Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kız çocukları kaç yaşına kadar baba?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kız çocukları kaç yaşına kadar baba?

01.10.2008 tarihinden önce bekar kız çocuğu evlenene kadar babası üzerinden sağlık yardımı alabiliyorken, 01.10.2008 tarihinden sonra öğrenim durumuna göre en fazla 25 yaşına kadar sağlık yardımı alabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

18 yaşını doldurmuş kız çocuğu babasının sigortasından yararlanabilir mi?

18 yaşın üzerindeki kız çocuklar, 01.10.2008 öncesi bakmakla yükümlü olunan kişi olarak sağlık yardımlarından faydalanmıyorsa; erkek çocukları gibi yaş ve eğitim durumlarına göre anne veya babasının sağlık sigortasından yararlandırılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: durmusaksoy.com

Babadan sigorta ne zaman biter?

CEVAP 22- 18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: firuzanhukuk.com

25 yaş üstü babanın SGK'dan yararlanabilir mi?

25 YAŞINA KADAR

Eğer anne veya babanın sigortası aktifse sistem, öğrencilik bilgisini otomatik işliyor ve öğrenci anne ya da babası üzerinden öğrenim süresi boyunca sigortadan yararlanabiliyor. İşlem otomatik gerçekleşmezse Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak aktifleştirilmeli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Çocuklar kaç yaşına kadar sigortadan faydalanır?

18 YAŞINDAN KÜÇÜK HER ÇOCUK BEDAVA GSS'LİDİR 1 Ekim 2008 günü yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince kız-erkek fark etmez çocuklara en fazla 18 yaşına kadar sağlık hizmeti verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Çocuklarımıza kaç yaşına kadar bakmak zorundayız? - Nihat Hatipoğlu Sorularınızı Cevaplıyor 15 Ekim

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kız çocukları GSS primi öder mi?

18 yaşından büyük kızlar, GSS primi ödemek zorunda

Yasanın yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 gününden itibaren, çalışan veya emekli olarak herkes GSS''li ve bunların bakmakla yükümlü oldukları çocukları (18 yaşından küçük çocukları) ise prim ödemeden GSS sigortalısıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

18 yaşına girince sigorta düşer mi?

18 yaşını dolduran gençler anne ve babalarının sağlık hizmetleri faydalanma hakkından çıkarılıyorlar. Üniversiteye başlayamadıkları bu birkaç aylık sürede de Genel Sağlık Sigortası'ndan yani SGK hizmetlerinden faydalanamaz duruma düşüyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Kız çocuğu babasının sigortasından yararlanabilir mi?

Babam emekli sandığına bağlı ve ben onun sağlık güvencesinden yararlanabilir miyim? Eşinden boşanmış olan kadın babasının sigortası üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.yeniakit.com.tr

Üniversite Öğrenci kaç yaşına kadar babasının sigortasından yararlanabilir?

Üniversite öğrencisi babanın sigortasından yararlanma yaşı kaçtır? Üniversitede öğrenim görenler; 25 yaşını tamamladığı tarihe kadar anne ve ya babasından sağlık hizmeti alabilmekte.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sksdb.sinop.edu.tr

25 yaşına girince sigorta kesilir mi?

Üniversiteden mezun olan bir genç, 24 yaşındaysa iki yıl değil bir yıl prim ödemeden sağlık hizmeti alabilir, yaş 25'i geçti mi primini kendi ödemek durumunda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Memur kız çocuğu kaç yaşına kadar sağlıktan yararlanır?

Ayrıca, lise veya dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yüksek öğrenimden mezun olanlar ise 25 yaşını geçmemek üzere mezun oldukları tarihi izleyen günden itibaren iki yıl süreyle sağlık hizmetinden yararlanabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Üniversite öğrencileri kaç yaşına kadar sigortalı?

Üniversitede öğrenim görenler; 25 yaşını tamamladığı tarihe kadar anne ve ya babasından sağlık hizmeti alabilmekte. Eğer anne ve ya babanın sigortası aktifse sistem öğrencilik bilgisini de otomatik çekmekte ve öğrenci anne ve ya babası üzerinden öğrenim süresi boyunca sigortadan yararlanabilmekte.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgkbilgisi.com

Üniversite öğrencisi genel sağlık sigortası öder mi?

Okuyorlarsa lise için 20, yüksek okul için 25 yaşına kadar prim ödemeyecekler. Liseden yeni mezun olmuş öğrenciler de 120 gün boyunca (üniversiteyi kazanıp-kayıt oluncaya kadar) prim ödemezler ama üniversiteye girememişlerse artık prim ödeyecekler. Part-time çalışanlar tam ay GSS primini kendileri öderler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

18 yaşına gelince ne oluyor?

18 yaşındakiler

Evlenebilirler. Genel ve yerel seçimlerde oy kullanabilirler. Kendi pasaportlarını çıkartabilirler. Dini cemaatlere üye olabilir veya bunlardan ayrılabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: infofinland.fi

Üniversiteden mezun olduktan sonra sigorta ne kadar devam eder?

Bu arada üniversiteye başlarsa, 25 yaşını dolduruncaya kadar sağlık hizmetinden yararlanmaya devam edebiliyor. Üniversiteden mezun olan 23 yaşındaki bir genç 2 tam yıl süreyle GSS primi ödemeden sağlık hizmetinden yararlanabilirken, mezuniyet tarihinde 24 yaşında olan genç için bu imkan 1 yıl sağlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Sağlık güvencem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Yani e-devlet sitesinin sosyal güvence ya da sosyal güvenlik kurumu sayfasına girmek gerekir. Sonrasında e-devlet sitesine TC kimlik no ve şifre ile giriş yapmak gerekir. En son primleriniz hangi sigorta biriminden ödeniyorsa onu bulmanız ve buna göre sosyal güvencenizi öğrenmeniz mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Babamın sigortasından yararlanmak için ne yapmalıyım?

Çocuğun SGK kaydı nasıl yapılır, e devletten olur mu? Çocuğun ebeveynlerinden biri üzerinden bakmakla yükümlü olunan kapsamında sağlık aktivasyonu yapılmış ise, kurum ünitelerine müracaat ve yazılı talep halinde bu kayıt değiştirilerek diğer ebeveyni üzerinden çocuğun hak sahipliği açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Gelir testi nasıl yapılır?

Gelir Testi Nasıl Yaptırılır? Kişilerin gerekli kurumlara müracaat ederek bizzat başvurusu ile yapılabilmektedir. Bu başvuru sırasında kişilerin nüfus cüzdanlarını yanında bulundurması gerekmektedir. Kendilerine verilen gelir testi formunu doldurup teslim edilmesi yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusula360.com

Yetim aylığı alanlar GSS primi öder mi?

Çalışanların genel sağlık sigortası primleri işverenleri tarafından ödeniyor. Emekliler ve SGK'dan malullük, dul ve yetim aylığı alanlar ise prim ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

4a isteğe bağlı sigorta primi ne kadar?

4/A isteğe bağlı sigorta primi, 2023 yılında günlük 54,21 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu tutar, 1 gün için en düşük miktarı ifade eder. Örneğin 20 gün 4/A kapsamında sigortalı çalışan biri, kalan 10 gün için 542,1 TL isteğe bağlı prim öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hangikredi.com

Hiçbir sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?

Sağlık Güvencesi Olmayanlar Nereye Başvuracak? Sağlık güvencesi olmayan kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yaparak Genel Sağlık Sigortası (GSS) sisteminden faydalanmak istediklerini belirtmesi gerekmektedir. İsteyen vatandaşlar online olarak da başvuru yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olayinkolayi.com

Gelir testi nerede yapılır?

GELİR DURUMU DEĞİŞENLER TEKRAR BAŞVURABİLİR Mİ? Genel sağlık sigortalılardan gelir durumu değişenler durumunun değiştiği tarihten itibaren yeniden gelir testi için Adres Kayıt Sisteminde yer alan ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

18 yaşından sonra ailem bana karışabilir mi?

Seçme ve seçilme hakkı bulunuyor. İşgüzar, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "gençten kasıt, Medeni Kanun anlamında 18 yaşından küçüklerdir" dedi. 18 yaşını geçmiş kişilerin, kadın ya da erkek, aynı evde bulunmaları konusunda ise, kanun gereği ailelerin bile müdahale hakkı bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

17 yaş sigorta emekliliğe sayılır mı?

18 yaş öncesi sigortanın emekliliğe etkisi

Kanun maddesinden açıkça görüleceği üzere 18 yaş altındaki çalışmalar sigorta başlangıcı sayılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Sigorta girişi en erken kaç yaşında başlar?

Sigortalının 18 yaşını ikmal ettiği tarihin sigorta başlangıç tarihi kabul edilmesi için, mutlaka 18 yaşını ikmal ettiği tarihi kapsayacak biçimde çalışmasına gerek yoktur. Öncesinde uzun vadeli sigorta kollarına tabi çalışması bulunmakta ise yine 18 yaşını ikmal ettiği tarih sigorta başlangıcı kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasantok.av.tr
Önceki makale
1 gece hiç Uyumazsak ne olur?
Sonraki makale
Sevgi Plajı Ücretli mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT