Etlerimizi yağ koymadan kendi suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Kendi suyunu saldığı anda 1 tatlı kaşığı sirkeyi ekliyoruz (sirke etin yumuşak olmasını sağlar ve etin ağırlığını alır) etler suyunu çektikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve yine 1 tatlı kaşığı sirke koyuyoruz pişmeye bırakıyoruz.
İlk 2 saat 200 derecede ve son 1 saat 150 derecede kuzu kol etinizi pişirin. Etiniz 3 saat pişirme sonrasında tel tel ayrılan bir kıvamda olacak. Arzuya göre pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Bütün ete aynı işlemi yapıp eti tuzladıktan sonra hazırladığımız yağlı kağıda yerleştirip sağdan soldan önce yağlı kağıt ile sonra alüminyum folyo ile sıkıca hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 2, 5 saatte pişirin. Et süre sonunda istediğiniz gibi kemiklerinden sıyrılır hale geliyor.
Bu arada patates ve havucu soyup patatesleri iri iri doğrayın havuçları yuvarlak küp doğrayın etleri yumuşanmış mı kontrol edin yumuşanmışsa doğradığımız sebzeleri tencereye ilave edip karıştırın kaynamaya bırakın tam pişmiş lokum gibi olmuşsa ocaktan alıp pilav eşliğinde sıcak servis yapın Deneyeceklere şimdiden ...
Etiniz oda ısısındayken (buzlu ve donmuş şekilde olmamalı) bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine su ilave edin. Ocağın üzerine alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Eğer kemikli ya da büyükçe bir etiniz varsa suyu ekleyip ocağın üzerine aldıktan sonra ara ara kontrol ederek 1 - 1,5 saat arasında pişirin.
İlgili 27 soru bulundu
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz. Bu sayede etin protein yapısında değişiklik olacak ve yumuşayacaktır.
Kuzu eti yumuşak olduğundan severek yiyorlar. Yapılışı itibariyle oldukça pratik bir yemek olan Kuzu İncik Haşlamayı zamanınız kısıtlı ise düdüklü tencerede pişirmeniz akıllıca olacaktır. Düdüklü tencerede 20 dakikada pişen kuzu incikler, normal tencerede 1 saatte ancak pişiyor çünkü.
Öncelikle pişirme esnasında etin içine defne yaprağı veya kereviz yaprağı koymak kokuyu giderebilir. Yemeğe göre içerisine havuç, soğan, sarımsak gibi sebzeler eklemek de kokuyu hafifletecektir. Bazı baharatlar koyun etinin kokusunu hafifletir. Nane, kimyon ve kekik en çok tercih edilenlerdir.
Etleri soğuk suya koyup, kaynayana kadar ısıtma ve daha sonra soğuk sudan geçirip suyunu süzme tekniğidir. Ağır ateşte kaynamaya bırakılan etin üzerinde biriken köpükler temizlenir. Kaynadıktan hemen sonra tencereden çıkarılır.
Kekiği ve karabiberi de serptikten sonra 45 -55 dakika tekrar düdüklü tencerede pişmeye bırakıyoruz. Açtığınızda lokum gibi bir sonuçla karşı karşıyasınız. 😍 isterseniz pişirdikten sonra 5 dakika fırınlayabilirsiniz. Not : Düdüklü tencerelerin pişirme süresi farklılık gösterdiği için 45-55 dakika yazdım.
Koyunun arka ayaklarında yer alan parçalara but adı verilir. Yağsız ve yumuşak etli bölümdür. Lezzetli bir kuzu ve koyun eti için but önerilir. Nefis fırın yemekleri ve ızgara için koyun but tercih edebilirsiniz.
Alüminyum ile kaplanan tepsinin üstüne 1 santim kalınlığımda tuz hamuru serin ve üzerine budu koyun ve budun her tarafını tuzla kaplayın. 250 derece fırında 4 saat kadar pişirin.
Öncelikle eti güzelce temizleyip yıkıyorsunuz, kanlı suyu iyice çıksın içinden. (Suda bekletmede yapabilirsiniz). Sonra orta boy tencerede eti yaklaşık 45 dakikada haşlayın. Zamanı olmayan düdüklü tencerede kullanabilir.
Haşlamalık kemikli et ve kemiksiz kırmızı etle hazırlanabildiği gibi kuzu eti, dana eti de kullanılabilir. Dana haşlama için düdüklü kullanmak daha uygundur. Kasaplarda haşlamalık et olarak ayrıca satılan etler tercih edilebilir. Tavuk eti haşlama da yaygın olarak yapılır.
Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası: Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın. Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Kuzu etini kuşbaşı olarak doğrayalım. Kuru soğanı, domateslerin kabuklarını soyup, kırmızı ve yeşil biberi de ufak olmayacak şekilde hepsini doğrayalım. Daha sonra genişçe bir tavayı ocağa alalım ve iyice ısıtalım. Tava ısınınca eti tavaya ekleyip et suyunu salıp geri çekinceye kadar pişirelim.
Tencereye sıvı yağı koyalım üzerine parça etlerimizi koyup arkalı önlü 3'er dk. Kızartalım. Bu işleme mühürleme diyoruz. Amaç etin içindeki lezzeti hapsetmek etleri mühürledikten sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su koyalım ve pişmeye bırakalım.
Etler iri ve büyükse bir çay kaşığı karbonat eklemenizi de önereceğiz. Karbonat ile haşlanan etler ekstra yumuşaklığa sahip olmaktadır. Düdüklü tencere içindeki kemikli et 30 dakika piştiğinde lokum kıvamını elde edebilirsiniz.
Peki Koyun Eti Kokar Mı? Koyun eti tercih etmeyenler “koktuğunu” iddia ederler ki bu bir gerçektir. Bunun sebebi, koyunun çoğunlukla açık havada çeşit çeşit ot yiyerek beslenmesinden kaynaklanır. Haliyle, yedikleri otun tadı ve kokusu hem sütlerinin, hem de etlerinin kokusunu değiştirir.
Etlerimizi yağ koymadan kendi suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Kendi suyunu saldığı anda 1 tatlı kaşığı sirkeyi ekliyoruz (sirke etin yumuşak olmasını sağlar ve etin ağırlığını alır) etler suyunu çektikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve yine 1 tatlı kaşığı sirke koyuyoruz pişmeye bırakıyoruz.
Kuzuyu pişirmek için çevirme işlemi ortalama bir kuzu için en az 4 saat kadar olmaktadır.
Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti; kuzu kaburga veya kuzu incik gibi birçok tarifte kendine yer bulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri