İçini temizlediğiniz kabağı dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Tuz, karabiber, zeytinyağı gezdirin ve 190 derece önceden ısıttığınız fırında her iki yüzünü de 15 er dakika pişirin. İster ılık ya da sıcak servis yapın, isterseniz soğutup istediğiniz tariflerde kullanın.
Boyu 8 cm'e kadar büyüyebilen, koyu portakal renginde şirin bir balkabağı, yenilebilir. Yetiştirmesi kolaydır.
Bal kabağı hafif ve besleyicidir. Püre hali bebekler için ideal bir mamadır. Çocukların ise kemik gelişimine olumlu yönde katkı yapar. Bal kabağındaki madeni elementler kansızlığı önler ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
İlgili 45 soru bulundu
Mini Bal Kabağı Hakkında:
Mini bal kabaklarını isterseniz dekoratif olarak kullanabilir, isterseniz de lezzetli tariflerle sofranıza taşıyabilirsiniz.
Balkabağı Ne Kadar Dayanır? Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır.
Yağ, un gibi malzemeleri saklamak için kullanılmış, evlerde şekerlik, kolonyalık ve çiçek saksıları olarak yerini almıştır. Günümüzde abajur, aplik, saklama kapları, kalemikler, mutfak, büro malzemeleri olarak değerlendirilmekte..
Günümüzde kabak lamba, süs eşyası ve heykel yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca genellikle süs amaçlı kullanılan bir bitki olmasına karşın; bazı yörelerde yemeği de yapılmaktadır.
İnsanlar aileleri ile birlikte gelerek farklı ebat ve renklerdeki kabakların arasında fotoğraflar çektirip bu anı ölümsüzleştirirler. Her bölgeden, her gelir grubundan, her eğitim seviyesinden insanın geldiği bu festivallerde para, hırs, siyaset konuşulmaz ve insanlar birlikte zaman geçirmenin keyfine varır.
- Bal kabağını 1 dakika süre içerisinde mikrodalga veya fırında ısıtınız. Isı deliklerden içeri geçerek kabuğun yumuşamasını sağlayacaktır. Rahatlıkla bal kabağını kesebilirsiniz.
Su kabağı; bilimsel adı Lagenaria siceraria olup özellikle Şanlıurfa'da su kabağı genotiplerinin olgunlaşmamış meyveleri sebze olarak yetiştirilmekte ve tüketilmektedir.
Buzluktan çıkardığımız kabağı uygun bir tencereye boşaltıp üzerine bir buçuk su bardağı toz şekeri ve bir bardak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz . 40-45 dakika gibi sürede pişiyor.
Tat vermesi adına bir adet çubuk tarçın ilavesiyle orta ateşte, 20-25 dakika kadar pişirin.
Kızgın zeytinyağına önce soğanları koyun ve pembeleşmeye yakın kabakları koyun suyunu çekip hafif kızarmaya başlayın, önce sarımsakları koyup 2-3 defa çevirin. Sonra minik minik doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin. Domatesleri suyunu çekene kadar kavurun, sonra baharatlarını koyup karıştırın ve ocaktan alın.
Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen kabakları bir borcama alın.
Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar. Ayrıca kan şekerini düşürebilir, hipertansiyon ve yüksek kolesterole karşı koruyabilir.
Pişirildiğinde, tüm balkabağı yenilebilir! Cilt, küspe ve balkabağı çekirdeğinin faydalarından, bu yiyeceği pişirerek yararlanabilirsiniz. Tohumları yerinde tutan telli kısımları çıkarmanız yeterlidir.
İlk olarak fırın 50 ya da 60 ° C'de ayarlanır. Fırının üzerine yağlı kâğıt serilir ve dilimlenmiş olan kabaklar bir santimetre aralıklar ile koyulur. Daha sonra ise her 30 ya da 40 dakikada bir olacak şekilde kabaklar ters çevrilir. Bununla beraber kabaklar buruşuk bir hal aldığında fırından çıkarmak gerekmektedir.
Bal kabağını bütün halde alacaksanız öncelikle kabuğunu mutlaka incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar varsa o kabağı asla almamalı, olabildiğince çatlaksız, yarasız olan bal kabaklarını tercih etmelisiniz. Aynı şekilde kabuğun mat olması da önemli.
Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Saksıda ve bahçede yetiştirmeye uygundur. Çimlenme oranı %99 dur.
Kendinize leziz bir iyilik yapmak istiyorsanız ve hem sağlıklı olsun hem tatlı olsun diyorsanız buyurun mini kabak tatlısına. Bu tadın keyfini ailemle arkadaşlarımla çıkarmak istiyorum derseniz her kabak için aynı ölçüyü kullanarak çoğaltabilirsiniz..
Balkabağı sebzesinin uzmanlar tarafından bilinen veya söylenen çok fazla zararlı etkileri yoktur. Fakat her şeyin olduğu gibi balkabağının da aşırı tüketimi yan etkilere yol açabilir. Balkabağı A vitamini açısından çok zengin bir sebzedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri