Sirkeli suda yıkadığımız bir adet kuru soğanı dörde bölerek, tencerede kaynatılan 2 bardak klorsuz su içine atın. Bu şekilde yaklaşık beş dakika kaynattıktan sonra soğan suyu kürünüz hazır olacaktır.
Hijyen açısından önce soğanları sirkeli bir suda yıkamak gerekir. Ardından ise bir adet kuru soğanı dörde bölmelisiniz. Orta boy bir tencereye bölünen soğanları atarak, üzerine 2 bardak klorsuz su ilave ederek kaynatın. Yaklaşık 5 dakika soğanları kaynattıktan sonra soğan suyunu süzün.
1 orta boy kabuklu soğan yıkanır, soğanı eliniz ya da sert bir cisimle biraz ezin. 2 su bardağı su koyulur ve cezvede 5 dakika kaynatılır. Elde edilen kaynar soğan suyunun ılınması beklenir. Ilık bir şekilde sabah akşam bir su bardağı bu sudan içilir. bardak içilir.
Soğan Kürü Neye İyi Gelir? Soğan kürü, kilo vermeye yardımcı olan ve bunun yanında iyi huylu prostat büyümesi, miyom, polikistik over, kıl dönmesi, hamile kalma, menopoz gibi rahatsızlıkları tedavi edici özelliğe sahip olan doğal bir kürdür. Soğan, doğal antibiyotik olarak da bilinen bir sebzedir.
Bunun yanı sıra son dönemlerde oldukça aranan soğan suyunun faydaları şu şekildedir; - Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. - Soğan suyu sindirimin kolaylaştırılmasına da yardımcı olur. Özellikle mide problemleri yaşayan kişiler soğan suyu ile daha sağlıklı bir mideye sahip olabilirler.
İlgili 25 soru bulundu
Kaynayan suyun içine bir adet ince kabukları soyulmuş soğanı dörde bölüp ekleyin. Yaklaşık 5 dakika boyunca soğanın su içinde kaynamasını sağlayın ve altını kapatın. Tencere içindeki soğanı bir süzgeç yardımı ile süzün.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
- Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. - Soğan suyu tüketimi kan şekerinin dengelenmesini ve düşürülmesini sağlar. - Soğan suyu sindirimin kolaylaştırılmasına da yardımcı olur. Özellikle mide problemleri yaşayan kişiler soğan suyu ile daha sağlıklı bir mideye sahip olabilirler.
Kürü hazırlamak için kırmızı, beyaz ya da kahverengi kabuklu dilediğiniz çeşit birkaç soğana ihtiyacınız olacak. Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin. Dilerseniz kabuksuz da kullanabilirsiniz.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
Soğan Suyu Kürü Tarifi: Bir tencerenin içerisine bir soğan için 2 su bardağı kadar temiz içme suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra dörde böldüğünüz soğanları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra süzdürerek tüketin. İçerisine bal ya da limon ekleyebilirsiniz.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Vücuttaki her türlü iltihaplanmaya çare oluyor
Doğal bir antibiyotik olduğundan daha önce de bahsettiğimiz soğan suyu boğaz iltihaplanmasından idrar yolları iltihaplanmasına kadar birçok soruna iyi geliyor ve bu iltihapları kısa sürede tedavi ediyor.
Tuzlu kraker, cips içerisinde, Hazır çorbalar içerisinde, Mantı içerisinde, Katkılı un içerisinde kullanılabilir.
İşte cevabı... Soğan suyuna ihtiyaç duyduğumuzda, suyu bol olan yazlık soğanları kullanmalıyız. Soğanın suyunu çıkarmak için önce soğan soyulur ve rendenin püre yapmaya uygun gözenekleri üzerinde rendelenir. Rendelenen soğanın püresi bir süzgeç vasıtası ile süzülür, soğan posasından suyu ayrılır.
Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir. Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir.
Soğan özellikle A vitamini , C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengindir. A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı hem de göz sağlığını destekler B vitaminleri ise suda eriyen vitaminlerdir.
Soğan kabuğunda bulunan mikrop öldürücü maddeler, boğaz yolunda oluşan iltihabı temizleme görevini üstlenir. Soğan kabuğu ile kür hazırlayıp tükettiğiniz takdirde, solunum yolu problemlerini giderip sağlıklı günlerinize kavuşabilirsiniz.
SOĞAN SUYU KÜRÜ TARİFİ:
Soğan suyu yağımı için soğanları bölerek 5 ila 10 dakika arasında kaynatmak gerekir. Bu işlemin ardından soğan süzülür. Sıcak içilmemesi önerilir. Soğan suyu ılıdıktan sonra hızlı bir şekilde içilmelidir.
Soğan Suyunu Kimler İçemez? Soğan suyu kürünü kan şekeri değerleri normalin altında olan bireyler yani Hipoglisemisi olan kişiler ve adet döneminde olan kişiler kullanmamalıdır. Adet dönemini düzene sokmak isteyen kişiler adet dönemlerinin bittikten sonra 1 hafta geçmesini beklemeli ve öyle kullanmalıdır.
Yüce Rabbimizin bize sunduğu doğal ve şifalı bitkilerden biri de soğandır. Soğuk algınlığına, grip, astım ve bronşit hastalıklarına faydalıdır ve nefes yollarını açar, öksürüğe karşı etkilidir.
Soğan, her an kolaylıkla bulabileceğiniz sebzelerden biri. Aynı zamanda bir antioksidan deposu olması, oldukça sağlıklı sonuçlar almanızı sağlıyor. Pişmiş soğan ise bu noktada öne çıkıyor. Çiğ soğana oranla çok daha faydalı olan pişmiş soğan, adeta doğal bir antibiyotik görevi görüyor.
Soğan zarı da şikayetlerin oluşmasında rol oynayabilir. Mide ve bağırsak hassasiyeti olanların çiğ soğan yerine pişmiş soğan tüketmeleri önerilir.
Aksi takdirde soğuk algınlığı zatürre gibi daha ciddi sorunlara davetiye çıkarabilir.Bir Uruguay tarifi olan limon ve soğan karışımı soğuk algınlığına karşı etkisiyle bilinir. Soğan kalp rahatsızlıkları, diyabet, kemik erimesi ve daha pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri