Laptopunuzun aniden kapanmasının nedenlerinden biri donanım arızaları olabilir. Bu arızalar genellikle aşırı ısınma, fanın düzgün çalışmaması, RAM, hard disk veya batarya sorunları gibi durumlardan kaynaklanır. Örneğin, işlemci veya GPU aşırı ısındığında, laptop kendini koruma altına alır ve otomatik olarak kapanır.
Bilgisayarınızın kendi kendine kapanmasının sebebi, anakart, fan ya da ekran kartından kaynaklı olabilir. Bu sorunların hepsi ciddi problem kaynaklarıdır. Bilgisayarınızı bilgisayarcıya götürmeniz gerekebilir. Bilgisayar çalıştığı sürece ısınır.
Laptop kendi kendine Neden kapanır ? Laptop üzerine dökülen bir sıvı kendi kendine kapanmaya yol açabilir. Yanlış şarj cihazı kullanmak cihazın kapanmasına neden olabilir. Darbe vb gibi durumlar yaşandıysa laptop kendi kendine kapanabilir.
Bilgisayar sistemi olası bir tehlike anında sistem içerisinde ki bileşenlerin çalışmasını durdurarak sistemi ve verileri güvence altına alır. Böyle bir durumda bilgisayar sistemi bir an da kendi kendine kapanabilir.
Güç kaynağında herhangi bir problem yoksa bu kez güç butonunu kontrol edebilirsiniz. Güç butonlarının içerisine zamanla kir, toz gibi maddeler birikebiliyor. Bu sebepten dolayı açılan bilgisayar yapışkan düğme yüzünden tekrar kapanabilir. Dolayısıyla güç butonunda herhangi bir sorunun olup olmadığına bakın.
İlgili 28 soru bulundu
Güç seçeneklerini açın: Başlat'ı ve ardından Ayarlar >System > Power & uyku > Ek güç ayarları'ı seçin. Aşağıdakilerden birini yapın: Masaüstü, tablet veya dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız Güç düğmelerini seç'i seçin. Güç düğmesine bastığımdaseçeneğinin yanındaki Uyku'yu ve ardından Değişiklikleri kaydet'i seçin.
1- Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın. 2- On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun. 3- F11 tuşuna basın.
bataryayı çıkarın ve şarjdan da çıkartın. 30-60 sn kadar güç tuşuna basılı tutun. Sonra batarya ya da şarj cihazıyla açmayı deneyin.
Ondan önce kasanın içini temizleyin. Ardından güç kablosunu sökün ve BIOS pilini de çıkarın. Power tuşuna 15-20 kere ard arda basın. Sonra BIOS pilini ve güç kablosunu takıp tekrar deneyin.
Bilgisayarı sürekli olarak açık tutmak donanımların sürekli bir işlem görmesine, bu nedenle de kullanım ömrünün kısalmasına neden olacaktır. Bilgisayarı ihtiyacımız olmadığında kapatmak ve donanımları temiz tutmak, kullanım ömürlerini arttıracaktır.
Bakımları düzgün yapılan notebook parça kalitesine göre yaklaşık 20 yıl dayanabilir. Marka modele göre değişiyor. Dediğim gibi standart donanım ile oyuncu kategorisine sokulmuş ise sizin de dediğiniz gibi sorunlar olabiliyor. Fakat kaliteli donanım mevcut ise 20 yılı da çıkarabilir.
Kapanma Limiti
Genelde bu limitlerden biri -bilgisayardan bilgisayara- değişmekle birlikte 90 ila 98 derecedir. İşlemci sıcaklığı 90 dereceye ulaştığında sistem, ısınmadan dolayı parçaların zarar görmesini engellemek için otomatik olarak kendi kendini kapatacaktır.
Öte yandan bilgisayarı açık bırakmak, bilgisayarın güç dalgalanmalarından zarar görme riskini artırır. Bir dalgalanma koruyucusu, bu tehlikeye karşı önemli ölçüde koruma sağlar ancak bir güç dalgalanmasının bilgisayarınıza zarar vermemesini sağlamanın tek yolu bilgisayarı kapatmak ve fişini çekmektir.
Laptop ve PC Oturum Kapatma Tuşu Ne
Windows 10'u kapatmak için şu yolu izlemelisiniz: Başlat Menüsü / Aç – Kapa / Bilgisayarı kapat yolunu izlemek yani üç düğmeye tıklamak gerekiyor. Bunun yanında bu görevi kısa yol olarak tanımlayıp masaüstüne simge halinde ekleyebilirsiniz.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Bunun nedenleri arasında donanımsal veya yazılımsal arızalar, aşırı ısınma, güç kaynağı sorunları, virüsler veya sürücü sorunları yer alabilir. Eğer laptopunuz kapanıp açılmıyorsa öncelikle laptopunuzun şarjının dolu olduğundan emin olun ve şarj kablosunun doğru şekilde takıldığından emin olun.
Çökme belirtileri kendi başlarına belirli bir problemin göstergesi olmasalar da asıl sorunun niteliğini belirlemede yardımcınız olur. Cihazınızdan çıkan seste bazı teklemelerin olması PC'nizin nihayet çökeceğine ya da yanıt vermeyeceğine dair bir göstergedir.
Laptop'un elektrik bağlantısını kestikten sonra bataryayı yani pili çıkartın. Bu şekilde 10-15 saniye açma kapama düğmesine yani, power düğmesine basılı tutun. Daha sonra 10-15 dakika bu şekilde bekletin. Laptop'un pili olmadan doğrudan adaptörü bağlayın ve açmayı deneyin.
2. Seçenek: Yeniden başlatmak için Ctrl+Alt+Delete'i kullanma. Kilit ekranının sağ alt köşesinde Simge, en sağdaki simge olmalıdır. Görünen menüden Yeniden Başlat'ı seçin.
Bu sıfırlama seçeneği fotoğraf, müzik, video veya kişisel belgeler gibi kişisel dosyalarınızı saklayarak Windows işletim sistemini yeniden yükler. Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır.
Masaüstü ya da laptop siyah ekran sorunu nedenleri şunlardır: Monitörünüz veya ekranınızla ilgili bağlantı sorunları Görüntü bağdaştırıcısı sürücüsü güncelleştirme sorunları Son sistem güncelleştirmeleri veya yüklemeleriyle ilgili sorunlar.
Bilgisayarı açma ve kapatma: Bilgisayar kasanın üzerindeki power(güç-elektrik) düğmesine basarak açılır. Bilgisayarı kapatırken önce başlat düğmesine basarız. Daha sonra kapat seçilerek bilgisayarı kapatmış oluruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri