Öğrenci, ön lisans bölümünde iken yurtta kalmak için başvuruda bulunursa, ön lisans eğitimini tamamlayana dek (2 yıl), lisans eğitimi için başvurduysa 4 yıl yurtta kalma hakkına sahip oluyor. Bunun için yeniden başvuru yapılmasına gerek yoktur. OKULUM UZARSA KYK YURDUNA YENİDEN BAŞVURU YAPMAM GEREKİR Mİ?
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
* Öğrenciler KYK yurtlarında okudukları bölümün normal bitiş tarihine kadar barınabilir. Örneğin 4 yıllık bir programa kayıt olan öğrenci ilk yıl yurda kayıt olması halinde en fazla 4 yıl kalabilir. * Okulu uzayan bir öğrenci en fazla okuduğu bölümünün normal bitiş yılı kadar yurtta barınabilir.
Üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarında ikinci öğretim olarak öğrenim gören öğrenciler, devlet yurtlarında barınma hakkı elde edebilir.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Yani yönetmeliğe göre okulu uzayan öğrenciler bir yıl daha yurtta kalabilir. KYK'nın resmi internet sitesinde, Yurtlarda Barınma Hak ve Süresi başlığı altında şu bilgilere yer veriliyor: "a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapılmaktadır. Öğrenim süresi uzayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmamaktadır. 19. Burs/kredi taahhütnamesinde bulunan kredi miktarı ile ödenen kredi miktarı aynı mıdır?
Yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans, lisans, ön lisans ya da doktora öğrenimi gören öğrenciler, devlet yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
Kredi ve Yurtlar Kurumunca, burs veya kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs veya kredi alabilmektedir.
Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar yurt başvuru hakkı bulunmaktadır.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
Kredi ve Yurtlar Kurumunca, burs veya kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs veya kredi alabilmektedir.
KYK yurtlarda ücretsiz konaklama yaş aralığı 18-25 arasındaydı. Bugünkü açıklamaya göre artık yaş sınırı 30'a yükseltirdi ve aralık 18-30 yaş oldu. Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklama şöyle: Bir müjde de gençlerimize vermek istiyorum.
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burslarının ne zaman yatacağı, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) üzerinden burs almaya hak kazanan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. 2024 yılı kredi ve burs rakamlarının da zamlanmasıyla birlikte artık lisans öğrenciler 2 bin lira burs alacak.
MADDE 30 - (1) Yurttan süresiz çıkarma cezasını gerektiren haller şunlardır: a) Yurdun içinde veya dışında hırsızlık yapmak.
Farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir.
İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
KYK Yurtlarında Ücretsiz Konaklama Şartları Nelerdir? Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler.
Kişinin yurtta çalışması halinde yarı zamanlı ücret alıyor olması gerekir. Yani part time şeklinde çalışan kişinin asgari ücretin altında ödenek alması halinde yurtta kalabilmesi mümkündür. Fakat asgari ücretin üzerinde alıyorsa; bu durumda yurtta kalamayacağı bilinmektedir.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler. Ancak bu tatil süreleri yıl içindeki akademik takvime bağlı olarak değişebilir.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
KYK bursu kaç yıl, ne kadar süreyle verilir? KYK bursu normal öğrenim süresi boyunca verilir.
17-OKULUM UZADI. BURS/KREDİ ALMA HAKKIM DEVAM EDİYOR MU? Kurumumuz tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapmaktadır. Ek süre okuyan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılamaz.
2022-2023 eğitim öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ücreti aylık 1.250 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak güncellenmişti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri