Lavantanın sakinleştirici ve ferah etkisi tüm evinizi sarsın, gece uykularınız rüyalara bulansın! Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!
Yapılışı: Kaynatılmış ve soğutulmuş suyu sprey şişesine koyun. Üzerine 1 çay kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı lavanta yağı ekleyip çalkalayın. Oda kokusu olarak kullanabilirsiniz.
Temizlik Spreyi: Bir sprey şişesine su ekleyin ve üzerine 10-15 damla lavanta yağı damlatın. Karışımı çalkalayarak iyice karıştırın. Ardından yüzeyleri temizlemek için bu spreyi kullanabilirsiniz. Özellikle masa, tezgah, pencere gibi yüzeylerde etkili olacaktır.
İlk olarak 1 litre su ve 2 çay kaşığı karbonatı bir tencereye alıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra oluşan karışımınıza istediğiniz aromada seçtiğiniz yağ veya yağlardan 15 ile 20 damla arasında eklemelisiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra oda kokunuz hazır hale gelir.
Portakal ve limon kokusu ile evler mis gibi koksun.
Portakal ve limon kabuklarının içlerini güzelce temizleyin. Ardından içlerine sırası ile deniz tuzu, nane ve karanfil ekleyerek odanızın güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Lavanta, nane veya adaçayı yağı gibi rahatlatıcı yağlar tercih edebilirsiniz.
Lavanta Kokulu Kolay Oda Parfümü Yapımı
Öncelikle 1 su bardağı suyu kaynat. Ardından kaynayan suyu bir kaba boşalt. İçine 1 yemek kaşığı lavanta, 2-3 damla gül yağı ekle ve karıştır. Sonrasında oda parfümünü şişeye boşaltıp bambu çubuklarını ekleyebilirsin.
Difüzöre nane, limon, tarçın, portakal, vanilya, biberiye gibi yağları yerleştirin. Ayrıca esansiyel yağları, kötü kokuların yoğun olduğu yerlere damlatın. Örneğin çöp kovasının içine 5 damla, mutfak giderine 5 damla ve banyoya 5 damla yağ dökerek daha güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.
Cam şişenin içine 4 damla tarçın yağı, 1 damla okaliptüs yağı koyun. Bu karışıma misket limonundan 2 damla ilave edin. Son adım olarak bambu çubuklarını yerleştirdikten sonra şişeyi odanın en güzel köşesine yerleştirin. Bu ferahlatıcı koku bambu çubukları aracılığıyla tüm odaya yayılacaktır.
Cilde doğrudan temas ettirilmemesi önerilen lavanta yağını kullanmadan önce avokado, badem ya da Hindistan cevizi yağı gibi ürünlerle karıştırmak doğru bir tercih olacaktır. Lavanta yağının en yaygın olarak kullanılan şekli ise uyku kalitesini artırmak için yastığa ya da yatağa damlatılmasıdır.
Lavanta yağı en çok buhurdanlık veya elektrikli difüzöre eklenerek kullanılıyor. Yayılan lavanta kokusu, sakinleştirici ve huzurlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda nefesi rahatlatmaya da katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra lavanta yağı cilt üzerinde de kullanılabiliyor.
Soğuk sıkım sabit yağlarla seyreltilerek kullanılır. Uçucu Yağlar Sabit Yağ ile Nasıl Seyreltilir? 50 ml. sabit yagˆ içerisine 10 damla lavanta uçucu yağı damlatıp karıştırarak seyreltiniz.
Söz konusu lavanta yağı spreylerini, saçınıza banyodan sonra uygulayabilirsiniz. Ürün; saçınızı beslerken aynı zamanda güzel kokusuyla farklı bir bakım ürünü kullanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Kalıcı doğal kokusu saçlarınız gün boyu güzel kokmasını kolaylaştırır.
1 litre suyun içerisine 2 çay kaşığı karbonatı ekleyip karıştırın. Mandalina, lavanta, vanilya, menekşe… İstediğiniz esans yağından 15 damla ekleyin ve çalkalayın. İşte oda parfümünüz hazır!
Lavanta yağı, yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliklere sahiptir. Yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmak, uykuya dalmanıza ve daha derin bir uyku almaya yardımcı olabilir. Lavanta kokusu, stresi azaltır, zihni sakinleştirir ve kaygıyı hafifletir.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Su ve beyaz sirke eşit oranlarda eklenerek bir karışım hazırlanır. Bu karışım içerisine daldırılan bir bez ile yeni mobilyaların yüzeyi silinir. Silme uygulaması ahşap ya da kumaş üzerine yapılabilir. Karışım sprey formlu bir şişeye konularak yeni mobilya yüzeylerine püskürtülerek de uygulanabilir.
Evdeki kötü ve ağır kokular için meyvelerden sıklıkla yararlanılıyor. Kaynayan suya portakal, elma ya da muz gibi meyvelerin kabukları katılarak aromatik kokular elde ediliyor. Lavanta gibi güzel ve etkili kokan bitkiler ortamdaki kötü kokuları gidermek için kullanılıyor.
Yumuşatıcımızı, karbonat ve sıcak su ile berabar sprey şişemizin içine yukarıda belirtilen ölçeklerde koyalım ve iyice çalkalayalım. Biraz soğumasını bekledikten sonra ev yapımı oda spreyimiz kullanıma hazırdır. Özelikle kumaş yüzeylerde kalıcı etkisiyle ferahlığını çok net hissedeceksiniz.
Karbonat: Havada ve suda asit ve bakterilerin yol açtığı kokuları nötralize eder. Uçucu yağ: Aşağıdaki uçucu yağlardan dilediğimiz birini ya da birkaçını kullanabiliriz. Öneri niteliğindedir; burada yazanların dışında pek çok farklı uçucu yağlarda kullanılabilir, tercihe kalmıştır.
Lavanta yağı, stres ve anksiyeteyi hafifletmek için şakaklara, bileklere ve boynun arkasına sürülebilir. Cilt bakımında, sivilceler ve hafif yaralar için seyreltilerek doğrudan etkilenen bölgeye uygulanabilir. Kas ağrıları ve gerginliği için yine seyreltilerek ağrıyan bölgelere masaj şeklinde kullanılır.
Nasıl Kullanılmalı: Pamuk üzerine dökülerek cildinize uygulayınız. 30 dk sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Öneri: Cilt yapınıza uygun nemlendirici tercih edebilirsiniz. Kimler kullanabilir: Tüm ciltler için kullanıma uygundur.
Lavanta esansiyel yağı, aroma terapide çok kullanılan esansiyel yağlardan biridir. Hoş bir kokuya sahip, güzel bir çiçekten çok daha fazlasıdır. Lavanta yağının cilde faydaları, uykusuzluk, baş ağrısı, saç sağlığı ve zihinsel sağlık gibi birçok alanda iyileştirici özellikleri uzun zamandır bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri