Kabaklarımızı ince uzun olacak şekilde doğrayalım. Ardından ocağa tavamızı alalım ve içerisine yağı ekleyerek kızdıralım. Kabak dilimlerimizi önce hazırladığımız harca bulayalım, daha sonra kızgın yağda güzelce kızartalım. Kızaran kabaklarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
Balkabağı dilimlerini çırpılmış yumurtaya ve una bulayıp silkeleyin. Isıtılmış zeytinyağının bulunduğu tavaya ekleyip balkabağı parçalarını kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Üzerine tuz serpip sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
şimdi gelelim hazırlamaya. Öncelikle bal kabağını soyup dilimleyip tuzluyoruz. Sıvı yağı tavada kızdırdıktan sonra dilimlediğimiz bal kabaklarını içerisine atıyoruz. Ve tek tek kontrollü kızartıyoruz.
Kabakları güzelce yıkayın ve kabuklarını soymayın. Orta incelikte halka şekilde doğrayın. Dilimlediğiniz halka şeklindeki kabakları bir tabağa yerleştirin, üzerine bir tutam tuz serpin. Ara katlarına havlu peçete sererek fazla suyunu çekmesi için 15 dakika bekletin.
Hem de sonbahar ve kışın bol bulunduğu, pazar tezgahlarından eksik olmadığı zamanlarda değişik bal kabaklı tarifler denenmeli. Türk Mutfağında da bal kabağı çorbası, bal kabağı yemeği, bal kabağı reçeli, böreği, bal kabağı pastası derken tarifi de epey fazladır.
İlgili 36 soru bulundu
Sonbaharın getirdiği en cazip malzemelerden biri de kış kabakları. Heybetli, renkli, kullanışlı ve yararlı kış kabaklarıyla neler yapabileceğimizi, onları en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğimizi yazdık. Genel olarak onlara bal kabağı diyoruz ama aslında dünyada kış kabaklarının yüzlerce çeşidi var.
Kabak Buzluğa Atılır mı? Doğranmış, rendelenmiş, halka halka veya küp küp olacak şekilde dilimlenmiş taze kabakları dondurmak mümkün olmaktadır. Yazın mevsiminde doğru şekilde dondurulan kabakları kış mevsimi boyunca, tıpkı yaz aylarında olduğu gibi lezzetli bir şekilde tüketmek mümkündür.
Kabaklarınızın fazla suyunu kurulamayı unutmayın. Aksi takdirde yağa attığınızda yağ patlar. Un, yumurta, soda ve tuzdan oluşan bir karışıma bulayarak kızartırsanız da değmeyin keyfinize. Kabakları bu şekilde paneleyerek kızartmak isterseniz galeta unu ve peynirden de yardım alabilirsiniz.
Kabaklarımızı ince uzun olacak şekilde doğrayalım. Ardından ocağa tavamızı alalım ve içerisine yağı ekleyerek kızdıralım. Kabak dilimlerimizi önce hazırladığımız harca bulayalım, daha sonra kızgın yağda güzelce kızartalım. Kızaran kabaklarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
Kabakları alacalı soyup enine dilimleyin. Yağı kızdırın ve her iki tarafı altın rengi alana kadar kızartın. Servis tabağına alın. Sarımsağı dövün, tuzlayıp yoğurda ekleyin ve kabakların üzerine dökün ılıkken yada soğukken servis yapın.
Dolayısıyla yeşil çiğ bir kabak dondurucuya konur mu sorusuna evet cevabını vermemiz mümkündür. İlk olarak yeşil çiğ kabak dondurucuya atılmadan önce bir güzel yıkanır. Kirlerinden arındırılan kabağın daha sonra bir güzel suyunun çekmesi sağlanır. Yani kabağın kuruması sağlanır.
Yelpaze Kabak Kızartması yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, köfteli yayla çorbası, sosuyla pişen tavuklu makarna, yelpaze kabak kızartması ve slatka son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 30 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 20 dakikası hazırlık, 10 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik yelpaze kabak kızartması içindir. Afiyet olsun.
KIZARTMALIK Kabak NASIL KURUTULUR? Kabakları yıkadıktan sonra 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Daha sonra güneş alan bir yere temiz bir bez örtün ve dilimlediğiniz kabakları da bu beze dizin. Birkaç günde kuruyan kabaklarınızı bez torbalarda veya buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.
Kabağı Soymanıza Gerek Yok
Daha sert, daha lifli sebzelerin aksine kabak, pişirme işlemi sırasında daha da hassaslaşacak ve sindirimi kolay olan yumuşak bir kabuğa sahiptir. Artı, sebzenin içi çok sulu olduğu için kabuğu, özellikle uzun pişirme sürelerinde şeklini korumasına yardımcı olur.
Orta boy geniş bir tencere içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine kestiğiniz soğanları ekleyip, orta ateş üzerinde 2 dakika kavurun. Ardından tencereye doğranmış kabakları koyup, 3-4 dakika kadar kavurun.
3. Soğuk suda bekletme
Ayrı bir yerde soğuk su dolu bir kap hazırlayın ve içerisine bol tuz koyun. Tuzlu suyun içerisine sebzelerinizi atın ve bekletin. Bu sayede kızartma yaparken sebzeler daha az yağ çeker. Burada tek dikkat etmeniz gereken püf nokta ise suyun soğuk olmasıdır.
Sulu kalırsa kızgın yağda etrafa yağ sıçraması tehlikesi yanında fazla yağ çekmesi ihtimali artabilir. Üzerlerine bir çay kaşığı kadar tuz ekilerek kızgın yağda iki tarafı altın rengi olana kadar kızartılır. Yağın yeterince kızgın olması kabakların daha az yağ çekmelerini sağlayacaktır.
Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin. Daha sonra bir miktar tuz eklediğiniz su içerisinde bekletin. Patlıcan dilimlerinin suyunu iyice süzüp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızartmaya başlayın. Bu yöntem sayesinde patlıcanların yağ çekmesi ve acı lezzeti azalır.
Su: Kızartılacak yiyeceklerin yüzeyinde su varsa, sıcak yağa düştüğünde buharlaşır ve buhar kabarcıkları oluşturur. Bu kabarcıklar, yağın yüzeyinde köpük oluşmasına neden olur. Yüksek Sıcaklık: Kızartma yağı yeterince sıcak değilse, yiyeceklerin yüzeyindeki suyu buharlaştıramaz.
Dilimlediğiniz balkabağını bol suyla durulayın ve kağıt havlu yardımıyla kurutun. Tamamen kuruyan kabak dilimlerini buzdolabı poşetine yerleştirin. Her poşete, bir pişirimlik koymaya özen gösterin. Ardından poşetin ağzına düğüm atarak buzluğa yerleştirin.
Sıvı yağda çok yakmadan dikkatlice kızartıyoruz. Borcama veya yayvan bir tabağa alıyoruz. İyice soğuyunca bir kaba veya poşete koyup buzluğa kaldırıyoruz. Buzluğunuzda yer varsa kaba koyarsanız ezilmez daha iyi olur.
Rendelediğiniz kabaklar bir miktar suyunu bırakacaktır. Rendelenmiş kabakların fazla suyunu süzdürün ve kabakları temiz bir havlu veya kâğıt havlu üzerine alarak 5 dakika suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından kabakları tercihinize göre porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine veya kilitli poşetlere doldurun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri