Kızılay Maden Suyu, Türkiye'nin en zengin magnezyum oranına sahip maden suyudur.
Gerçek bir mineral deposu olan maden suyunun içinde demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, silikat ve bikarbonat vb. mineraller vardır. Sodanın içine ise belirli bir mineral yoktur.
Kula maden suyu yüksek kalsiyum, magnezyum , bikarbonat , potasyum mineralleri ile 3644 mg/lt ile TÜRKİYE'nin en yüksek zengin mineralli maden suyu grubundadır.
Kızılay Erzincan Doğal Maden suyu içerisindeki 317ml/L toplam magnezyum bakımından Türkiye'nin yüksek magnezyumlu maden suyudur.
Sağlık üzerindeki olumlu etkisi yüzyıllardır bilinen Kızılay maden suyu, her yıl Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında çeşitli testlerden geçiriliyor. Kaynağından başlayıp tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm süreci kontrol altında tutan Kızılay, yapılan testlerle de doğal ve sağlıklı maden suyu ürettiğini kanıtlıyor.
İlgili 29 soru bulundu
Kızılay Maden Suyu, Türkiye'nin en zengin magnezyum oranına sahip maden suyudur. Zengin magnezyum oranı kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Kas ağrılarının giderilmesinde ve krampların önlenmesinde yardımcı olur. Mineraller vücudun her dönem ihtiyaç duyduğu elementlerdir.
Günde bir bardak içilen maden suyu günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Ayrıca kalsiyum içeriği ile kemikleri kuvvetlendirerek osteoporozdan korur. Özellikle çocuklarda büyüme döneminde ve hamilelikte artan mineral ihtiyacının (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum gibi) karşılar.
Genel sağlık, sindirim desteği ve keyif için içiyorsanız: Sodyum alımını çok abartmadan en yüksek magnezyumu alabileceğiniz ürünü hedeflemenizi öneririm. Bu durumda yine Kızılay Erzincan, Uludağ, Beypazarı ve (bol bol içerim diyorsanız) San Pellegrino ile Akmina en iyi seçenekler.
Maden suyu, kemikler için en önemli mineral olan kalsiyum kaynağıdır. Vücuttaki kemik, diş vb. dokulara yaptığı katkıyla, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Günde bir bardak içilen maden suyu günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Ayrıca kalsiyum içeriği ile kemikleri kuvvetlendirerek osteoporozdan korur.
Magnezyum eksikliği belirtileri arasında; iştahsızlık, bulantı, kusma, saç dökülmesi, kabızlık, yorgunluk ve halsizlik sayılabilir. Daha şiddetli vakalarda ise; kas krampları, kardiyak aritmiler, uyuşma, konsantrasyon eksikliği, zihinsel bulanıklık, fibromiyalji görülebilir.
Her zaman doğallığın en sade halini size getiren Kızılay İçecek, 1926 yılından bu yana Afyon Gazlıgöl'den zengin mineralli ve 2014'ten beri Erzincan Akyazı'dan zengin magnezyumlu kaynakları ile özel tatları hijyenik kontroller sağlayarak sizlere ulaştırıyor.
Türkiye'nin ilk, günümüzün ise en modern mineralli su fabrikası olan Afyon Mineralli Su Fabrikası'nda, Klasik Maden Suyu, Meyve Aromalı Maden Suyu ve Meyveli Maden Suyu üretilmektedir. Afyon'dan sonra 2014 yılında Erzincan'da kurduğu Mineralli Su Fabrikası ile Türk Kızılay, ihracat ağını her geçen gün geliştirmektedir.
Maden suyunun sağlığa faydalarının esprili bir dille anlatıldığı reklam filmlerinde; Kızılay Erzincan'ın içerdiği magnezyumun kalp ve kas sağlığına, Kızılay Afyonkarahisar'ın zengin mineralleri ile sindirime iyi geldiği mesajları veriliyor.
Listemizin ilk sırasında Beypazarı doğal maden suyu yer alıyor. Maden suları doğanın insanoğluna sağladığı doğal mucizelerden biri. Beypazarı da bu mucizeyi en doğal şekilde sunmayı hedefliyor. Öte yandan en iyi maden suları arasındaki yerini de yıllardır korumaya devam ediyor.
Başta kalsiyum, magnezyum, potasyum, bikarbonat, demir ve silikat olmak üzere Beypazarı doğal maden suyunun litresinde 3323,27 mg insan vücudu için faydalı onlarca mineral bulunmaktadır.
Zengin yer altı kaynaklarından elde edilen Beypazarı sade soda 200 ml 6'lı, vücudun ihtiyaç duyduğu mineral desteğini yüksek derecede sağlar. Sıvı nitelikte bir gıda olduğundan dolayı tercih edilen sodanın pH değerine bakılmalıdır. Beypazarı sade sodanın pH değeri 6.3 ile 7.1 arasındadır.
Günde Ne Kadar Maden Suyu İçilmeli? Maden suyu yetişkinlerde günde en az 2 şişe tüketilmelidir. Özellikle sindirim problemi yaşayan kişilerin günde 2 şişe maden suyu içmesi önerilmektedir. 7 yaşından büyük olan çocuklar günde 1 şişe maden suyu tüketebilir.
Maden suları, yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmelidir. Ayrıca fazla tuz içeren maden suları, idrarla kalsiyum atılımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur.
Genel kanının aksine maden suyu ile soda aynı içecek değildir. Maden suyu tamamen doğaldır. Soda ise mineral maddesi az, yapay karbondioksit katılmış sudan elde edilmektedir. Doğal maden suyu, diğer adıyla mineralli su, yer altındaki çatlaklardan ilerleyerek kendiliğinden yeryüzüne çıkar.
Doğal maden suyu, içme suyu yerine tüketilebilecek yegane besindir. Vücudun sıvı ihtiyacını doğal yoldan karşılarken zengin içeriği destekleyici etki sağlar.
Peki maden suyu alırken nelere dikkat etmeliyiz? Son olarak Avrupa Birliğinin kabul ettiği yasal düzenlemeye göre bir mineralli suda magnezyum değeri en az 50 mg/L, kalsiyum için en az 150 mg/L , bikarbonat için 600 mg/L , sülfatlı mineralli sular için kabul edilen Avrupa Birliği değeri ise en az 200 mg/L dir.
Tıpkı yemeklerden yarım saat önce ve yarım saat sonra içilen suyun zayıflamaya yardımcı olması gibi maden suyu da yemekler ile birlikte tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
Magnezyum takviyesinden faydalanabilmek için magnezyumu şelat şeklinde, yani amino asitlere bağlanmış şekilde almalıyız, bunlar : Magnezyum sitrat, magnezyum malat, magnezyum orotat, taurat ve magnezyum glisinattır. Mg oksit kullanmayın çünkü bu form temelde bir müshildir.
Fazla miktarda çinko tüketmek, özellikle tek başına takviye halinde almak magnezyum emilimini azaltır.
Tükenmişlik, güçsüzlük, iştah kaybı, mide bulantısı, kusma, vücutta uyuşmalar ve kramplar magnezyum eksikliğinin belirtileri arasında gösteriliyor. Bitter çikolata, avokado, kuruyemişler, yağlı balıklar ve tohumların magnezyum açısından oldukça zengin besinler olduğu belirtiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri