Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Pudra şekerini ilk sıcağı geçmeden serperseniz şeker kurabiyenin üzerinde erir ve hoş olmaz. Mutlaka ilk sıcağının geçmesini bekleyip serpin.
Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.
Ağızda dağılan kurabiyelerin altın kuralı: Kurabiye yapımında kullanılacak olan tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı Süt, tereyağı, yumurta hatta un bile önceden sıraya girecek arkadaş. Kurabiye niyetine girmeden siz, mutfak tezgahı üzerinde yoklama alacağız.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. 170 derecede içi pişene kadar pişirilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kurabiye yapışmasın diye ne yapılır? Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar. Bunu önlemek için kurabiye tepsisini yeniden fırına sokup kızdırın.
İlgili 31 soru bulundu
Tatlı tuzlu kurabiye tarifi
1/2 çay bardağı şeker. 1 tatlı kaşığı tuz. 1 paket kabartma tozu. 2 adet yumurta (beyazlar hamuruna, sarılar üzerine)
Glazür, pasta ve kurabiyelerde kullanılan bir çeşit kremadır diyebiliriz. Glazür akışkan yapıdadır ve sürüldükten sonra kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra sertleşerek sabit bir şekil alır ve o şekilde saklanabilir. Genellikle süslemede renkli olarak desenler ve figürler yapmakta kullanılır.
Ya evde yumurta kalmamışsa?! Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk oluştuğunu göreceksiniz. Pastaların daha gevrek olması için, tatlı veya tuzlu fark etmez, hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.
Yağlı hissini üretimde kullanılan silikonize maddeler verir. Bu maddeler üzerine konulan gıdanın kağıda yapışmasını engeller. Dolayısıyla pişirme kağıdının yağlanmasına gerek yoktur.
Örnek vermemiz gerekirse; dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını istediğiniz yemekler için fırınınızı turbo, bir başka deyişle fanlı programda çalıştırmalısınız.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180° fırında 14 dakika pişirelim. Kurabiyelerin üzeri çatlamış ise pişmiş demektir.
Tuzlu kurabiye hamuruna sirke eklemek sizi korkutmasın. Sirke yalnızca kurabiyelerin kıyır kıyır olmasını sağlıyor. Herhangi bir şekilde kurabiyenin tadını etkilemiyor. Kurabiyenize şekil vermek için kalıbınız yok ise dilerseniz bıçak ile kesebilir ya da çay bardağı kullanarak da şekiller verebilirsiniz.
Yemelere doyamayacağınız yoğurtlu kurabiyenin sırrı içerisinde hem sıvı yağ hem tereyağı kullanılmasında saklı. Her iki yağ, yoğurtla birlikte buluşunca kurabiyeyi hafif kek kıvamında bir hale getiriyor. İçerisine konan portakal kabuğu ve vanilya sayesinde misler gibi kokuyor.
Un ve kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde koparılarak yuvarlak şekillendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Kurabiye sütle mi yoğurtla mı? Kıvam, ölçü, lezzet farkıyla yoğurt da konulabilir. Sütün yağlı yapısı sudan daha iyi bir karışma temin eder ki esnekliğini arttırdığı hamura fazladan bir çıtırlık verir. Yoğurt, hamurun kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesine tesir eder.
Karbonat ve Sirke: Anne keklerinin ve kurabiyelerinin pofuduk olmasını sağlayan karbonat, aynı zamanda yumurta yerine de kullanılabiliyor. Ancak bunun için karbonatın yanına bir de sirke eklemeniz gerekiyor. Bir yemek kaşığı beyaz sirke ile bir tatlı kaşığı karbonat karışımı, bir yumurtaya denk geliyor.
Kurabiyelerin sertleşmemesi için, yanlarına bir, iki dilim kabuklu elma koyun. Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır. Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
Ekmek, kurabiyeler yerine kuru havayı emecek ve bayatlamalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır.
Ayrıca kurabiyelerinizi içerisinde lavaş ya da tortilla ekmeği olan veya tabanına ve kurabiye aralarına yağlı kağıt konulmuş kavanozların içerisinde saklamak gerekiyor. Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz.
Alternatif olarak yağlı kâğıt kullanabilirsiniz. Aynı işlevi hem gerçekleştiriyor hem de herhangi bir olumsuzluğa vesile olmuyor.
Yağlı kağıt çok önemli, zira yağlı kağıt üzerinde fırına verilen kurabiyeler hem tepsiye yapışıp parçalanmaz, hem de daha eşit pişerler.
Un ve damla çikolata hariç bütün malzemeler karıştırılır, yavaş yavaş un eklenir, biraz kıvamına alınca damla çikolata eklenir ve yoğuruyoruz. Tepsi yağlanıp tepsiye hamuru yayıyoruz. önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz. Üzerini biraz kızarana kadar.
Evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu 1 yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.
Sirke ve Karbonat
Hem temizlik hem de mutfak alanında vazgeçilmez malzemelerden biri olan sirke ve karbonattan yumurtanın etkilerini elde edebilmek için kullanabilirsiniz. 1 çay kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırdıktan sonra birçok tarifte yumurta yerine kullanmak mümkün hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri