BIOS önyükleme aygıtı nasıl seçilir (Önyükleme Menüsü) Windows Önyükleme Yöneticisini açmak için önyükleme sırasında Lenovo logosunda F12 veya (Fn+F12) tuşlarına hızla ve art arda basın. Listeden önyükleme aygıtını seçin.
BIOS girmenin başka bir yolu da F12'ye basmak ve ardından Boot menüsünden Setup'a girmeyi seçmektir.
Dell bilgisayar İşletim Sistemine önyükleme yapmıyorsa, BIOS güncelleştirmesi F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsü kullanılarak başlatabilirsiniz. 2012'den sonra üretilen Dell bilgisayarların çoğunda bu işlev mevcuttur ve bilgisayarı F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünden başlatarak bunu doğrulayabilirsiniz.
1. Bilgisayarı açın ve ThinkPad veya LENOVO logosunu bekleyin ve F11 tuşuna basın. Ekran aşağıdaki şekilde gösterilene kadar birkaç dakika bekleyin.
Adından da anlaşılacağı üzere, giriş ve çıkış aygıtlarını kontrol ederek, bilgisayarların içindeki sistemin açılmasını sağlayan BIOS, alt seviye bir yazılım olarak tarif edilmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
F12: Windows 10 için tuş, kullanıcı tarafından tanımlanan işlevi çağırır.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
F10: Windows 10 için yerleşik Bluetooth özelliklerini etkinleştirin veya devre dışı bırakın. F11 : Açık bir klavye ayar sayfası. F12: Windows 10 için tuş, kullanıcı tarafından tanımlanan işlevi çağırır. Hiçbir işlev tanımlanmamışsa, Cortana kişisel yardımcısını açmak için bu tuşa basın.
Başlatma sırasında, Lenovo veya ThinkPad/ThinkCentre/Lenovo amblemi görüntülendiğinde F1 tuşuna basınız. Kullanıcılar BIOS ayarlarına girebilir.
F4: Mikrofonların sesini kapatın veya açın.
Windows 10 boot menü seçenekleri, karşı karşıya kalınan bazı sorunları gidermek için kullanılır. Bu menü üzerinden sistemi geri yükleyebilir, önceki sürüme geri dönebilir ve daha pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
İşlev tuşu aracılığıyla BIOS girmek için
Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın. BIOS erişim birden fazla deneme gerektirebilir.
Bunun için aşağıdaki yolu izleyin: Adım 1: Windows'ta arama kısmına “Sistem Bilgisi” yazın. Adım 2: Açılan menüde “BIOS Modu” ve “Güvenlik Önyükleme Durumu” kısmını kontrol edin. (Sırayla UEFI ve Açık olacaktır, eğer Açık seçiliyse Secure Boot özelliğini kullanıyorsunuz demektir)
BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir. BIOS'u açtıktan sonra önyükleme ayarlarına gidin. Dizüstü bilgisayarlar: Storage (Depolama) > Boot Options (Önyükleme Seçenekleri) öğesini seçin.
Bazı bilgisayarlarda F2 tuşuna basılı tuttuktan sonra, bilgisayarın güç tuşuna basılır. Daha sonrasında bilgisayar açılırken direk BIOS ekranına giriş yapılabilir.
Örneğin, Dell bilgisayarlarında F2 tuşuna, Lenovo bilgisayarlarında F1 tuşuna basılması gerekebilir. BIOS veya UEFI ayarlarında, Secure Boot seçeneğini bulun. Bu seçenek genellikle "Security" veya "Boot" bölümünde bulunur. Secure Boot seçeneğini devre dışı bırakmak için, seçeneği "Disabled" olarak ayarlayın.
Shift+Yeniden Başlat'ı kullanın
Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat öğesini seçin. PC yeniden başlatıldıktan sonra, bir seçenekler listesi gösterilecektir. Bilgisayarı Güvenli Modda başlatmak için 4 veya F4 veya Fn+F4'ü seçin (ekrandaki talimatları izleyerek).
Bilgisayarlar için önemli bir yazılım olan BIOS ayarlarına giriş, bazı tuşlar ile gerçekleştirilmektedir. Kullanılan bilgisayar modeline göre değişen bu tuşlar genel olarak “F2”, “F10” ve “DEL” tuşu olarak bilinmektedir. Bilgisayar modellerinin büyük bir çoğunluğunda “F2” tuşu ile BIOS menüsüne giriş yapılır.
F8: Etkin penceredeki e-postayı iletir.
F9: Kurulu işletim sistemine bağlı olarak çok işlevli: – Windows 7: Denetim Masası'nı açın. – Windows 10: Ayarlar penceresini açın. F10: Windows 10 için yerleşik Bluetooth özelliklerini etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
Microsoft Office uygulamalarında Alt tuşu ile birlikte kullanılan F8 tuşu (Alt+F8) düzenlenen belgenin bulunduğu bir diyalog penceresi açar.
Bilgisayarın temel donanımlarının yüklenmesini ve işletim sistemini önyükleme işine yarıyor. Bilgisayarınızı başlattığınızda BIOS, ana karta takılı olan ekipmanların gücünü ve performansını kontrol ediyor, RAM testini yapıyor, sabit sürücüleri tanıtıp onlara bağlanmasını sağlıyor.
Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız, ardından sistem kapanırken “Del”, “F2”, “F10” ya da “F12” tuşlarına seri şekilde basmanız, “BIOS setup nedir?” sorusunun da yanıtı olan BIOS ayarlarına giriş yapmanızı sağlıyor.
Her ne kadar bilgisayarın modeline göre değişiklik gösterse de Asus marka bilgisayarlarda, BIOS ayarlarına girmek için “F2, DEL ve F10” tuşları kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri