Bu unutulmamalıdır. kaşıntının devam etmesi hastalığın devam ettiği anlamına gelmemelidir. Tedavide kullanılan çeşitli ilaçlar vardır.
Terapotik endikasyonlar K wellada Shampoo %1, pediculus capitis (ba~ biti) enfestasyonlannm tedavisinde kullanthr. Tek bir tedavi ile bitlenme vakalarmm% 97-99'u iyile~ir. Gerekirse 7-10 gun sonra uygulama tekrarlanabilir. HARiCEN KULLANILIR.
İlaç 12 saat vücutta kaldıktan sonra tekrar banyo yaptırılır. Tedaviden sonra yeniden Skabies' e yakalanma 24 saat sonra olabilir. 1 hafta sonra eğer tedavi başarısızlığı varsa 2'nci tedavi uygulanır. Permetrin: KWELLADA LOSYON (120ml) kullanılabilir.
Uyuz Şampuanı Kullanımı
Bu şampuanlar, uyuzun neden olduğu kaşıntı, kızarıklık ve döküntüleri azaltmaya yardımcı olur. Uyuz şampuanı, içerisinde uyuz tedavisinde kullanılan özel bir bileşen olan permetrin barındırır. Bu bileşen, uyuzun neden olduğu kaşıntı ve döküntüleri azaltır.
Uyuz enfeksiyonu esnasında sıklıkla kaşıntı, ödem ve kızarıklık bulguları vardır. Kwellada ile tedavi esnasında bu şikayetlerde geçici bir artış görülebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Bunlar yaklaşık dört ile sekiz hafta arasında yaşar ve bu süre içinde deriye her gün yumurta ve dışkı bırakırlar. Bu da bir süre sonra deri reaksiyonlarına neden olur. Uyuz böcekleri insan vücudu dışında bir ile iki gün arasında giysilerde ve yatak takımlarında yaşamaya devam edebilirler.
Kaşıntı uyuz böceklerinin doğrudan etkilemediği deri bölgelerine bile yayılabilir. Parmak araları, ayak parmakları, el ve ayak bilekleri, omuzlar, dirsekler, meme uçları ve genital bölgeler öncelikle etkilenen bölgelerdir. Özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda saçlı baş, yüz, avuçlar ve tabanlar da etkilenebilir.
Uyuz tedavisinde en sık kullanılan tedaviler permetrin içeren kremlerdir. Bunun yanında kükürt ve benzil benzoat içeren kremler de kullanılmaktadır.
Kükürtlü sabun uyuz tedavisinde kullanılmaktadır. Uyuz mikroskopik miteların cildin altına gömüldüğü zamanlarda ortaya çıkabilir. Bu mitelar ağrıya ve kaşıntıya sebep olur. Kükürt bu miteları öldürür.
Temizlik için yüksek sıcaklıkta (60°C ve üzeri) yıkama yapmalısınız. Yüksek sıcaklık, uyuz mikrobu ve yumurtalarının ölmesine yardımcı olur. Doğru çamaşır yıkama ürünleri ve deterjan eklemek ve normal bir yıkama programı kullanmak da önemlidir. Temizlik sonrasında, uyuzlu kıyafetleri güneşte kurutmanız önerilir.
KWELLADA® nedirve ne i~in kullambr? KWELLADA ®, uyuz (scabies) enfestasyonlarmm tedavisinde kullamhr.
Uyuzun kızarıklığı ve kaşıntısı, tedavi başarılı olsa ve tüm akarlar ve yumurtalar öldürülmüş olsa bile, tedaviden sonra birkaç hafta ila bir ay sürebilir. Sağlık uzmanınız, şiddetliyse kaşıntıyı hafifletmek için ek ilaçlar yazabilir.
Permetrin, belirtildiği şekilde kullanıldığında güvenli ve etkili olup uyuz akarlarını ve yumurtalarını öldürür, uyuz tedavisi için ilk tercih edilen ilaçtır.
Kuru saç ve cilt yeterli miktarda KWELLADA® ile ıslatınız. Gerekli KWELLADA® miktarı saçın uzunluğuna göre değişir. Tek bir tedavi ile bitlenme vakalarının % 97-99'u iyileşir. Gerekirse 7-10 gün sonra uygulama tekrarlanabilir.
KWELL ®_p Medikal Sampuan ba~ biti (pediculus capitis) ve kas1k biti (phthirus pubis) enfestasyonlannm tedavisinde kullanthr.
İlk verdikleri Kwellada Losyon. %5 Permetrin içeren bu losyon uyuz tedavisinde ilk aşama. Salgından dolayı kısıtlı şekilde bulunuyor.
Uyuz tedavisi için kullanılan yaygın ilaçlar şunlardır:
Kükürt: Kükürt merhemi, cildi kurutarak akarlara zarar verir ve uyuz semptomlarını azaltır. Tedavi, uyuzun neden olduğu semptomları azaltmak ve enfeksiyonu öldürmek için birkaç hafta sürebilir. Tedavi sırasında kaşıntı azalacak ve uyuz lezyonları iyileşecektir.
İlaçlar 1 hafta veya doktorunuzun önerdiği gün sayısı sonrası mutlaka tekrarlanmalıdır. Bunun nedeni yumurta halindeki uyuz akarları ilaçtan etkilenmezler. Eğer 2. Uygulama yapılmaz ise yumurtadan çıkan larvalar tekrardan enfeksiyona neden olur.
Permethrin %1 ve 5 krem, losyon ve şampuan (Zalvor, Kwellada, Nix): Toksisitesi az, sarkopta etkisi güçlüdür. İlaç, akşam bir duştan sonra baş hariç bütün vücuda kaşınmayan yerler dahil uygulanır, çıkarılan giysiler tekrar giyilir, 7-8 saat sonra yeniden duş alınır.
Sirke asidik yapısıyla cildin ph değerini değiştirir. Bu durum 0,3 ile 0,5 mm boyutundaki, mikroskobik yani gözle görülemeyen akarların ölmesine sebep olur. Ayrıca uyuz hastalığının belirtileri arasında yer alan kaşıntı ve döküntü gibi şikayetleri gidererek cildin iyileşmesine yardımcı olur.
Bu hastalıklar özellikle yaşlılar ve çocuklarda çok görülür." dedi. Uyuz hastalığının daha çok soğuk havaların yaşandığı kış döneminde görüldüğü, kışın soğuktan korunmak için çok fazla giyildiğini ve bunun da terleme fonksiyonlarını bozduğunu söyleyen Özçelik, "Soğuktan korunmak için bir çok şey giyiyoruz.
Derinin altına giren uyuz parazitleri buradaki dokudan beslenir. Kaşıntı ile başlayan hastalık ilerleyen süreçte yaraya dönmektedir. Uyuz paraziti taşıyan insanlarla temas etmek hastalığın bulaşmasına neden olur.
Çocuklarda ise baş, yüz, boyun, avuç içi ve ayak tabanlarında yayılma görülebilir. Bu bölgelerdeki yayılmaya yetişkinlerde pek rastlanmaz. Bazı durumlarda dişi uyuz akarlarının derinin altına yerleşmesi sonucu burada yaşama ve üreme amacıyla açtıkları tüneller görülebilir.
Uzun araştırmalara karşın uyuzun iğne veya hap şeklinde, yaygın deyişle ''içten kesecek'' bir tedavisi bulunamamıştır. Bu nedenle deriye sürülerek böcekleri öldüren ilaçlar kullanılır.
Yıkanamayan her şey iyice süpürülmelidir. İşlem sonrasında süpürgenin vakum torbası atılmalı ve vakumu ağartıcı ve sıcak suyla iyice temizlenmelidir. Çamaşır suyu ve sıcak su, uyuz akarları içerebilecek diğer yüzeyleri temizlemek için de kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri