Lahana suyu, besleyici zenginliği sayesinde sindirim sistemini temizlemeye ve vücudun arınmasına yardımcı olur. Lahana suyu mide ülserini tedavi edilebilir. Lahana suyu midesinde ülser bulunan hastaları üçte bir oranında iyileştirdi.
Zengin lif kaynağı olması sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyor, hem tok kalmayı hem de bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlıyor.
Mide iç yüzeyinin iltihaplanması olarak adlandırılan mide iltihabı can yakıyor. Uzmanlar bu rahatsızlığın çaresinin lahanadan geçtiğini bildiriyor.
Nasıl uygulanır? Hazırladığınız lahana suyu kürünü yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra olarak aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz. Sabah 1 su bardağı, akşam 1 su bardağı olarak lahana suyunu 3 gün boyunca için. 3 günün sonunda 3 gün ara verin ve tekrar 3 gün uygulayın.
Taze sıkılmış lahana suyu bağırsak mukozası üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Gastrite karşı taze lahana suyu kullanılması tavsiye edilir.
İlgili 38 soru bulundu
Bu özelliğiyle ülsere en iyi gelen besinlerde biri. Konu mide ülseri tedavisi olduğunda lahana oldukça güçlü bir sebze olarak karşımıza çıkar. Mide ve sindirim sistemi açısından faydalı bir besin olan lahana, lifli içeriği ile birlikte sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor.
Kırmızı lahana hem salatası ile hem de suyu ile mideyi rahatlatan bir sebzedir.
Fazla lahana tüketmek gaz ve şişkinlik gibi mide sorunlarına yol açar. Çok fazla lahana suyu tüketimi idrar yolu enfeksiyonuna ve tahrişe neden olabilir.
İdrar yolu enfeksiyonu gibi çeşitli iltihapların tedavisinde de lahana suyunun içilmesi tavsiye edilir. Kansızlık problemleri yaşayanlar kan değerini yükseltmek için lahana suyu kullanabilir. Lahana suyu damar sertliği riskini azaltır bu yüzden kalp ve damar hastalıkları bulunanların lahana suyu içmesi tavsiye edilir.
KOYU YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Brokoli, lahana, kara lahana, Brüksel lahanası, ıspanak, yeşil fasulye, kuşkonmaz ve bezelye gibi sebzeler ise, gastrite iyi gelen koyu yeşil yapraklı sebzelerden bazılarıdır.
Lahana suyunun mide ve bağırsak çeperlerindeki mukoza yapısına destek olarak ülserin oluşmasını engellediği veya mevcut ülserin tedavisine yardımcı olduğunu belirtiyor. Bir diğer faydası ise vücutta bulunana ağır metallerin atılmasına yardımcı olur.
Bol miktarda lif içeren bu yönüyle bağırsakların daha aktif bir şekilde çalışmasına olanak tanıyan ıspanak, lahana ve karnabahar gibi sebzeler; mide yanmasına iyi gelen yiyecekler listemizin diğer vazgeçilmez besinleri!
Lahana suyu kısa zaman içerisinde vücuttaki iltihapları temizler. - Lahana suyu, kalp- damar rahatsızlıklarına karşı tüketilecek olan sağlıklı içecektir. Lahana suyu; damar sertliğini minimuma indirmektedir. - Bağırsak sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan lahana suyu; kişiyi kolon kanserinden korur.
Beyaz lahanayı aşırı olarak tüketildiği durumlarda vücut yoğun miktarda su kaybına uğrar. Bundan dolayı da gaz ve şişkinlik şikayeti ortaya çıkabilir.
Lahana suyu kalp ve damar hastalıklarına karşı tüketilebilecek sağlıklı bir içecektir. Damar sertliği riskini en aza indirir. Lahana suyu cilde faydaları ile de dikkat çekiyor. Antioksidan ve bol mineralli bir sebzeden elde edildiği için ciltte yağlanma ve sivilce oluşumunu önlemektedir.
Zengin lif kaynağı olması sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyor, hem tok kalmayı hem de bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Sağlıklı bir sindirim ve boşaltım sistemi için beyaz lahana gibi lif açısından zengin besinleri tüketmeye özen gösterin.
Lahana kürü ne kadar tüketilmelidir? Bitkinin hazırlanan suyu, 5 gün boyunca tüketilmeli, 4 gün ara verilmeli ve 5 gün tekrar tüketilmelidir. Bu şekilde kolaylıkla toksinlerden arınmak ve zayıflamak mümkündür. Yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra içilmelidir.
Düşük kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilebilir. Lahana hangi organa iyi gelir? Lahananın iyi geldiği organlar arasında beyin, kalp, bağırsak ve göz bulunur. Bu organlar lahananın içinde yer alan A, B ve C vitamini, antioksidan ve polifenol sayesinde güçlenir.
Beyaz lahana, besleyici ve faydalı sebzelerden biridir. Antioksidan etkisi kuvvetli olan lahananın, iltihap önleyici, kalp hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır.
Aşırı sıcak ve soğuk gıdalar ile içeceklerden uzak durulmalı Gazlı içeceklerin yerine su tüketilmeli. Bol miktarda taze sebze ve meyve ile beslenilmeli. Yüksek lifli gıdalar, balık, tavuk, hindi göğsü gibi az yağlı etler, ev yapımı yoğurt, yulaf ezmesi, tam tahıllar gastrite iyi gelen besinler arasında bulunmaktadır.
Ülserin en sık belirtisi ağrıdır. Ağrı, yanma ve tırmalanma şeklinde olabilir. Hastaların çok büyük bir bölümünde ağrı görülür. Bunun yanı sıra iştahsızlık, bulantı, kusma, şişkinlik ve erken doyma hissi de ülser belirtisi olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri