Taze incirler yaklaşık %12 oranında şeker ihtiva ederken 100 gramında 63 kilokalori enerji bulunur, Kurutulduktan sonra şeker oranı %50'ye yükselmekte olup 100 gram kuru incirde 284 kilokalori bulunmaktadır.
Taze incirler yaklaşık % 12 oranında şeker ihtiva ederken, kurutulduktan sonra şeker oranı % 50'ye yükselmektedir.
Kuru incir - 48 gram şeker.
Şeker hastaları kuru incir tüketebilirler mi? İncirin diğer bütün meyveler gibi karbonhidrat oranı yüksektir. Şeker hastaları, incir tüketiminde porsiyonlara dikkat etmelidir. Çünkü diyabet hastalarının kuru inciri fazla tüketmeleri kan şekerlerinin yükselmesine neden olabilir.
Kuru incir şeker hastalığına iyi gelir mi sorusunun cevabı olumludur. Kuru incir şeker oranı yönünden idealdir.
İlgili 43 soru bulundu
Amerikan Diyabet Derneği, incirlerin diyabetin fonksiyonel kontrolünü artırmaya yardımcı olan yüksek lifli bir tedavi olduğunu önermektedir. İncir yaprakları, düzenli olarak insülin iğnesi yapmak zorunda olan diyabet hastalarında insülin miktarını azaltır.
Badem ve ceviz
Hem ceviz hem de bademde bulunan yüksek lif ise insülin direncini düşürmeye yardım eder ve kan şekerinin daha kolay dengelenmesini sağlar. Düzenli olarak ceviz ve badem tüketimi diyabeti olanların insülin dengesini sağlayarak kilo vermesine yardımcı olur.
Kuruyemiş Tüketmek Kan Şekerini Dengeler
Kuruyemişlerdeki diyet lifleri kan şekerinin düzenlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda diyabet hastalarının kâbusu olan yemeklerden sonraki kan şekerindeki yükselmenin badem ile önüne geçilebildiği gözlenmiştir.
- İncirin şeker bakımından yüksek nitelikte olduğu geliyor ve bu da şeker hastaları için risklidir. Diyabet sorunu olan kişilerin az ve bilinçli incir tüketmeleri halinde hiçbir zararı olmayacaktır. Ancak aşırıya kaçılırsa eğer şeker yükselmesine neden olabileceği gibi ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir.
Şekere İyi Gelen Meyve ve Sebzeler
Şeftali glisemik indeksi ve yükü düşük olan bir meyvedir. Aynı şekilde portakal, çilek, erik, armut, çarkıfelek meyvesi, elma, guava meyvesi, avokado, kiraz gibi meyveler glisemik yük ve glisemik indeksi düşüktür. Böylece şeker hastalarının beslenmesi için en uygun meyvelerdir.
Örneği şeker oranı en yüksek meyve üzüm olarak bilinir. Bunun yanında en şekerli meyve hangisidir sorusunun cevabı üzümle birlikte karpuz da olabilmektedir.
Orta boy tek bir muz, 14 gram şeker ve 6 gram nişasta içerir bu da kan şekeri seviyesinin diğer besin maddelerine göre daha hızlı yükselmesine neden olur.
Tek bir kuru incirde 5.5 gr. Glikoz, 5 gr. Fruktoz olmak üzere toplam 10.5 gr. şeker içerdiğine dikkat çeken gıdadedektifi, bunun gerçek şeker olduğunu belirtti.
İncirin sorunsuz depolanabilmesi için uygun olan meyve neminin %25 ve altı olmalıdır. Bu değerin üzerinde neme sahip olan incirlerin uygun olmayan şartlarda depolanmasıyla meyve şekerinin yüzeyde birikmesi sonucunda meyve de beyaz unumsu oluşumlar gözlenir. Bunların sağlığa zararlı etkileri yoktur.
İncirin tanesinde ortalama 50 kalori vardır ve diyette olan kişilere ara öğünde 2 tane tüketilmesi önerilir.
Vücudu müthiş faydaları olan kuru incir aşırı miktarda tüketildiğinde içeriğinde çok fazla früktoz olduğu için bazı hastalıklara yol açabilir. İçeriğindeki yüksek früktoz miktarı pankreas, troid, karaciğer yağlanması gibi sorunlara neden olabilir.
İncir kürü, diyabet sorunu yaşayan ve insülin kullanan kişilere önerilmez.
Sofra şekeri, reçel, bal, marmelat,pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvit, çikolata, helva gibi yiyeceklerin içindeki karbonhidrat basit karbonhidratdır yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltirler.
Şeker hastaları kendilerine tatlı yaparken özellikle şeker oranı yüksek meyveleri sütle kombinleyebilirler. Bu şekilde yapılan tarifler şeker ilaveli veya tatlandırıcı ilaveli tatlıya göre daha sağlıklıdır. Kuru kayısı, kuru incir, kuru hurma ve muz, sütlü tatlılarda şeker ve tatlandırıcı yerine kullanabilir.
Kabak çekirdeği, yüksek kolesterol ve kan şekeri düzeyleri gibi diyabetik faktörlerin önlenmesine yardımcı olabilir. İçindeki hipoglisemik özellik, şeker hastalarının kan şekeri düzeylerini daha iyi yönetmelerine yardım eder.
Fazla miktarda tüketilen ay çekirdeği ve tuzlu fıstık gibi çerezlerden de hem kilo almayı kolaylaştırıcı etkileri hem de diyabete davetiye çıkarmaları nedeniyle uzak durmak gerekiyor.
Kahvaltıda protein kaynağı olarak peynir ve yumurta, elzem yağ asitleri içeren yağlı tohumlardan ceviz, badem, fındık ve zeytin mutlaka tercih edilmeli. Hem vitamin-mineral ihtiyacını karşılamak, hem de lif miktarını arttırmak için bol yeşillik türleri ve meyve tüketmek de büyük önem taşıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri