Lazer epilasyon, kıl köklerinin ışın yardımı ile yakılması ile etkisini göstermektedir. Bu noktada tek seans bunun için yeterli gelmemektedir. Dolayısıyla birkaç seans sonunda teninizde gözle görülür şekilde değişiklikler meydana gelmeye başlar ve epilasyonun etkisi ile tüylerini bir daha çıkmaz.
Yüze lazer epilasyonda seans aralıkları 4-6 haftada, tüm vücut lazer epilasyon seans araları 6-8 haftada bir en iyi sonuç için verir. Eğer lazer epilasyon seans araları uzar ise etkili sonuç alınamaz ve seans sayısı artar. Lazer epilasyon yaptıranlar kullandıkları ilaçları doktorlarına iletmelidir.
Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
Her seansta kademeli bir şekilde tahribat olmaktadır. Bu nedenle kıllar kıl kökü tamamen tahrip oluncaya dek çıkmaya devam etmektedir ve ortalama 6-8 seanstan sonra genellikle bir daha kıl oluşmamaktadır.
Bu sebeple koltuk altı lazer epilasyon uygulamaları kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Koltuk altı lazer epilasyon uygulamaları, bölgenin özelliklerinden dolayı başarılı sonuçlar vermektedir. Ortalama 6 seans uygulanmakla birlikte koltuk altında 4 seansta bile başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Bilgi için teşekkürler. Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Yalnızca kadınların %1.8'inde bu uzunluk 3.8 cm'den fazladır. 9) İnsan saçı 7 yıla kadar yaşayabiliyorken, genital bölgedeki kılların ömrü yaklaşık 3 haftadır. Yani, belirli bir süreden sonra genital bölgedeki kılların uzaması durur.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Merhabalar, seans aralarında jilet yada herhangi bir yöntem ile uygulama yapılan kıllara müdehale edilmesi önerilmemektedir. Sadece istisnai bir durum varsa ve uzayan kıllar çok rahatsız ediyorsa 1 defaya mahsus jilet kullanımının zararı yoktur.
Buz lazer epilasyonun ilk seans sonrası 3 ila 5 gün ardından ilk kıllar çıkar ve dökülür. Çıkacak kıllarda kesinlikle ağda ve cımbız gibi yöntemler kullanılmamalı. Jiletle 2. seansa gelmeden 24 saat önce kılları almanızda fayda var.
Bu süre zarfında dökülmeyen tüyler için uygulama yaptırdığınız merkez ile temasa geçebilirsiniz. Uzayan kıllardan rahatsız olduğunuzu belirtip, kontrol seansı talep edebilirsiniz. Cımbız, ağda gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Jilet uygulanmasında sakınca yoktur.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Buz Lazer epilasyondan sonra diğer lazer epilasyon yöntemlerinde olduğu gibi tüyler 3-4 gün sonra cilt yüzeyine çıkmaya başlar. Bu kıllar ortalama 15-20 gün içerisinde kendiliğinden dökülür. Dökülme süreci tamamlandıktan sonra o bölgede 4-6 hafta süreyle yeni tüy/kıl çıkmaz.
Sonuç olarak etkili bir lazer epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz.
Uygulamanın ardından geçen bu sürede bölgedeki kılların tamamının bir anda dökülmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Kılların dökülmesi ile kullanılan lazer cihazının arasında direkt olarak bir ilişki yoktur. 2 ya da 3 seans sonra kılların dökülmemesi gibi durumlarla karşılaşılıyor.
Buz epilasyon etkisini, ilk seanstan itibaren göstermeye başlamaktadır. Buz lazer uygulamasından 3-4 gün sonra uygulama yapılan bölgedeki kıllar yüzeye çıkar ve dökülmeye başlarlar.
Folikülit vücudun her yerinde olabildiği gibi vajina dış dudaklarda da sık görülür. Kıl kökleri dışa doğru uzaması gerekirken bazen cilde doğru batık olarak uzar. Genital bölgeye ağda yapmak, genital bölge traşı ya da iç çamaşırın sürtmesi gibi nedenlere bağlı kıl kökü batması ve iltihabı meydana gelebilir.
Cinsel ilişki sonrasında bölgenin su ile yıkanması yeterlidir. Diğer vücut fonksiyonları gibi vajina florasının korunması için de dengeli ve yeterli beslenme önemlidir. Menstrüal dönemde kullanılan tamponların en geç 2 saatte bir yenilenmesi gerekir.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Bu sebepten bölgesine göre lazer epilasyon 6-8 veya daha fazla seans sürmektedir. Bu sebepler ile genellikle alt bacak, koltuk altı ve genital bölgeler 4-8 seans sürerken, sırt, kol ve yüz bölgelerine uygulanacak seans sayısı 6-8 seans ve hatta bazen daha fazla seans gerektirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri