaşığı kakao eklerseniz kakaolu krem şanti elde edersiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Elde edilen koloit, orijinal kremin hacminin kabaca iki katıdır. Ancak, çırpma işlemine devam edilirse, yağ damlacıkları koloidi tahrip ederek tereyağı oluşturacak şekilde birbirine yapışacaktır. Az yağlı krem (ya da süt) iyi kırılmaz, daha yüksek yağlı krem daha kararlı bir köpük üretir.
Krem tartar, tartarik asitten elde edilen bir potasyum tuzudur. Kimya alanında bu şekilde tanımlanmaktadır. Mutfakta ise; adeta kıvam verici ve mayalama özelliği olan bir katkı maddesi olarak bilinir. Krem tartar, yumurta aklarının çırpılmasından sonra sönmemesini sağlayan kıvam verici bir malzeme olarak kullanılır.
Buzdolabında soğutulmuş 200 ml (1 su bardağı) süt veya 150 ml (1,5 çay bardağı) suyu bir çırpma kabına alın ve üzerine paketin tamamını boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Püf noktaları Kremayı hazırlarken, sütü yavaş yavaş ekleyip tel çırpıcı ile karıştırırsanız topaklanma sorunu yaşamazsınız. Ardından en az 10 dakika mikser ile çırpmalısınız.
Tereyağı kreması pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağının uzun uzun çırpılmasıyla hazırlanır. Bunu da hem pastanın içine hem de dışına kullanabilirsiniz. Hatta dilerseniz tereyağı kremasına gıda boyaları ve aromalar karıştırarak eğlenceli bir sunum ve farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.
Genellikle paket halinde satın alınan krem şanti, tozun sütle birleşmesiyle hazırlanır. Fakat krem şantiyi evde hazırlamak da oldukça kolaydır. Yumurta, şeker ve su ile hazırlanan krem şantinin hazır satılanlardan daha sağlıklıdır. Peki, evde krem şanti nasıl yapılır?
Hem tatlılarınızda hem de yemeklerinizde kullanabileceğiniz bu krema, özellikle sıcak yemeklerde daha iyi performans gösterir; sıcak uygulamalara dayanıklıdır ve yüksek ısıda kesilmez.
Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
Kullanım önerisi / Pasta ve Tatlılar için: 1 bardak (200 ml) soğuk süt veya 1,5 çay bardağı (150 ml) soğuk su ile 2 poşet krem şanti çırpılmalı.
Daha da kıvamlı, akışkan bir krem şanti elde etmek isterseniz de daha fazla süt koymanız yeterli olacaktır. Bir kabın içine krem şantiyi alın. İçerisine yoğurt ekleyip tahta kaşık yardımıyla alttan yukarıya doğru karıştırarak yoğurtla kremanın karışmasını sağlayın.
İki yumurta akını bir kaba alıyoruz, tuzu ekleyip mikser ile çırpıyoruz, beyaz köpük olana kadar hiç bırakmadan. Kaynattığımız şeker ile su karışımını ilave edip tekrar yedi dakika kadar çırpıp en son vanilin ekliyoruz. Sonra dolaba kaldırıp bekletip kullanıyoruz.
*En iyi krema performansı, kullanımdan önce en az 12 saat boyunca +4 derecede beklemiş olan kremadan alınır. *Kremanın kıvamını aynı boy ve eşit sıcaklıkta olan tavalarda kontrol edilir. *Krema soğukken, kıvamı test edilmemelidir. *Oda sıcaklığında veya ocak başında bekleyen kremayı kullanmayınız.
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır. 'Sıvı krema' ve 'süt kreması' ismiyle de bilinen bu krema, fesleğen, nane gibi farklı tatlarla birleştirilir.
Özellikle tatlı yapımında kullanılmadan önce buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilmektedir. 12 saat buzdolabında sakladığınız İçim Şef Krema'yı dolaptan çıkardıktan sonra tatlılarınız ve pastalarınız için çırparak kullanabilirsiniz.
Süt yerine içerisinde kullanacağınız krema kekinizin yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Diğer yandan kabartma tozunun üzerine ekleyeceğiniz soda kekinizin dilediğiniz şekilde kabarmasına yardımcı olacaktır. Kekin daha rahat çıkmasını isterseniz fırından aldığınız gibi nemli bir bezin üzerine oturtun.
Çırpıldığında 3 katına kadar kabarır! Yemekler için; Doğrudan kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri