KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
normalde kyk yurtlarında cumartesi/pazar günleri ve resmi tatiller izinden sayılmaz.
"Derslere sürekli devam etme zorunluluğu bulunmayan öğrenciler, devam zorunluluğu bulunmayan sürelerde “özel izin”li sayılır ve bu süreler öğrencinin izin süresinin hesabında dikkate alınmaz." gibisinden bir yazı yazıyor.
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler.
İlgili 44 soru bulundu
KYK İzin Problemi
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.
Yurda kaydolduktan sonra gelmesem olur mu? Aynı yarıyıl içerisinde mazeretsiz olarak 15 gün yurtlara gelmeyen öğrencilerin kayıtları silinir.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
KYK yurt kahvaltı: Hafta içi 06.30-12.00, hafta sonları ise 06.30-12.30. KYK yurtlarında akşam yemeği: Hafta içi ve hafta sonu 16.00-22.30 saatleri arasında yapılmakta. KYK yurtlarında hafta sonu da yemek var.
Bu işlemi yapmak için KYK kapsamında e-Devlet'e giriş yapıp sol üst bölümdeki izin işlemlerinden izin talep et kısmına tıklanması gerekmektedir. Açılan sayfada izin adresi, öğrencinin telefon numarası, çıkış ve giriş tarihleri de doldurulmalıdır. Formun doldurulması beraberinde onaya göndermek mümkündür.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
KYK'da Misafir Öğrenciye Yemek Verilmiyor.
KYK yurdunda kalan öğrencilerin dışarıda kalma izni 75 günden 30 güne düşürüldü Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıllık 75 gün olan yurt dışında kalma hakkı, 30 güne düşürüldü.
m) Bu fıkrada sayılan fiil veya hallere benzer davranışlarda bulunmak. MADDE 23 – (1) Kınama cezası; öğrenciye yurt içindeki davranışlarında kusurlu bulunduğunun yazılı olarak bildirilmesidir.
Asil listede yer alan öğrenciler direkt olarak kayıt yaptırma hakkı kazanırken yedek sırada bulunanlar sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar veya yurtlardan ayrılanlar oldukça yedek sıradaki kişilere sıra geliyor.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
TİP 5 - 6 KYK YURDU: En lüks olarak bilinen bu 5. be 6. tip KYK yurtlarında, odalar 1-2-3 kişilik olmakla birlikte odaya özel tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca oda içinde öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak eşya bulunmaktadır. Aylık ödemesi 510 - 570 TL'dir.
2023-2024 eğitim öğretim yılı için KYK yurt ücretleri şu şekildedir: TİP 1. Ücret: 345 lira. TİP 2. Ücret:405 lira. TİP 3. Ücret:405 lira.
MADDE 30 - (1) Yurttan süresiz çıkarma cezasını gerektiren haller şunlardır: a) Yurdun içinde veya dışında hırsızlık yapmak.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor.
5) Yurtta alkollü içki bulundurmak veya yurda alkollü gelmek kesinlikle yasaktır. 6) Yurda her tür yanıcı, parlayıcı, patlayıcı madde sokmak ve bulundurmak yasaktır.
KYK yurtlarında konaklayan öğrencilerin izin günleri, genellikle üniversite akademik takvimi ve yurt yönetimi tarafından belirlenir. Bu izin günleri, yarıyıl tatili, yaz tatili gibi dönemsel aralıklarla veya özel dönemlerde verilebilir.
Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler. KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme tarihleri 10 Temmuz ve 27 Ağustos şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri