Bu dönemlerde ise 50 SPF değerine sahip güneş kremlerinin tercih edilmesi doğru olacaktır. Kış aylarındaki bulutlu günlerde ise 30 SPF değerine sahip kremleri tercih edebilirsiniz. Kışın güneş kremi kullanılır mı sorusunu soran kişilerin aklına takılanlardan biri de karlı havalarda sürülmesi gerekip gerekmediğidir.
Yaz aylarında direkt güneş ışığı altında uzun saatler kaldığınız günlerde 50 SPF değerine sahip kremleri tercih edebilirsiniz. Kış aylarının bulutlu günlerinde ise, 30 SPF değerli kremlere cildinize uygulayabilirsiniz.
Dolayısıyla tenimizin sağlığını korumak için de 50 faktörlü güneş losyonu, köpüğü kullanırız. Güneş koruyucu kışın da kullanılmalıdır.
Güneş kremi denilince akıllara yazın kullanılması gereken bir ürünmüş gibi gelebilir ancak bu yanlış bir bilgidir. Güneş kremi yalnızca yaz aylarında değil kışın da mutlaka kullanılması gereken bir üründür ve cildi dış etkenlere karşı koruyucu bir etki gösterir.
Yüz için genellikle 30 SPF kullanmak yeterlidir ancak cilt hassasiyeti yüksek olan kişiler için daha yüksek bir SPF kullanmak daha uygun olabilir.
İlgili 26 soru bulundu
SPF 30 zaten etkili bir koruma sağlar, ancak daha uzun süre güneşe maruz kalacaksanız veya cilt tipiniz daha hassassa, SPF 50 kullanmak daha iyi olabilir.
Şehirdeyken ve Güneşlenirken Hangi SPF Kullanılmalı? Yapılan çalışmalar gösteriyor ki SPF 30 bir ürün, zararlı ışınlara karşı ortalama %96-97'ye varan oranda bir koruma sağlamaya yardımcı olurken, SPF 50 bir üründe bu oran maksimum %98'e çıkıyor.
Kuruma hissedildiği anda nemlendirici krem kullanılmalı
Cildin, özellikle de yüzün kurumasını engellemek amacıyla krem içerikli yağlı sabun veya jeller kullanılabilir. Soğuk havalarda sokağa çıkmak ve yürümek gerekiyorsa, özellikle kuru cilde sahip olanlar mutlaka nemlendirici krem kullanmalıdır.
Kremlerin cilde işlemesi, emilmesi ve koruyucu bir tabaka oluşturabilmesi için güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce sürülmeleri gerekir.
Eğer cildinde ince kırışıklıklar ve leke görünümü varsa, La Roche Posay Anthelios Age Correct SPF 50 ile cildindeki yaşlanma belirtilerinin görünümünün azalmasını sağlayabilirsin. Hafif yapısı sayesinde kullanımı çok kolay olduğu için, yaz-kış demeden her gün uygulayabilir, üzerine rahatlıkla makyaj bile yapabilirsin.
Yaz dönemlerinde direkt güneş ışığı altında uzun saatlerce kalabilirsiniz. Bu dönemlerde ise 50 SPF değerine sahip güneş kremlerinin tercih edilmesi doğru olacaktır. Kış aylarındaki bulutlu günlerde ise 30 SPF değerine sahip kremleri tercih edebilirsiniz.
Karlı havalarda da tıpkı yaz mevsiminde olduğu gibi güneş kremi kullanmak gerekir. Çünkü karın beyaz zeminine yansıyan ve oluşturduğu parlaklık ile cildi yıpratan bu yansımalar da yine cildi olumsuz etkilemektedir. Tüm bu etkiler nedeniyle mevsim farkı gözetmeksizin güneş kremleri her mevsim kullanılmalıdır.
Havanın kapalı olduğu günlerde bile güneş ışınlarının zararı yalnızca %20-30 oranlarında azalır. Dolayısıyla hala yoğun miktarda UVA ve UVB ışınlarına maruz kalabiliyoruz. Yani havanın kapalı, bulutlu veya yağışlı olması güneş kremi kullanmamak için asla bir sebep değildir.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor.
Eğer %100'e yakın bir koruma istiyorsanız 30 faktör ve üstü kremleri tercih etmelisiniz. Bu derecelendirme şu şekilde açıklanabilir; teninizin güneş altında normalde 5 dakikadaki etkilenim düzeyi, 30 SPF koruma faktörlü bir kremle güneş altında 150 dakikaki etkilenim düzeyine eşit olmaktadır.
En yüksek koruma faktörü olan 50 faktör güneş kremleri güneşin zararlı ışınlarını yüzde 98'e kadar filtreleyebilir. Bu sayede daha sağlıklı, canlı ve parlak cildinizi uzun süre korumanızı sağlar. Nemlendirici özellikli, renkli, su geçirmeyen ya da bronzlaştırıcı özellikler taşıyan birçok güneş kremi bulunur.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Özellikle karlı ve kuru soğuk havalarda güneş kremi kullanmak oldukça önemlidir. Çünkü karın yüzeyinden yansıyan UV ışınları cildimize zarar verebilir ve kar yanığı, cilt lekesi gibi cilt problemlerine neden olabilir. Kış mevsiminde güneş kremi kullanımı ayrıca ciltteki kızarıklık ve tahriş gibi problemleri de azaltır.
UVA ışınları, dünyaya ulaşırken herhangi bir filtrelemeden geçmeden direkt yeryüzüne ve dolayısıyla cildimize nüfuz edebildiği için, tehlikeli bazı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, bulutlu havalarda ve hatta evdeyken bile güneş kremi kullanmanın öneminden bahsediyor.
CİLDE İYİ GELİYOR
Dr. Şekerel, "Soğuk hava cilde iyi gelir. Deri gözeneklerini sıkılaştırarak derideki şişkinliği, ödemi azaltır. Aşırıya kaçmadan soğuk havaya çıkılması durumunda vücudumuzda 'mutluluk hormonu' diye bilinen serotoninin üretimi artar ve kendimizi daha iyi hissederiz." dedi.
Soğuktan Yüz Kızarmasına Ne İyi Gelir? Yüz kızarıklığına en iyi gelen en iyi nemlendirici aloe vera jelidir. Aloe vera jeli ağrıyı azaltır, kızarıklığı ve yanmayı engeller. Yüz kızarmasını gidermek için yüze gün içinde 2 defa uygulayın.
Soğukları daha fazla hissettiğimiz şu günlerde cildimizi bekleyen birçok sorun ya kapıda ya da yaşıyoruz. Cildi koruyan ve kış aylarında doğal bariyer görevi gören yağ ve su oranı soğuk havalarla birlikte bozuluyor. Cilt kurumaya ve matlaşmaya başlıyor, donuk, gri beyaz bir renge dönüşüyor.
Güneş kremlerinin üzerinde SPF (Sun protection factor) adı altında bir değer bulunur ve bu değer, kremin cildi güneşten koruma gücünün bir göstergesidir. Uzmanların büyük bir kısmı en az 15 SPF, açık havada uzun vakit geçirilen durumlarda ise en az 30 SPF içeren güneş kremlerinin kullanımını önerir.
Evet, 50 faktör güneş kremi bronzlaşmanıza yardımcı olabilir. Hem bronzlaşmanıza yardımcı olurken hem de güneşten gelen zararlı ışınlardan cildinizi korumayı destekler. 50 faktör dışında 30 faktör koruyuculu güneş kremi ile de bronzlaşmanız mümkün olabilir.
50 SPF ultraviyole ışınlarını %98 oranında engeller. 100 SPF ultraviyole ışınlarını %99 oranında engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri