Lepistesler sağlıklı erişkin bir balığa onu yemek amacı ile saldırmazlar. Barışçıl balıklardır lepistesler..
Yavrularını aç kaldıklarında yediği için ve canlı doğurduğu için akvaryum içinde yüzebilen, içine su alabilen, ızgaralı, yavruluk diye tabir edilen kutucuklara hapsedilirler. Düzenli ve iyi beslenirlerse yavrularını yemezler.
Lepisteslerle ve diğer tropik balıklarla beraber yaşayabilirler. Sürü oluşturmayı severler. Bu yüzden akvaryumda en az 5 tanesi bulundurulmalıdır. Moliler de lepistesler gibi canlı doğurandır ve barışçıl balıklardır.
Erkek Lepistesim Dişi Lepistesimi Sürekli Arkasında, Kovalıyor Ve Isırmaya Çlışıyor Erkek Lepistesn Amacı Ne? Çiftleşmek için yapıyor olmalı büyük ihtimalle. Amacı dişi lepistes erkek lepistesi çıldırtan yani kendine çeken bir sıvı salgılaması bunun anlamı dişi lepistesiniz hamile!
Ayırmaya gerek yok akvaryum bitkili bir sure sonra yeni balik almanız balik uremesi bakımından sağlıklı olur.
İlgili 20 soru bulundu
Yem olarak pul yemleri çok küçül parçalar haline getirip verebilirsiniz. Solucan, artemia ve yavru toz yemlerini de kullanabilirsiniz. Burada önemli olan çok küçük ağızları olan yavruların yemleri kolayca yemesidir.
Yavrular için ilk 1 hafta çok önemlidir.İyi beslenmeleri gerekir. Buda yine yavrulukta yada yavru tankında gerçekleşir. Daha sonra 3.haftada yavruları ana tanka koyabilirsiniz.
Erkeklerde bulunan gonopod dişilerde yoktur. Üreme: Canlı doğururlar, yavrulaması ve yavruların büyütülmesi kolaydır. Erkek sürekli dişinin peşinde takipte olacağı için her erkeğe birçok dişi düşmesi tavsiye edilir.
Gündüz gece diye bir olay yoktur.
Lepistesler doğada sivrisinek larvalarıyla beslenir. Bir teoriye göre yavrularını bu larvalara benzettikleri için yerler. Doğada balık doğduğu anda korunaklı bölgelerde kaybolur.
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar.
Canlı doğuran yavruları genelde suyun üst kısmında yapraklar arasında saklanır bunlar için bir tehlike olmaz ama bazen yavrular dibe inip kumun arasında yada bitki köklerine sıüınır bunlar hem vatozlar hem çöpçüler tarafından yenebilirler.
Balığınızın doğumunun yaklıştığını karnında ki siyahlıkla kısmen anlarsınız ama sakın sadece karnı siyahlaştı diyerek yavruluğa koymayın. Hatta yavruluğa koymayın.
Lepistes 3 aylık iken üreme olgunluğuna erişir fakat çiftleştikten 23-30 gün sonra doğurmaz. ( İlk hamilelikleri genellikle çok daha uzun sürer) Fakat ilk doğumdan sonra varyeteye bağlı olarak ortalama ayda bir doğum yapar. ( Full black 25-28 günde bir doğum yaparken RREA full platiniumlarda iki doğum arası bazen 40 ...
Onur , ısıtıcısız lepistes bakılmaz.Kaliteli almanda uzun vade de iyi olacaktır.Sera, eheim ve tetra ısıtıcıları öneririm.
Eğer tatil yemi bulamıyorsanız 10 gün yemsizlikten birşey olmaz.
Bu nedenle, küçük bir akvaryumda sadece erkeklerin beslenmesi önerilir ve eğer yer buna imkân veriyorsa, erkek başına 2-3 dişi olmalıdır. Gerekli ekipmanın ve canlı bitkilerin olması halinde, Lepistesler küçük akvaryumlarda bile kolayca yaşar ve çoğalırlar.
Erkeklerin kuyruğu dişilere göre daha geniş, daha uzun, renkli ve desenlidir. Erkek lepistesler daha ince ve narin yapıdadır. Dişilerin karın kısmı oval ve şişmandır. Erkek balıklar yetişkinliğe ulaştığında anal yüzgeçleri değişime uğrar ve gonopodyum ismindeki sivri bir üreme organına dönüşür.
Artemia ve su piresi ile yavruların beslenmesi büyüme hızını ve gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Yavruların cinsiyetleri 1,5-2 aylık olana kadar belli olmaz. Renklenmeye başlamaları ve üreme olgunluğuna gelmeleri 3 ayı bulur.
Eğer üretim tankınızda bir erkek lepistes başına 2-3 adet dişi nüfus varsa, erkeğin ilgisi daha çok dişiye dağılacak ve çiftleşme aşaması dişi balıklar için daha stressiz bir ortamda gerçekleşecektir.
Erişkinler sanırım 20-30 arası yavruluyor. Erişkin bir lepistes 20-30 yavru mu ben ilk doğuran lepistesimden 19 tane aldım yetişkin haline geldiğinde 40-50 arası yapıyodu. eğer balığınızın güvenle doğum yapabileceği bir yer yoksa fazla verim alamazsınız çünki kendini güvende hissetmez..
Çok az kalır doğum tam bittiğinde balığınızın karnı iyice içine çekilecektir. Lepistesin doğumunun kesin olarak bittiğini kimse anlayamaz. Doğum süreci 1-2 saat gibi kısa bir sürede biteceği gibi bazen 1 güne kadar da uzayabilir.
Zira her cm balık için 2 Litre gereklidir. Lepistesler 6 cm büyüler ve her 6cm balığa 12 Litre gerekir. Bu durumda 4 ile 12 çarparsak en az 48 Litre Akvaryum hacmi lazımdır.
Selam Ozan arkadaşım, lepisteslerin çiftleşmeleri genellikle kovalamaca şeklinde oluyor. Lepistesler canlı doğuranlardandır yani dışarı yumurta falan bırakmıyorlar. Lepisteslerin hamile olduğunu da dişinin karnındaki fazla şişlikten anlayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri