Şifa kaynağı kuzu ilikli kemikleri ister yemeği pişirirken içine atın beraber pişirin, ister suyunu çıkarın saklayın. İlaçtan, antibiyotikten uzak durmak isteyenler için birebir. Özellikle çocuklarınızın yemeklerinde mutlaka kullanın.
Kuzu, danadan daha az toksik olması nedeniyle tercih nedeni. Danada daha çok ilik ve kolajen var.
Çorba, pilav, sos yanı sıra tüm yemeklerde kullanabileceğiniz, kolajen kaynağı olduğu için tek başına içerek tüketebileceğiniz faydaları saymakla bitmeyen ilikli kuzu kemik suyu artık elinizin altında.
Kolajen bakımından son derece zengin olan ilikli kemik, gençleşmek isteyenlerin bir numaralı ilacıdır. Aynı zamanda sağlık deposu olan kemik iliğinin faydaları bununla sınırlı değildir. Kemik iliğini kaynatıp suyunu içerek ya da iliği yiyerek sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Kemik suyu için kemik seçilirken nelere dikkat edilmeli? Bol eklemli ve ilikli koyun veya dana kemiği kullanabilirsiniz. Böylece kemik suyunuzda daha çok ilik yer alacaktır.
Kemik suyunda; protein, A vitamini, B12 vitamini, E vitamini, demir ve fosfor bulunur.
Balık kolajeni, en çok kullanılan kolajen olması dolayısıyla listenin en üst sırasında yer almaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi balık kolajeni, deniz canlılarından elde edilmektedir.
En kısık ateşte 3-4 saat kaynatın. Kemikleri suda dinlendirerek temizlediğiniz için, kaynarken üst tabakada biriken köpükleri almanıza gerek yok. En az 3-4 saat kaynatmaya devam edin.
Kemikleri uzun uzun güzelce yıkayalım. Kemikler bir bütün halindeyse 2-3 parçaya ayıralım. Sonrasında bu kemikleri 2-3 saat sirkeli suda bekletelim. Ardından kemikleri tenceremize alıp üzerine geçecek kadar su ilave edip, en yüksek ateşte hızlıca ısıtıp tam kaynamaya yakın ocağı ateşten alıp suyunu süzerek döküyoruz.
İlikli kemik suyu hazırlarken en yaygın karşılaşılan sorun suyun jelleşmemesidir. Bu sorun genellikle çok fazla su kullanmaktan ya da yüksek ısıda kısa süreli kaynatarak suyu hazırlamaktan kaynaklanmaktadır. Suyun jelleşmesi için ona biraz zaman vermek ve kemik miktarına uygun su kullanmak gerekir.
Pişirme sürenizde 60-70 dakika kadar olacaktır. Düdüklü tencerede kemikli et yemeğini servis tabaklarına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak hastalıklara karşı savunma sistemimizi güçlendirir. Doğal olarak kolajen içeren kemik suyu, hücrelerin yenilenmesini sağlar, kas ve kemik sistemini güçlendirir, hücreleri yaşlanmaya karşı korur” diye konuştu.
6 saatin ardından etleri ve ilikleri kemiklerden ayırıyoruz. Suyun içine tekrar kemikleri koyup, bir bardak sirke ekliyoruz. Kaynamaya başladığında mum alevinde bu kez 18 saat kaynatıyoruz. 18 saatin sonunda kemik suyumuz hazır.
İlikli kemik suyunun içerisinde doğal olarak kolajen ve protein bulunur. Eklem sorunlarından selilüte, cilt kırışıklarından sarkmalara ve vücut iltihaplanmalarına kadar birçok rahatsızlığa faydası olan ilikli kemik suyunun bu etkisi içeriğinde bulunan glukozamin bileşiği ve kolajen miktarından kaynaklanmaktadır.
Kemik alın kardeşim. Kemiği her türlü kemiği düşük ısıda pişirip, haşlayıp rahatlıkla her sabah tüketilebilir. Gençlerimizin, çocuklarımızın enerji kaynağıdır.
Yüksek miktarlarda kemik suyu tüketimi kalp damar rahatsızlıklarını tetiklemekte ve kolesterol hastalıklarına yol açmaktadır. Çünkü kemik suyu bol miktarda kolesterol içeren bir besindir. Bu yüzden kolesterolü yüksek olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilmemektedir.
Geniş bir kap içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirkenizi de ekleyip 1 saat kadar suda kalmalarını sağlayın. Kemikleri süzerek düdüklü ya da geniş bir tencerenize alarak kaynatmaya başlayın. Geniş olmasına özellikle dikkat edin hafif köpürmeler olacaktır.
İkinci yöntemse kemikleri doğrudan bir tencereye alıp üzerini 2 parmak kadar geçecek suyla kaynatmak ve kaynatılan bu ilk suyu dökmek.
Çağla Şikel'de güzelliği, cildi için Collagen seçimini Nutraxin'den yana kullandı..!
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Kolajen eksikliğinin en belirgin belirtilerinden biri kırışıklıklar ve nemini kaybeden kuru bir cilttir. Kolajen cildin esnekliğini sağladığı için kolajen miktarı azaldığında çizgiler, kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Ciltte kuruluk meydana gelir ve kremler cildi nemlendirme de yetersiz kalır.
Kemik suyu her gün içilir mi? Kemik suyu günün her saatinde içilebilir. Eğer yaşa bağlı kemik erimesi veya eklem ağrıları yaşıyorsanız gün aşırı 1 çay bardağı tüketebilirsiniz. Kemik suyu gelişim çağındaki çocuklara da haftada 2 kez içirilebilir.
Et ve kemik suyu
Et suyu veya kemik suyunun lezzet arttırıcı rolü dışında pek fazla faydası bulunmamaktadır. Ancak kemik tek başına kalsiyum, magnezyum, fosfor kaynağıdır, et ise protein, demir, enerji, B grubu vitamin kaynağıdır. Ancak etteki ve kemikteki bu önemli besin ögeleri haşlanmaları ile suyu geçmez.
Domuzdan başka olarak boğazlanıp kanları akıtılan bütün hayvanların deri, ciğer, yürek, dalak ve damarları ile etleri arasında kalıp akmayan kanları temizdir. Buna göre kemiklerde bulunan ilikleri yemek de caizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri