KURUTULMUŞ ELMA
Kurutulmuş meyveler daha fazla antioksidan ve daha fazla lif içeriğine sahiptir. Bir fincan kurutulmuş elma yaklaşık 200 kalori içerir. Lif içeriği yüksek olduğundan günlük lif ihtiyacınızın %30'unu karşılamanızı sağlar ve diyet yaparken tüketebileceğiniz en sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alır.
Diyet yaparken kuru meyve tüketimi sık sık yapılmaktadır. Çünkü kuru meyveler hem tok tutar hem de sağlıklıdır.
Bu diyet listesinde çileğin olduğu da sıkça görülmektedir. 100 gram kadar çilek 30 kalori civarında olmaktadır. Bundan dolayı diyet yapan kişiler kendi durumlarına göre çilek miktarını ayarlayabilirler. Örneğin sabah 100 gram, öğlen veya akşam 150 gram ve gece yatmadan önce ise 100 gram kadar çilek yenebilir.
Her mevsim, arzu edilen meyvenin kuru şekilde, besin değerlerinin kaybedilmeden tüketilmesi, kilo alımına değil, kilo kontrolüne yardım eder. Doğal kuru meyve sağlıklı ara öğünler ya da atıştırmalık olarak tüketilebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Muz, üzüm, mango, ananas, greyfurt, yaban mersini, erik, portakal, vişne ve armut gibi meyveler, bu diyette uzak durulması gereken meyvelerdir.
Düzenli olarak çilek yemek metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Bağırsaklarda biriken kötü bakterilerin temizlenmesine de yardımcı olur.
Çilek vücutta yağ yakımını hızlandıran, lif ve antioksidan etkisinin yüksek olması nedeniyle de her gün 1-2 avuç kadar tüketilebilecek bir meyvedir. Çileğin 1 kasesi rahatlıkla tüketilebilecek kadar az kaloriye sahiptir.
1 Yemek Kaşığı Kurutulmuş Çilek 23,76 kaloridir. Kurutulmuş Çilek içeriğinde 5,79 Karbonhidrat(g), 0,11 yağ(g), 0,11 lif(g), 17,34 Sodyum(mg), 10,74 Kalsiyum(mg), 0,08 ve Demir barındırır.
Elma sağlıklı besinler arasında her zaman en üst sıradadır. Besin içeriği yüksek bu meyve kilo alımı da olmak üzere neredeyse tüm sağlık sorunlarına iyi gelir. Lifle doludur ve kalorisi düşüktür. Diyetinize mükemmel bir katkı sağlar. 100 gramı 58 kalori içerir.
Kırmızı biber, somon, yumurta, yoğurt, Hindistan cevizi, ananas, kabak çekirdeği, avokado, yeşil çay, kahve, zerdeçal, zencefil yağ yakımını hızlandıran besinlerdendir. Bu besinleri beslenme rutininize ekleyerek vücudun yağ yakmasına destek sağlayabilirsiniz.
En sağlıklı ve doğal yağlardan biri olan hindistan cevizi yağı, yağ yakımınızı hızlandırır. Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerin kilo vermeye yardımcı olduğu bilinir. Metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ birikimini engeller.
Çilekten daha çok yararlanmak isteyenler yemekten sonra değil aç karnına yemelidirler. Böylece daha hızla ve daha iyi sindirilerek etkisi artar. Sabahları da erkenden çilek yemek çok yararlıdır.
Çilek tüketimi nisan ayından başlayarak haziran aylarına kadar devam eder. Bu meyveler günümüzde yılın her ayında bulunarak tüketilebiliyor. Kış aylarında birçok tezgahta görülebilen çileği nisan, mayıs ve haziran aylarında en lezzetli hali ile tüketebilirsiniz.
Çilek, kemik sağlığı için oldukça faydalıdır. İyi bir lif kaynağı olan çilek kabızlığı giderir. Meyve ve sebzeler iyi bir lif kaynağı olup kabızlığı giderici etkisi vardır.
Günlük rutinlerini gerçekleştirirken kendini sürekli zinde ve canlı hissediyorsan ideal kilona kavuşmaya başlıyorsun demektir. Aynı zamanda uyku düzenin de rahatlamaya başlar. Zorlayıcı aktiviteler bile eskisinden kolay geliyor hatta onlardan zevk almaya başlıyorsan kesinlikle iyi durumdasın demektir.
ilk önce üstten başlar yani omuzlardan... Sonra yavaş yavaş bel kısmı baldır , bacak, bilekler, kollar, kalça en son göbek erir hele ki alt göbekte yağ birikmişse onları vermek daha da zordur ama asla pes etmemek gerek :Eğer daha uzun olsaydı sabahları sevebilirdim... Unutmayın ki o küstahlığıyla ünlü obur bir kedi..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri