Hem damla sakızı hem de uçucu yağ, kozmetik ve ilaç sektöründe ve antioksidan özelliğinden dolayı kanser ilaçlarında kullanılacak. Özellikle gıda katkı maddesi olarak raf ömrünü uzatması için kullanılacak."
Bu ürün gıda katkı maddesi, gıda koruyucusu, kozmetik sektöründe ve kanser önleyici olarak piyasada tüketilmekte. Uçucu yağı ayırdığımızda da kalan kolofan kısmı da gıda sektöründe kullanılan damla sakızı olarak kıvam artırıcı, kıvam verici, gıdaların raf ömrünün uzatılmasında değerlendirilecek.
Yer fıstığı kabukları bazı yörelerde kaynatılarak tüketilmektedir. Bu su içerdiği biochanin maddesini 4 kat fazla artırır. Bu madde vücuttaki tüm bakteri ve zararlı hücreleri idrar yolu ile söküp atar. Ayrıca yer fıstığı suyu yaraların iyileşmesinde ve ağrıların şiddetini azaltmada kullanılır.
Bu nedenle küspesi, karma hayvan yemi üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Dış kabuğunda bile yüzde 66 selüloz var. Bu nedenle hem hayvan yemi olarak, hem sunta yapımında hem de kanatlı hayvanlara altlık olarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca kömür yapımında da yer fıstığı kabuğu kullanılıyor." dedi.
Bahçenizi daha iyi hale getirmenin yanı sıra, fıstık kabukları cıva emisyonlarından kaynaklanan kirliliği temizlemek için de iyidir. Bu kabuklar ayrıca toprağınızın daha fazla organik madde tutmasına yardımcı olur ve sentetik gübre ihtiyacını azaltır.
İlgili 45 soru bulundu
1 Ton Fıstık Kabuğu : 5.500 KCAL'dır = 300 TL.
Fındık kabuğunun tonu kaç TL olarak yapılan araştırmada fabrika çıkış 1 Ton Fındık Kabuğu Fiyatları 2023 yılı için; sezon talep ve arza göre 2000 TL ile 4300 TL arasında satışı gerçekleşmektedir.
Kuru yemişler kavrulduğunda daha lezzetli bir hale geliyor, tazeleniyor, şüphesiz. Kavurma sırasında ilave edilen tuz ve ısı ayrıca mikropların öldürülmesine de yardımcı oluyor.
Yer fıstığı kabukları bazı yörelerde kaynatılarak tüketilmektedir. Bu su içerdiği biochanin maddesini 4 kat fazla artırır. Bu madde vücuttaki tüm bakteri ve zararlı hücreleri idrar yolu ile söküp atar. Ayrıca yer fıstığı suyu yaraların iyileşmesinde ve ağrıların şiddetini azaltmada kullanılır.
Damar esnekliğini koruyarak kan akışının artmasını desteklemektedir. Bitkisel protein nedeniyle antioksidan flavonoidler, doymamış yağ asitleri ve içeriğindeki posa sebebiyle karbonhidrat toleransını iyileştirdiği ve tokluk kan şekerini dengelediği için tüketimi şeker hastalarına önerilmektedir.
Fıstık sakızı hemoroit için, ülser için, ciğer iltihaplanması için, bağırsak iltihaplanması gibi birçok hastalığa iyi gelir. Ayrıyetten açık yaralarda kullanılır, Fıstık sakızı melhemini hem yerler hem de yaraların üzerine sürerler çünkü yaraları tedavi edici özelliği vardır...
Fıstık B6, B9 ve E vitaminlerinin yanında; niasin, riboflavin, thiamin gibi maddeleri ve sağlık açısından oldukça faydalı olan pantotenik adında bir asit içerir. Potasyum, manganez, bakır, kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum, çinko ise fıstığın içerdiği minerallerin bazılarıdır.
ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI NELERDİR? - Damarları genişleterek kanın vücutta daha rahat dolaşmasını sağlarken, kolesterol seviyesini düşürür ve kalp sağlığını korur. İçerdiği faydalı yağ sayesinde vücudun kilo almasını önler beraberinde ise enerji oranını artırır. - Kandaki şeker miktarını dengeler.
Antioksidan deposu
Özellikle göz sağlığı için oldukça önemli iki antioksidan olan lutein ve zeaksantini en çok içeren kuruyemiştir. Bunların dışında Antep fıstığı, kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki sağlayan antioksidanlardan polifenol ve tokoferolü de içerir.
Örnekler içerisinde antepfıstığı meyve kabuklarının en yüksek holoselüloz içeriğine sahip olduğu anlaşılmaktadır. Bunun yanısıra lignin miktarı temel alındığında ise fındık meyve kabukları ön plana çıkmaktadır. Ayrıca fenolik madde miktarının beklendiği üzere kestane ve fındıkta daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
Çok tatlı fıstıklardır ve genellikle kabuklu olarak kavrulur ve satılır. Ayrıca haşlanmış yerfistiği olarak taze kullanım için mükemmeldir. Her dört temel fıstık türünde, tohum ve üretim amaçlı birkaç çeşit vardır.
İnce tuzlu kabuk istenilen ölçüde soyulup, tuz oranı damak tadına göre ayarlanarak yenir.
Yer fıstığı, sağlıklı yağlar ve yüksek kaliteli protein ile doludur. Güçlü bileşenleri kalp sağlığını destekler ve diyabet tedavisine yardımcı olur. Yer fıstığı faydaları, kemik ve kasları güçlendirmesi, mideyi koruması, kalp sağlığına destek olması ve kansere karşı koruyucu görev üstlenmesi olarak sıralanabilir.
Kulağa garip gelse de kalori bakımından fazla olan yer fıstığının doğru miktarda tüketildiğinde kilo vermeyi kolaylaştırdığı kanıtlanmış. Yaklaşık 32 tane yer fıstığı hem 164 kalori olması hem de 14 gram yağ olmasına rağmen kilo vermeyi kolaylaştırıyor.
Kötü kolesterolü düzenleme konusunda oldukça iyi olan yer fıstığı hafızayı güçlendirir. Aynı zamanda kalp damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Bu sebeple inme riskini azaltır. Kabızlıktan korur, beyin gelişiminde etkilidir.
Dengeli tüketilen yer fıstığı kansere, cilt hastalıklarına, kalp hastalıklarına, saçlara, depresyona ve daha birçok olumsuz durumlara karşı iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda kemiklerin güçlenmesini, hafızanın güçlenmesini, yaraların iyileşmesini, safra taşları oluşumlarının engellenmesini sağlar.
Bir kişi ortalama 70-75 kg zuruflu fındık toplayabilmekte ki bu da ortalama 23-25 kg kurutulmuş fındığa denk gelmektedir [2, 5].
Bu konudaki yapılan eksik ve hatalı uygulamalar neticesinde ilimiz fındık verimi dekara 80-90 kg olarak gerçekleşmektedir. İlimizde fındıkta verimi dekara 10 kg artırdığımız takdirde ilimize yılda 200 milyon TL, fındıkta 1 randıman artışı ise 40 milyon TL yıllık gelir sağlamakta.
580–650 adet kabuklu fındık 1kg. Gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri