En iyi kanallar ise 1 6 ve 11 dir. Çünkü bant genişlikleri en iyi olan bu kanallar. Önemli olan kanalın boş yada dolu olması değil diğer ap lerle çakışmamasıdır.
Normal şartlarda 2,4 GHz için bant genişliği 20 Mhz olmalıdır. 5GHz için ise bant genişliği 40 Mhz olarak ayarlanmalıdır.
Bunun için; Modem arayüzüne 192.168.2.1 veya 192.168.1.1 IP kullanarak giriş yapın ve kablosuz ağ ayarlarına gidin. Kanal kısmından seçmek istediğiniz kanalı seçin.
5Ghz ise 5,180 ila 5,850Ghz arasında çalışır. Burada da her kanal 5Mhz ile ayrılır ve bu şekilde 36 ila 165 arasında kanal kullanılabilir. Bu sayede 5Ghz 802.11ac gereksinimleri kapsamındaki, 160Mhz bant genişliğini karşılayabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Mevcut modeminizi yenisiyle değiştirebilirsiniz. İnternet hizmet sağlayıcısını değiştirebilir veya geniş bant paketinizi yükseltebilirsiniz. Ev ağında kaç cihazın çalıştığını kontrol edin ve kullanılmayan cihazların bağlantısını kesin. Arka planda çalışan bant genişliği gerektiren uygulamaları ve görevleri kapatın.
Wifi güçlendirici yorumları dikkate alındığında; en iyi wifi güçlendirici markaları sıralamasında Tenda, Xiaomi ve Mercusys bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi olarak ise Tenda A9, Xiaomi Mi Wifi Pro ve Mercusys ME30 modelleri sıklıkla öneriliyor.
5 GHz bandını kullanırken, Radar Birlikte Varlık modunu (DFS) kullanmadığı için 36, 40, 44 ve 48 kanallarını seçmenizi öneririz.
5 GHz hattı ise 2.4 GHz hattına göre daha az yoğundur. Sistemdeki yoğunluk daha az olduğunda veri akışı daha hızlı gerçekleşebilir. Ayrıca 2.4 GHz ağına göre daha yüksek hızlara da sahip olabilirsiniz. Download ve Upload hızınız da daha fazla olur.
2.4 GHz; 600 Mbps'e kadar internet hızı desteklerken 5 GHz'de bu oran 1300 Mbps'dir. Bu açıdan bakıldığında 5 GHz frekansının çok daha iyi hizmet verdiğini söyleyebiliriz. Bu gerçekten de doğru bir tanım. 5 GHz frekansını kullandığınızda daha yüksek hızlara ulaşabilirsiniz.
MHz bir frekans birimidir, elektromanyetik ortamda yaptığınız işlemlerin frekansını belirler. İstediğiniz işleme göre iki seçenek de farklı avantajlar ve dezavantajlar sunar. Daha geniş bir alan için 40 MHz ideal olabilirken, bazı ayarlamalarda 20 MHz ile çok daha yüksek verim alabilirsiniz.
802.11n (Wi-Fi 4)
802.11n standardı ile Wi-Fi daha hızlı ve güvenilir hale geldi. 300 Mbps'lik maksimum teorik aktarım hızını destekledi. Bu hız çoklu anten kullanımıyla 450 Mbps'ye kadar ulaşabiliyor, ancak bunun için uyumlu cihazlarınız olması gerekiyor.
1.WiFi Kanal Ayarı
2,4GHZ frekans bandında, 5MHZ aralıklarla 11. veya 13 kanallar kullanılmaktadır. Kablosuz cihazlar birbirine komşu frekans kanallarını ya da aynı kanalları kullanırlar ise birbirlerinin sinyal kalitelerini daha çok bozucu etkiye sebep olurlar.
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır.
Bağlantı gücü, desibel milivat veya dBm cinsinden ölçülen RSSI'ye (Alınan Sinyal Gücü Göstergesi) karşılık gelir. dBm rakamının önünde bir eksi işareti olacak, ancak endişelenmeyin: -50 dBm veya üzeri herhangi bir sinyal mükemmel bir Wi-Fi sinyalini temsil eder. -80 dBm'nin altına inerseniz sorun yaşıyorsunuz demektir.
2.4GHz için En iyi kanal 11 dir, ama %20 modemlerde verimli olur, ikinci seçenek ise 6 dır.
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
En iyi kanallar ise 1 6 ve 11 dir. Çünkü bant genişlikleri en iyi olan bu kanallar.
Yüksek frekanslı işlemciler, daha fazla işlemi daha hızlı gerçekleştirebilir. GHz işlemci ile daha yüksek performanslı bir bilgisayara sahip olabilirsiniz. Yüksek frekanslı işlemcilere sahip bilgisayarlar, daha hızlı çalışan programlar ve daha kolay veri işleme gibi avantajlar sağlayacaktır.
Bu sadece bir isim kısaltmasıdır. Aslında “5G” standartı yeni yapılandırılmakta olan “mobil standart” iken, “5 GHz Wi-Fi” hali hazırda kullanılmakta olan kablosuz ağ frekans bandı uygulamasıdır. Sonuç olarak; ikisi de farklı standart ve uygulamalardır.
3- Modeminiz Destekliyorsa 5GHz Kullanın
Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak arayüze ulaşın. Ardından menüden “Kablosuz Ağ Ayarları” kısmına tıklayın. Burada yer alan “Band” bölümünden 5 GHz'yi seçin. Bu frekansta daha az cihaz vardır.
802.11n, Çoklu Giriş / Çoklu Çıkış, MIMO (Multiple Input / Multiple Output), adı verilen bir protokol sayesinde 2,4 GHz ve 5 GHz frekanslarının her ikisini de aynı anda kullanabilmektedir. MIMO teknolojisi, iletilecek bir bilginin parçalara ayrılıp farklı antenler üzerinden karşı tarafa gönderilmesini sağlar.
%4 indirimle TP-Link RE305 1200 Mbps Wifi Güçlendirici 780 TL'ye, %13 indirimle TP-Link RE200 Dual Band 750 Mbps Wifi Güçlendirici 539 TL'ye, %5 indirimle TP-Link RE705X AX3000 Wifi Güçlendirici 1.599 TL'ye, %10 indirimle TP-Link RE300 1200 Mbps Wifi Güçlendirici 613 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Bağlantı hızı da göz önüne almanız gereken unsurlar arasında yer alıyor. İnternet hızınıza bağlı olarak bu noktada seçim yapmanızı tavsiye ediyoruz. Başlangıç seviyesinin ise 300 Mbps olduğunu belirtelim. Derlememizde hem 300 Mbps hem de daha yüksek hızları destekleyen cihazlar yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri