Güzelce yıkanmış olan erikler büyük bir tencereye konulur. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ve damak tadına göre şeker eklenir. (Erik ekşi ise şekeri fazla katabilirsiniz, tatlı ise 1- 1, 5 kg şeker yeterli olacaktır. ) Ara sıra karıştırarak iyice kaynayana kadar pişirilir.
Erik suyumuz iyice soğuduktan sonra pet şişelere doldurun kapağını sıkıca kapatın ve dondurucuya kaldırın.
Kapaklarını kaplayacak kadar kaynar su koyun, Kapağını kapatıp buhar çıkışı sağlandıktan sonra 3-5 dk. kaynatın, Tencereden çıkardığınız kavanozları kurulayıp ters çevirerek tezgahın üzerine kapatın, Bir gece bu şekilde bekletip ertesi gün güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırın.
İlgili 39 soru bulundu
Kayısı Ve Erik Suyu (İsterseniz Derin Dondurucuya Atabilirsiniz)
Erikler yıkanır, sapları ayıklanır. Suları aktıktan sonra istediğiniz gibi az veya çok olarak poşetlere koyulur. İçinde hava kalmayacak şekilde bağlanır ve buzluğa atılır.
Yüksek ateşte, erikler iyice yumuşayıp dağılmaya başlayana dek kaynatın. Erikler dağılmaya başlayınca içine 1 yemek kaşığı limon suyunu da ilave edin, 5 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.
Erikleri yıkayın ve tencereye alın. Üstüne toz şekeri, karanfilleri, suyu ve kullanacaksanız tarçını ekleyerek ocağın orta gözüne alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın, orta ateşte yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Pişen erikleri tel süzgeç yardımıyla sıcakken süzün.
Dondurulmuş Erik İle Ne Yapılır? Kışlık olarak hazırladığınız dondurulmuş erik ile reçel, marmelat, sos, komposto ve erik suyu yapabilirsiniz. Aynı zamanda dondurulmuş eriği kek, muffin, tart, crumble ve sütlü tatlılar da istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Kaynayan suyun içine doğranmış kırmızı erikleri ekleyin. Erikler yumuşayana kadar pişirin. Hazırladığınız kırmızı erik kompostosunu ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra taneleri ile kaselere koyup, soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Soğuyunca dolaba kaldırın. İçerken sulandırarak için. Bu şekilde rahatlıkla 3-4 gün dolapta bekleyebilir.
Kevgirden ezilerek geçirilen erikler büyükçe bir tencere alınır ve kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Şekerler eridikten sonra limon suyu da eklenir 1-2 dakika kaynattıktan sonra altı kapatılır. Hazırlanan marmelatlar henüz sıcakken cam kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılarak muhafaza edilir. Afiyet olsun...
Ürünü buzdolabında saklayarak kullanım ömrünü uzatabilir, serin iklimli yerlerde ışık ve nemden koruyarak dolap dışında da saklayabilirsiniz.
Doğal ve ev yapımı erik suyu, yüksek kolesterolün normal seviyelere düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar hastalıklarına karşı engelleyici bir görev üstlenmektedir. İltihabı ve Enfeksiyonu Önler: Erik suyu, vücutta meydana gelen iltihabın ve özellikle de idrar yolu enfeksiyonunun vücuttan sökülüp atılmasını sağlar.
Ev yapımı erik suyu bozulur mu? Hazır meyve sularının içeriğinde yer alan koruyucular ve ilave şeker meyve suyunun daha geç bir sürede bozulmasına etki etmektedir. Fakat evde yapılan, hepsi meyveden elde edilmiş meyve sularında, meyvelerde bulunan doğal şekerler zaman içinde fermente olarak bozulmasına neden olur.
İster elinizle ister tahta kaşık yardımıyla erikleri ezerek sadece çekirdekleri ve kabuğu kalacak şekilde işlemimizi bitiriyoruz. Erik suyumuz hazır. Yaptığımız erik suyunu ister cam kavanozlara ister pet şişeye koyup dolapta muhafaza edelim.
Erik püresinin üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kadar nişasta ekleyin. Erik sosunu hafifçe koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ardından sosu ocak üzerinden alıp, kenarda ılımaya bırakın. Erik sosunun kıvamı size çok yoğun gelirse çok az su döküp, kıvamını açabilirsiniz.
Yeşil erik derin dondurucuya konur mu? Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Ancak taze meyve olarak tüketmek istiyorsanız yeşil erikleri bir tepsi üzerine dizerek dondurucuya atın ve donduktan sonra buzdolabı poşetlerine alarak derin dondurucuya atın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri