Lepistesler doğada sivrisinek larvalarıyla beslenir. Bir teoriye göre yavrularını bu larvalara benzettikleri için yerler. Doğada balık doğduğu anda korunaklı bölgelerde kaybolur.
Yavrularını aç kaldıklarında yediği için ve canlı doğurduğu için akvaryum içinde yüzebilen, içine su alabilen, ızgaralı, yavruluk diye tabir edilen kutucuklara hapsedilirler. Düzenli ve iyi beslenirlerse yavrularını yemezler.
Yavrular için ilk 1 hafta çok önemlidir.İyi beslenmeleri gerekir. Buda yine yavrulukta yada yavru tankında gerçekleşir. Daha sonra 3.haftada yavruları ana tanka koyabilirsiniz.
Moliler çoğunlukla yavruları yemezler. Bende de 2 adet gambusya yavrusu var gölden yakaladığım. Akvaryumda rahatça dolaşıyorlar. Hele de balon molilerin lepistes yavrularını yakalayabilme ihtimali çok düşük.
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar.
İlgili 42 soru bulundu
Çok az kalır doğum tam bittiğinde balığınızın karnı iyice içine çekilecektir. Lepistesin doğumunun kesin olarak bittiğini kimse anlayamaz. Doğum süreci 1-2 saat gibi kısa bir sürede biteceği gibi bazen 1 güne kadar da uzayabilir.
Yem olarak pul yemleri çok küçül parçalar haline getirip verebilirsiniz. Solucan, artemia ve yavru toz yemlerini de kullanabilirsiniz. Burada önemli olan çok küçük ağızları olan yavruların yemleri kolayca yemesidir.
Bu olay bakım şartlarına göre değişiklik gösterir.Normal olarak 3 aylık bir balık üreme olgunluğuna ulaşır ve çiftleştiğinden 23-30+ gün sonra yavrular.
Artemia ve su piresi ile yavruların beslenmesi büyüme hızını ve gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Yavruların cinsiyetleri 1,5-2 aylık olana kadar belli olmaz. Renklenmeye başlamaları ve üreme olgunluğuna gelmeleri 3 ayı bulur.
Çok dikkatli bakarsanız dişi olan yavruların karnın alt kısmında büyüklerinde olduğu gibi bir siyahlık vardır. Cinsiyeti erkek olanlarda bu görünmez.Burdan cinsiyet ayrımı yapabilirsiniz.
yETERLİ OALCAKTIR. Aydınlıkta melekler yavrularla pek ilgilenmiyo gibi görünürler ama gece çökünce yavruların istirahatleri sırasında löp löp yutarlar. Su yüzeyinde olduğu kadar dipte de saklanma alanı oluşturmalısınız.
Onur , ısıtıcısız lepistes bakılmaz.Kaliteli almanda uzun vade de iyi olacaktır.Sera, eheim ve tetra ısıtıcıları öneririm.
Erkeklerde bulunan gonopod dişilerde yoktur. Üreme: Canlı doğururlar, yavrulaması ve yavruların büyütülmesi kolaydır. Erkek sürekli dişinin peşinde takipte olacağı için her erkeğe birçok dişi düşmesi tavsiye edilir.
Balığın karnında önce yumurtaları oluşmaya başlar. Bu oluşum süresi ise, ortalama olarak 2-3 gün kadar sürer. Oluşum tamamlandığında dişi lepistesin karnı bal rengine yakın bir renk alır. Yumurtaların oluşum sürecinden sonra da dişi, suya östrojen salgılayarak erkekleri çiftleşmeye davet eder.
Tam olarak yetişkinliğe ulaşmaları ve anal yüzgeçlerinin sivrilerek gonopodyum isimli üreme organına dönüşmesi 2.5-3 ayı bulur. Dişilerin tam olarak yetişkinliğe ulaşması için 3 ay geçmelidir. Eğer balıklarınızın daha fazla üremesini istemiyorsanız dişi ve erkekleri ayırın. Hemen üremelerini istemek de doğru değildir.
Gündüz gece diye bir olay yoktur.
Erişkinler sanırım 20-30 arası yavruluyor. Erişkin bir lepistes 20-30 yavru mu ben ilk doğuran lepistesimden 19 tane aldım yetişkin haline geldiğinde 40-50 arası yapıyodu. eğer balığınızın güvenle doğum yapabileceği bir yer yoksa fazla verim alamazsınız çünki kendini güvende hissetmez..
Eğer tatil yemi bulamıyorsanız 10 gün yemsizlikten birşey olmaz.
Ana tankta yavrularınızın saklana bilecekleri canlı bitkiler bulundurun ve anne baba ile yüzmelerini sağlayın. Sıcaklık min. 26 olmalı (max 28.). Pul yemleri toz haline getirerek az az besleyin,çok verirseniz suyu da çabuk kirletirsiniz.Az ama sık besleyin 10 gün içinde yavruları ana tanka alabilirsiniz.
Yaşar elbette. Yaşar elbette. Erkenden doğurmaz da yavruları yeme eğiliminde olabiir, olmaya da bilir, yavrulardan bağımsız anne tek başına bakılabilir.
Yumurta oluştuktan sonra 3 haftalık bir kuluçka süreci başlar. Üç hafta sonunda 22-25 gün gibi bir sürede lepistesler yavrularını doğurur. Lepistes balığınızın içinde yavrular oluştukça sırtı siyah olmaya başlar.
yukarıda değindiğim gibi canlı doğuranlarda lepistesler bir iki doğum sonrası büyük bir yüzdeyle ölürler kılıçlar ve diğer moli platiler daha dayanıklıdır bunu yıllar boyunca tecrübe ettik.
Bazı lepistesler yarım saatte doğumunu bitirirken, bazılarınki 1-2 gün süre bilir. Arkadaslar dogum basladiysa tam manasiyla 3-4 saat surer.
Lepistes balıkları hamilelik sırasında veya doğumdan hemen sonra ölürse, bu balıkların doğumdan önce hastalanmış olabileceğini gösterir. Bu durum, kötü bakım, kötü su koşulları ve yanlış su değerleri gibi çeşitli şeylerden kaynaklanıyor olabilir ve stres seviyeleri de bu balığın ölmesine yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri