Coğrafya. Kuala Lumpur Malay Yarımadası'nda deniz kıyısına 30 km uzakta Gombak ve Klang nehirlerinin birleştiği noktada yer almaktadır.
Umuma mahsus/hizmet/hususi/diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 90 gün süreyle turistik vizeden muaftır.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Bunun yanında şehirdeki nem oranı çok yüksektir ve ortalama nem oranı %80.9'dur. Kuala Lumpur'u ziyaret edecekler için en uygun dönem yaz ve kış aylarıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Ülkenin en pahalı ve en büyük şehri olan Malezya başkenti Kuala Lumpur'dur ve Malezya'da yaşamak için daha ucuz yerler olsa da çoğu uluslararası öğrenci Kuala Lumpur ya da Penang Adası'nda yaşamayı tercih ediyor.
İslam daha fazla benimsendikçe daha yalın ama zarif olan elegantbaju kurungu giymeye başladılar. baju kurung diz uzunluğunda bol bir bluzdur ve genellikle yanlarında pliler olan uzun bir eteğin üzerine giyilir. Ayrıca songket ya da batik gibi geleneksel kumaşlarla birlikte de kullanılabilir.
Malezya Vize İstiyor Mu? Malezya'ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri, 90 güne kadar olan turistik ziyaretleri için vizelerini Malezya girişlerinde ücretsiz olarak alabilmektedir.
Elektronik Eşyalar
Malezya'ya vardığınızda ilk uğramanız gereken yerlerden birisi de elektronik eşya satan dükkanlar. Malezya'da satılan elektroniklerin, çoğu zaman Amerika ve Avrupa'da çok daha hesaplı olduğunu göreceksiniz.
Dükkanlar ve restoranlar Müslümanlara içki satmıyor. Ülkenin büyük şehirlerinde alkol satışı saat 21.00'e kadar yapılıyor. Pub, bar ve discolar ise 02.00'de alkol satışını sonlandırıyor.
Malezya: Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza ülkeye girişlerinde 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı giriş vizesi ücretsiz olarak tatbik edilmektedir. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Malezya, resmi dini İslam olan çok kültürlü ve çok dinli bir ülke. 2020 Nüfus ve Konaklama Sayımı'na göre nüfusun %63,5'ü İslam'a; %18,7'i Budizm'e; %9,1'si Hıristiyanlığa; %6,1'i Hinduizm'e; ve %1'i Çin geleneksel dinine mensuptur. Geri kalanları diğer dinler oluşturmaktadır, ör.
Malezya; doğusunda Güney Çin Denizi, kuzeybatısında Andaman Denizi ile deniz tatili için birçok seçenek sunmakta. Deniz tatili için en çok tercih edilen ve turizm açısından en gelişmişi Langkawi.
Malezya toprakları iki büyük kara parçasıyla bunların arasındaki Güney Çin Denizi içinde yer alan adalardan meydana gelir.
Malezya nüfusunun yüzde 61,3'ünü Müslümanlar, yüzde 19,8'ini Budistler, yüzde 9,2'sini Hristiyanlar, yüzde 6,3'ünü Hindular ve geri kalanını da geleneksel yerel din mensupları oluşturuyor.
Malezya Turistik Amaçlı Seyahatlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler. Malezya Federasyonu'na gerçekleştireceğiniz 90 güne kadar konaklamalı seyahatlerinizdede Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Kırmızı, Siyah) pasaporta sahip vatandaşlarımızdan vize istenmemektedir.
Ülkede asgari ücret aylık 1200 RM'dir (Yaklaşık 280 ABD Doları). Haftalık standart çalışma saati, bir günde sekiz saati aşmamak üzere 48 saattir.Çalışan ödemeleri, hükümet tarafından ilan edilen resmi tatillerde devam eder.
Malezya'da Müslüman erkekler 4 kadınla evlenebiliyor.
Tropikal muson ikliminin görüldüğü "Malezya'ya hangi ayda gidilir?" sorusunu cevabi aralık ve nisan arası olmaktadır. Ocak ve şubat ayları ise Malezya'yı ziyaret etmek için en ideal dönemdir. Bu aylarda kutlanan Çin Yeni Yılı ve Thaipusam gibi görülmeye değer etkinlikler, ülkeye binlerce turist çekmektedir.
Ülkenin genelinde bol yağışlı ve sıcak tropikal iklim görülür. Yağışlar Kasım-Ocak aylarında yoğunlaşır; yıl boyunca sıcaklık ortalaması 22-33 derece civarındadır. Ülke topraklarının %70'i tropik ormanlarla kaplıdır.
Malezya'da saat 23:00 2 Nisan Salı iken Türkiye'de 18:00 dir.
Kuala Lumpur, Malezya'nın kültür ve finans başkentidir.
Malezya federal sistemle yönetilen ve 2 başkentli bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Putrajaya şehri ise ülkenin idarî başkentidir. Malezya parlamentosu Putrajaya'dadır. Kuala Lumpur Güneydoğu Asya bölgesindeki en gelişmiş başkentlerden biridir.
Özellikle batik ve songket kumaşlarından yapılan elbiseler turistler arasında en popüler hediyeliklerdendir. Dodol isimli şekerlemeler ve congkak isimli masa oyunu da ülkeyi ziyaret eden misafirlerin tercih edebilecekleri en ilgi çekici hediyelik eşyalar arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri