Döşü ikiye bölün ve 85 derecede minumum 6.30 saat maksimum 8 saat boyunca pişirin. Pişirdikten sonra tavada döşün iki tarafını da kızartın ve fazla yağını kağıt havluya emdirin. Sinirlerini temizledikten sonra döşü porsiyonlara bölün, ekmeklerin üzerine yerleştirip soğan tozu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Döş, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda göğsün yukarı ve ön bölgelerinden kesilerek elde edilen kemikli bir ettir. Döş, bonfile ve kontrfile gibi kemiğe en yakın etlerden olduğu için lezzetli bir ettir. Köfte, hamburger, sucuk, sosis gibi kıymalık ürünler ile yağlı kuşbaşı yemeklerinde tercih edilir.
Kuzu sırtı neresi olduğu kolayca tahmin edilebilir. Kuzu sırtı, küçükbaş hayvanın döş ve kuyruk sokumu arasında kalan bölümünden çıkarılır. Koyun ve kuzuların, yani küçükbaş hayvanların ön kol ve arka ayaklarının arasında kalan kısmın altına döş denir.
Kuzu Boşluk
Kuzu boşluk çok yağlı bir ettir ve çoğunlukla İnegöl köfte yapımında kullanılır.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Öncelikle pişirme esnasında etin içine defne yaprağı veya kereviz yaprağı koymak kokuyu giderebilir. Yemeğe göre içerisine havuç, soğan, sarımsak gibi sebzeler eklemek de kokuyu hafifletecektir. Bazı baharatlar koyun etinin kokusunu hafifletir. Nane, kimyon ve kekik en çok tercih edilenlerdir.
Eti pişmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin.
Sağlıklı et için yavaş yavaş pişirmeyi tercih edin. Ayrıca sağlıklı et için ek yağ kullanmamaya dikkat edin. Etin piştiğinde yumuşak olması için, haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Pişmiş et ve çiğ eti birbirine değmeyecek şekilde saklayın.
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz. Bu sayede etin protein yapısında değişiklik olacak ve yumuşayacaktır.
Koyunun arka ayaklarında yer alan parçalara but adı verilir. Yağsız ve yumuşak etli bölümdür. Lezzetli bir kuzu ve koyun eti için but önerilir.
Kuzu eti, lezzeti bakımından en çok beğeni alan hayvansal gıda ürünleri içerisinde ilk sırada yer almaktadır. Kuzu etinin but kısmı, arka ayaklarında bulunan etlere ve etlerle beraber kemiklere verilen isimdir. Bu et bölümü, kuzu etinin en lezzetli ve en iyi yerlerinden biri olarak görülüyor.
Kuzu budu yıkanır bıçakla delikler açılır ve bir su bardağı su ile ocağa alınır. Yaklaşık bir saat suyunu çekene kadar kısık ateşse pişirilir. Sıvıyağ dökülüp arkalı önlü kızartılır. Yarım su bardağı su daha eklenerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
Kuzunun sırt kısmından çıkan filetonun dilimlenmiş halidir.
Marine edilen dana döş, mühürleme işleminden geçtikten sonra tarife uygulanabilir. Dana döş etini kavurma için kullanacaklar, tuzu en son tavaya eklemelidir. Tuz dana döş etini ve diğer etleri sertleştirmektedir. Kavurma yaparken ortalama 1 saat kadar orta ateşte etleri kavurabilirsiniz.
Ortalama et haşlama süresi etin gramajına ve türüne bağlı olarak 30 dakikayla 1,5 saat arasında değişiyor. Eğer kemiksiz küçük bir etiniz ya da kuşbaşı etiniz varsa bu süre 30 dakika kadar olacaktır. Daha fazla haşlarsanız etiniz sertleşebilir.
Kuzu Döş Kıyma – 200₺ / kg – Kasap- Butcher of Mağusa.
Çitil, bir süre sonra Romanov koyunlarının etinin bilindik koyun etleri gibi kokmadığını fark etti. Girişimci genç, daha lezzetli olan ve kokmayan Romanov koyunlarına talebin her geçen gün artığını söyledi. Romanov koyunları ürettiklerini ifade eden Çitil,"Bu ırk daha çok üretim amaçlı, damızlık üretilen bir ırk.
Hem kolay pişsin hem de lokum gibi bir et olsun istiyorsanız bonfile tercihinde bulunabilirsiniz.
Wagyu sığırlarından elde edilen et kalitesiyle bilinir ve yüksek fiyata satılır. Bu sığırların da cinsleri olduğu için Tajima cinsi eti olan kobe etinden söz etmek gerekir. Bütün dünyada bu kadar nam salmış bir et neden böylesine meşhur olmuş ve herkes tarafından tercih edilen et haline gelmiştir biraz buna değinelim.
ET NASIL YUMUŞACIK OLUR? Etin yumuşak olmasındaki bir diğer püf nokta ise sirke kullanmaktır. Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir.
Eti dinlendirmemek
Taze ette biriken laktik asit, etin sertleşmesine ve zor pişmesine neden olur. Eğer kullanacağınız et çok taze ise kavurma yapmadan önce en az bir gün dolapta dinlendirmek etin sertliğini alır ve pişmesini kolaylaştırır.
Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası: Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın. Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur.
Pişirirken doğru bir şekilde mühürlemeli ve böylece eti yumuşacık yapacak olan suyunun içinde kalmasını sağlamalısın. Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar. Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir.
Tuz eti sertleştirir. Ete baharatı da tuzu da pişmesine yakın katılmalıdır.
Karbonatın protein parçalayıcı özelliği sebebiyle, et pişirirken içine eklenen bir miktar karbonat, etin yumuşak olmasını ve proteinlerinin daha kolay parçalanmasını sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri